Vikend-horoskop: Odgovori ne dolaze lako

Sada je važno da se usredotočite na svoje potrebe i želje, osobito ako ste inače vrlo skloni kompromisima i stavljanju drugih na prvo mjesto

Oprez u komunikaciji

U petak, 23. veljače, odmah nakon ponoći, Mjesec ulazi u Blizance te je u kvadratu sa Suncem u Ribama. Naglašena je spiritualna komunikacija, pogotovo s obzirom na to da je Merkur također u Ribama, povezan s Neptunom – planetom snova i mašte – u istom znaku (kojemu je vladar), naglašavajući intuiciju i emocionalnost, kaže astrolog Gregory Scott. Ipak, u petak nije naodmet oprez jer je moguće pogrešno razumijevanje informacija u komunikaciji, stoga se nastojte izražavati jasno i nedvosmisleno te imajte strpljenja razjasniti eventualne nejasnoće.

Mjesec, i dalje u Blizancima, u subotu će biti u opoziciji s Marsom u Strijelcu. Dok Mjesec donosi sklonost lokalnoj komunikaciji i otkrivanju stvari "ovdje i sada", opozicija s Marsom u Strijelcu potiče vas da krenete dalje. Mjesec će biti i u kvadratu s kironom u Ribama, stoga će biti emocionalno vrlo snažan, kao i vaše misli te ono što vam ulazi u podsvijest.

Razumjeti što je dobro za nas

Tu je i sekstil Mjeseca s Uranom u Ovnu, koji – baš poput Marsa u Strijelcu – daje snažan poriv da odmah krenemo za onim što želimo. S jedne je strane emocionalna bol – svjesni ste stvari koje su vas povrijedile u prošlosti, stvari koje su teške – pa je moguć i napadaj samosažaljenja, želja za bijegom od stvarnosti, za potiskivanjem osjećaja, sklonost instant-gratifikaciji kako biste se trenutačno osjećali bolje...

Umjesto da se prepustite tome, suočite se sa svojim osjećajima i razmislite o razlogu zbog kojih su se pojavili te stvorite dugoročan plan za njegovo rješavanje. Cijeli su tjedan zamjetne konfliktne energije, no ključno je da budete usredotočeni na ono što želite te da razumijete ono što je dobro za vas i u skladu s time učinite promjene u svom životu, savjetuje britanski astrolog. Ovaj je tjedan važno da se posvetite svojim potrebama i željama, osobito ako ste inače vrlo skloni kompromisima.   

Mjesec u Raku u nedjelju

U nedjelju Mjesec prelazi u svoj znak – Raka, donoseći usredotočenost na dom i obitelj. Venera je i dalje u Ribama, noseći poruku kako ljubav pobjeđuje sve. U kvadratu je s Marsom u Strijelcu, što donosi konflikt između ženske i muške energije: dok ovakav Mars želi samo ići naprijed ignorirajući trenutačnu situaciju, Venera želi biti na mjestu i brinuti se o domu i djeci, tetošiti se, meditirati i njegovati duhovnost.

Mjesec u Raku, pak, u odnosu je s Merkurom i Suncem u Ribama pa je energija vode naglašena. "Sve je puno osjećaja", kaže G. Scott. U nedjelju su pred nama dvije mogućnosti: ili će nam sva ta vodena energija donijeti probleme u komunikaciji i nerazumijevanje s drugima, ili se možemo okrenuti sebi i dati si vremena razmotriti svoj unutarnji svijet, svoje želje i nade koje želimo ostvariti.

Konfliktni osjećaji

"U nedjelju vam neće biti jasno koji smjer odabrati: usmjeriti se 'prema van' i pobrinuti se za druge ljude ili se usredotočiti na sebe", kaže astrolog, ističući kako zbog toga nedjelja nije dobar dan ni za kakvo deklariranje ili velike odluke. "Sjednite, umirite se, nastojte da vam je dan miran i opuštajući, te pustite da potrebno znanje dođe k vama umjesto da ga nastojite isforsirati iz sebe ili juriti za njim.

U nedjelju odgovori neće dolaziti lako", kaže G. Scott. Usto, možda ćete imati i nevjerojatno konfliktne osjećaje o različitim područjima svog života – zato je to dan kada jednostavno trebate čekati i za to se vrijeme posvetiti ljubavi i osjećajima te brizi o sebi i drugima.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci