Vikend-horoskop: Odličan početak godine!

Petak i nedjelja daju priliku da se zastane i sagleda napredujemo li u smjeru koji želimo te ustanovi i ukloni eventualne propuste prije nego što nastavimo dalje. U subotu ćemo poput spužve upijati najrazličitije informacije – sve što želimo znati bit će nam nadohvat ruke

Prvi vikend ove godine

Prvi ovogodišnji tjedan je sjajan – to je doista odličan početak nove godine i daje optimistične nagovještaje kakva bi mogla biti cijela 2018., kaže astrolog Gregory Scott. "Oduvijek smatram da je način na koji stvari počnu – kao što je prvi dan mjeseca ili godine, ili prvi tjedan godine – indikacija onoga što dolazi." A kakav će biti prvi vikend ove godine?

U petak ujutro Mjesec ulazi u znak Djevice. Taj je "zemljani" Mjesec u trigonu sa Saturnom u Jarcu, još jednom zemljanom znaku, te u opoziciji s Neptunom u Ribama. Taj vas Mjesec navodi da preispitate jeste li jureći naprijed nešto možda propustili. To je odlična prilika za preispitivanje svega, pa i samih sebe. Sagledajte tjedan koji se primiče kraju da biste vidjeli jeste li godinu počeli onako kako ste željeli te kako stvari možete prilagoditi i unaprijediti da bi bile učinkovitije. "Petak je dan za refleksiju", kaže britanski astrolog.

Subota - dan za 'download'

U subotu je Mjesec u Djevici "bombardiran" aspektima – u odnosu je s praktično svim ostalim na astrološkoj karti. Da je u bilo kojem drugom znaku, to bi za njega bilo previše i osjećao bi se slomljeno, "no Djevica voli informacije, ona želi znati sve jer što više zna, to djelotvornije odluke i izbore može donijeti", što je u samoj biti toga merkurovskog znaka, objašnjava G. Scott.

Mjesec je u trigonu s Venerom, Suncem i Plutonom u Jarcu te Uranom u Ovnu. U sekstilu je s Marsom i Jupiterom u Škorpionu, a u kvadratu s Merkurom u Strijelcu, koji je pak u kvadratu s Chironom u Ribama. "Ovo je dan za 'download'. Mjesec kaže: 'Imam pristup cijeloj galaksiji i usisat ću sve informacije koje mogu'", slikovito opisuje astrolog dodajući kako Djevica voli biti zasuta informacijama.

"Što se Djevice tiče, ne postoji nešto kao što je 'previše informacija'." Poput spužve ćemo upijati sve moguće informacije – od drugih ljudi, duhovno, s različitih mjesta, iz literature, na putovanjima... "Tražite li inspiraciju ili odgovore, ovo je dan za vas", ističe G. Scott. Imat ćete pristup svim informacijama koje želite dobiti, pa i onima o vlastitom zdravlju u slučaju da imate kakve zdravstvene tegobe – u subotu biste mogli otkriti metodu koja će vam ih pomoći riješiti.

Nadilaženje razlika i nalaženje kompromisa

Mjesec će u nedjelju prijeći u znak Vage te će biti u kvadratu sa Saturnom u Jarcu. Kad je u tom zračnom znaku, Mjesec je više usredotočen na druge ljude i povezivanje s njima, nalaženje kompromisnih rješenja te nadilaženje razlika među ljudima.

Uz utjecaj Saturna u Jarcu, fokus je na tome kako možemo učinkovitije raditi s drugim ljudima te kako se s njima možemo povezati harmoničnije i dosljednije. Nedjelja je i još jedan dan povoljan za provjeravanje informacija i razmišljanje o onima koje smo prikupili prethodnoga dana. To je i dobar dan da sagledamo gdje smo došli proteklih dana te se pripremimo za novi tjedan.

božić djeca

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci