Vikend-horoskop: Osobno ponovno rođenje

Ovo je pravi blagdanski vikend – od petka koji je poput praznika ljubavi preko subote usmjerene na druženja i zabavu, do dana osobne transformacije u nedjelju

Praznik ljubavi u petak

Ovaj je tjedan vrlo pozitivan, pa će tako biti i na njegovu – blagdanskom – kraju. U petak, 30. ožujka, u poslijepodnevnim satima Mjesec ulazi u znak Vage. "Mjesec u Vagi voli se povezati s drugim ljudima", kaže astrolog Gregory Scott objašnjavajući kako je znak Vage u stanju nadvladati barijere koje ljude drže međusobno odvojene.

Venera pak ulazi u Bika – jedan od znakova kojima vlada – gdje je usmjerena na ljepotu i ljubav na tjelesni i praktičan način, stvaranje lijepih stvari, senzualnost, tjelesno povezivanje s drugim ljudima i izražavanje svoje ljubavi. "Petak je poput praznika ljubavi", ističe astrolog.

Mjesec je u znaku kojim vlada Venera, a sama Venera je u znaku kojemu je vladarica. "Ljubav je u zraku, ljubav sve pobjeđuje i ljubav je najvažnija stvar", kaže G. Scott i savjetuje da dan ispunimo čineći stvari koje volimo, povezujući se s ljudima koje volimo i govoreći tim ljudima da nam je stalo do njih. Izražavanje i dijeljenje svojih osjećaja sada nam donosi sreću. Usklađujući se s energijom ljubavi, u svoj život privlačimo više ljubavi.

Pun Mjesec u Vagi

U subotu, 31. ožujka u Vagi je puni Mjesec. On je u kvadratu s Marsom i Saturnom u Jarcu. To naglašava poriv da veze postanu ozbiljne, sigurnije, dugotrajne, da se njima posvetimo. Mjesec je u opoziciji sa Suncem i Merkurom u Ovnu.

"Nećete biti toliko zainteresirani za svoje želje, bit ćete zainteresirani činiti nešto povezani s drugim ljudima, osobito onima koje volite." U subotu ćete, osim ljubavi, poželjeti i nešto zabave. Neće vam biti po volji donošenje odluka, selidba, promjene na poslu, rasprave, sukobi – sve ozbiljne stvari. Želite se samo družiti i zabaviti.

Na Uskrs Mjesec ulazi u Škorpiona, znak kojim vlada Pluton, planet transformacija, što je tako prikladno uz blagdan ponovnog rođenja. Škorpion je znak iscjeljenja i transformacije kako bi stvari postale bolje, suočavanja s mračnim stvarima u životu i njihovim transformiranjem u svjetlost i nešto pozitivno. Mjesec u Škorpionu u opoziciji je s Venerom u Biku – to je konflikt između onoga što volite i što treba iscijeliti.

Sunce i Merkur u Ovnu su u konjunkciji donoseći usredotočenost na sebe, ono što volimo i što želimo transformirati, na razlikovanje onoga što funkcionira i ne funkcionira, usredotočenost na ponovno rođenje i uzdizanje iz pepela, poput Feniksa.

Uskladite se s energijom transformacije

Iskoristite blagdan da se uskladite s energijom transformacije, koja će vam omogućiti da otpustite negativne aspekte sebstva, savjetuje G. Scott. Nemojte se skrivati iza fasade, nego se suočite s vlastitim negativnostima i iskoristite energiju transformacije što danas struji svemirom kako biste ih otpustili te dopustite sebi da budete ono što želite. Usto, prakticirajte i dopuštanje drugim ljudima da čine ono što žele umjesto da im namećete svoju kontrolu.

"Iskoristite ovaj blagdan za osobno ponovno rođenje i osobno proljetno čišćenje da otpustite stvari koje vam više ne služe, karakterne crte koje prepoznajte u sebi a koje vam ne pomažu niti vas približavaju drugim ljudima – otpustite to i napravite mjesta za pozitivnije osobine", preporuka je ovog astrologa.  

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci