Vikend-horoskop: Otpuštanje nerealnih očekivanja

U petak i subotu razotkrit ćemo vlastita nerealna očekivanja, a nedjelja ima potencijal vrlo produktivnog dana

Velika doza samosvijesti

"Petak, 12. siječnja je uistinu zanimljiv", kaže britanski astrolog Gregory Scott. Mjesec ujutro ulazi u Strijelca donoseći podizanje energije. Merkur je i dalje u ozbiljnom Jarcu, gdje je u konjunkciji sa Saturnom. Mjesec u Strijelcu u kvadratu je s Neptunom u Ribama. Ta kombinacija avanturizma, sklonosti zabavljanju i sanjarenju u kontrastu je s ozbiljnošću Merkura i Saturna u Jarcu.

Sve to daje vam veliku dozu samosvjesnosti, svjesni ste koliko je vaše gledište trenutačno kruto – toliko da je gotovo smiješno, a vi ste u stanju tome se i dobro nasmijati, objašnjava G. Scott. Jednako tako sada ste u stanju vidjeti i koliko su neka vaša očekivanja od samih sebe nerealna.

I u subotu su Merkur i Saturn u konjunkciji te je ta ozbiljna energija i dalje zamjetna. U Jarcu je i Venera, a ona je u kvadratu s Uranom u Ovnu, što donosi dobrodošlu protutežu jarčevskom osjećaju dužnosti, potičući da se zapitamo što doista volimo i kako to možemo ostvariti. Ta je energija u sekstilu s Kiron u Ribama – "ranjeni iscjelitelj" u tom je znaku vrlo osjetljiv. Tome se može doskočiti prakticiranjem duhovnih tehnika, primjerice meditiranjem, savjetuje britanski astrolog.

Sklonost samosažaljenju

Obično Kiron upućuje na nešto bolno, no transformacijom to može postati naša jaka strana, dodaje. U subotu ostaje saturnovska rigidnost, no donekle je može olakšati naš osjećaj za humor, kojim je moguće nadvladati i sklonost samosažaljenju što bi mogao potaknuti hiperosjetljivi Kiron. U subotu je važno pripaziti i da nemamo prevelika očekivanja te da ne smatramo kako imamo pravo na nešto jer bismo se mogli jako razočarati i uzrujati. Umjesto toga, treba biti svjestan svih dobrih stvari koje imamo u svom životu te zahvalan zbog njih, savjetuje astrolog.

Kiron - osvijestite svoje ranjivo mjesto

Mjesec u nedjelju ujutro prelazi u znak Jarca, naglašavajući dodatno vladavinu tog znaka. Sunce je u kvadratu s Uranom u Ovnu te je i dalje u sekstilu s Kironom u Ribama. U konjunkciji su u Jarcu Mjesec, Saturn i Merkur. Toliko je naglašena praktična energija da je ovo idealno vrijeme da se pozabavimo nekom ozbiljnom papirologijom, organiziranjem stvari, preuređenjem doma i osmišljavanjem novog prostora u njemu, planiranjem promjena u poslovnom životu i dnevnoj rutini, izgrađivanjem nečega ili kreativnim izražavanjem, bilo da je to riječima, bilo pak slikanjem, oblikovanjem...

"Treba iskoristiti tu energiju i učiniti nešto praktično", ističe G. Scott. Ova nedjelja definitivno nije dan za opuštanje, spontanost i laganu zabavu – htjet ćete jasnu rutinu, raspored i osjećaj postignuća. "Želite li nešto obaviti, nedjelja je savršen dan", kaže astrolog. "I – u tome ćete uživati", naglašava. Napravite, stoga, popis stvari koje biste željeli obaviti i bacite se na posao – uz veliku potporu zvijezda – rješavajući jednu po jednu.    

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci