Vikend-horoskop: Počinje mjesec ljubavi

Zvijezde nagovještavaju čarobne ljubavne doživljaje koje ćete pamtiti cijeli život

Ne morate riješiti sve svoje životne probleme u jedan dan

U četvrtak, posljednji dan svibnja, Mjesec ulazi u Jarca te je u trigonu s buntovnim Uranom u Biku (koji u tom zemljanom znaku donosi promjene u fizičkim okolnostima) i konjunkciji sa Saturnom. Posao bi mogao biti zahtjevan, a mogle bi se pojaviti i neke neočekivane vijesti. Naglasak na znaku Jarca donosi usmjerenost na ciljeve. Zbog svega toga "nastojte stvari malo razvedriti i ne doživljavati ih preozbiljno. I zapamtite da ne morate riješiti sve svoje životne probleme u jedan dan", savjetuje astrolog Gregory Scott.  

Prvi dan lipnja, u petak, Merkur – dobro raspoložen u Blizancima, gdje se može potpuno izraziti – u trigonu je s Marsom u Vodenjaku. Ova skladna kombinacija uvelike jača našu sposobnost da se izrazimo, osobito ako je posrijedi nešto novo, inovativno ili pak kontroverzno. Petak je dan kad možete ostaviti uistinu upečatljiv dojam. Venera u Raku u trigonu je s Jupiterom u Škorpionu. "Slušanje vlastitih osjećaja donijet će vam sreću", objašnjava astrolog.

U opoziciji prema Veneri je Mjesec u Jarcu, koji je u konjunkciji s Plutonom. "Ovdje imamo lijepu mješavinu praktičnog i emocionalnog, zabavnog i artikuliranog", kaže G.Scott. Petak je zato idealan dan za pripremanje zabave ili svečane večere. "Ljubav, uzbuđenje, duhovitost, entuzijazam ključne su riječi dana", navodi astrolog. Prvi dan lipnja jedan je od onih predivnih dana sa sjajnim prilikama za ljubav i romantičnost. "Oduvijek smatram da je prvi dan mjeseca indikator onoga što će taj mjesec donijeti. Stoga će ljubav biti glavna tema u lipnju", ističe G. Scott. 

Ljubav je u zraku...

U subotu je Venera u Raku i dalje u trigonu s Neptunom u Ribama. Venera je osobni planet ljubavi, ljepote i kreativnosti. Neptun je poput nje, ali na višoj oktavi – ljubav, ljepota i kreativnost na globalnoj, duhovnoj razini. Združeni u skladnom aspektu trigona, poručuju da ljubav pobjeđuje sve i da je jedino ljubav važna. "Subota je petak na steroidima", slikovito opisuje Gregory Scott. Osjećaj emocionalne povezanosti čak je snažniji nego u petak i ljubav je definitivno u zraku.

Merkur u Blizancima u inkonjunkciji je sa Saturnom u Jarcu: planet komunikacije tvori doista harmoničan, intelektualan i pronicljiv aspekt sa Saturnom. "Vaše će vam ideje pokazati kako da u svom životu stvorite više stabilnosti", objašnjava astrolog. Sve skupa, i subota je vrlo pozitivan dan, s dobrom komunikacijom i velikim potencijalom za ljubav, dan kad su doista mogući čarobni ljubavni doživljaji koje ćete pamtiti cijeli život. Ozračje se ponešto mijenja uvečer, kad Mjesec prelazi u znak Vodenjaka donoseći dozu razboritosti i intelektualnog razmatranja stvari, razmišljanja o tome što još treba naučiti i na čemu treba raditi, stoga više neće biti toliki naglasak na osjećajima.

Kad slušam svemir, činim pozitivne korake koji vode do pozitivnih rezultata

Taj će Mjesec u Vodenjaku u nedjelju biti u konjunkciji s Marsom. To je vrlo pozitivna stvar, smatra astrolog. Mjesec u Vodenjaku, naime, odvraća nas od usredotočenosti na rad i postizanje ciljeva te daje prostor da sagledamo širu sliku, ono što je važno za opće dobro, nove ideje; više nismo usredotočeni samo na sebe nego i na druge ljude. A Mars takvom Mjesecu daje snagu za proboj na intelektualnoj razini, za kakvu sjajnu ideju. Stoga si dajte prostora i vremena da čujete tu ideju – meditacijom se povezujući s višim vodstvom, svemirom. On nam govori stvari koje su dobre za nas, umjesto onoga što mi želimo, a što obično uopće nije za naše dobro.

"Kad slušam svemir, činim pozitivne korake koji vode do pozitivnih rezultata", ističe astrolog. "Nađite meditativnu praksu koja će neprekidno blebetanje u vašem umu prekinuti  barem na milisekundu jer i to je dovoljno. Milisekunda tišine onaj je trenutak kad svemir može usaditi uvid, novu zamisao", savjetuje G. Scott. Mjesec u Vodenjaku u trigonu je s Merkurom i Suncem u Blizancima, naglašavajući dodatno intelekt i razmišljanje, a s Jupiterom u Škorpionu je u kvadratu.

"U nedjelju ste na vrhuncu svojih intelektualnih moći", kaže astrolog, dodajući da kad je riječ o artikuliranju svojih ideja – bilo pisanjem, bilo slikanjem, dizajniranjem, poučavanjem – uistinu ne može biti bolje od ovoga dana. Zato ga iskoristite da zapišete stvari koje želite izraziti, napišite kratku priču, plan lekcija koje želite učiti... što god želite iz apstraktnog prevesti u nešto opipljivo, dostupno drugim ljudima.

Riječi će glatko teći, slika će se gotovo naslikati sama, bit ćete u dodiru sa sobom i svojim osjećajem za humor, možete promišljati o stvarima, biti inovativni, možete pisati o budućnosti... U nedjelju ćete uživati u razgovorima, artikuliranju svojih zamisli, bavljenju svojim hobijima, ali i svojim poslom.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci