Vikend-horoskop: Prekrasan emocionalni dar

Sam početak mjeseca obilježava divan doživljaj koji će vas ispuniti ljubavlju i pokazati vam da niste sami

Prvi dan svakog mjeseca znajačaj je jer određuje ton mjeseca

Ovaj tjedan završava na početku novog mjeseca – u petak, 1. rujna Mars je u Lavu te u inkonjunkciji s Chironom u Ribama. Mjesec je u Jarcu, što sve čini mnogo uzemljenijim, praktičnim, čvrstim te govori: "Marljivo radi i dobit ćeš ono što želiš; marljivo radi i stići ćeš na vrh", kaže astrolog Gregory Scott.

Mjesec je u konjunkciji s Plutonom u Jarcu – planet transformacije u zemljanom znaku znači da su istinske transformacije moguće. "Iskrenje" izaziva njegov kvadrat s Jupiterom u Vagi, koji sreću donosi putem drugih ljudi. U petak je stoga moguć neočekivan emocionalni doživljaj nečijim ulaskom u vaš život koji će donijeti transformaciju i iscjeljenje te ćete ga doživjeti kao blagoslov.

"Doista smatram da će vam se dogoditi prekrasan emocionalni doživljaj koji će vas ispuniti ljubavlju i dati vam osjećaj da niste sami – budite otvoreni da to primite", kaže G. Scott. "To je i sjajan način započinjanja rujna", dodaje astrolog, s obzirom na to da je "prvi dan svakog mjeseca značajan jer određuje ton mjeseca". Stoga taj "prekrasan emocionalni dar" na samom početku rujna daje obećavajuće naznake za ostatak mjeseca.

Nešto se u vama promijenilo

U subotu Mjesec prelazi u znak Vodenjaka – u tom je znaku idealističan, uzvišen, voli ideje te nije osobito praktičan, voli razmišljati o budućnosti, čovječanstvu, kako općenito stvari učiniti boljima. Mars je u Lavu te je u trigonu s Uranom u Ovnu dajući vam veliku snagu.

Nešto se u vama i vašem načinu razmišljanja promijenilo, povratili ste dio sebe i sigurnost u sebe te imate snažniji osjećaj identiteta nego prije. Osjećate se mnogo moćnije i sposobnije prepoznati i implementirati stvari do kojih vam je stalo i koje smatrate važnima u životu, umjesto da vam, primjerice, tradicija diktira što je važno.

Snažna želja za dobrim

Mjesec je u nedjelju i dalje u Vodenjaku, no taj je dan u opoziciji s Venerom u Lavu, dok je Merkur u Lavu u konjunkciji s Marsom. Potenciran je element vatre pa Mjesec, iako u naglašeno misaonom Vodenjaku, strastveno želi pomagati drugima.

Stoga u nedjelju možete osjetiti snažnu želju da radite za opće dobro i pomažete drugim ljudima – ne zato što želite dobiti nešto zauzvrat, nego zato što iskreno želite služiti drugima – i iz toga može izaći nešto dobro i pozitivno, kaže G. Scott. 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci