Vikend-horoskop: Nešto će kliknuti u vama...

...i postat će vam jasno tko ste i što želite ostvariti – i pritom će samo nebo biti granica

Ovaj je tjedan vrlo promjenljiv i zahtijevao je od nas da u svakom trenu budemo spremni za bilo što, kaže astrolog Gregory Scott. Što nas očekuje tijekom prvog vikenda u studenome?

Bikovski petak

U petak Mjesec ulazi u znak Bika, dobivajući na uzemljenosti i stabilnosti. Mjesec u Biku u opoziciji je s Jupiterom u Škorpionu – takav je Mjesec više usredotočen na tjelesno blagostanje nego na emocije. Mjesečev sekstil s Neptunom u Ribama pak daje intuitivnost te poruke, kako emocionalne tako i fizičke. "Kada ste doista povezani sa svojim tijelom i emocionalnim stanjem, kada ste tako povezani sa sobom, postoji velik prostor za osobni uvid te prilika da svoju ljubav dijelite s drugim ljudskim bićem", kaže G. Scott.

Venera je u Vagi, u opoziciji s Uranom u Ovnu – tu je također vidljiv konflikt: Venera u Vagi puna je ljubavi i spremna na kompromis, dok Uran u Ovnu želi učiniti neobične i ekscentrične stvari na svoj način te neće dopustiti da ga itko spriječi u takvim njegovim planovima. Mjesec u Biku u opoziciji je i sa Suncem u Škorpionu, stoga je na djelu prekid s emocionalnim radom i razvojem te je fokus na jednostavnim životnim stvarima.

"Petak je odličan dan za opuštanje i uživanje u jednostavnim zadovoljstvima", kaže astrolog. No nemojte u tome pretjerati i to (zlo)upotrijebiti kao davanje oduška emocijama – umjesto da se s njima nosite na zdrav način (među ostalim, tjelesnom aktivnošću, jogom, meditacijom) – osobito ako biste mogli imati zdravstvene posljedice. "Želite li promijeniti to kako se osjećate, učinite nešto zdravo, a ne destruktivno", savjetuje G. Scott.

Pun Mjesec u subotu

U subotu je u Biku pun Mjesec, koji je u opoziciji sa Suncem u Škorpionu te sekstilu s Neptunom u Ribama. Venera je i dalje u Vagi i u opoziciji s Uranom u Ovnu. Nakon prethodnih dana punih mijena, ovo je dan za završavanje ili iscjeljenje nečega unutar vas. Osvijestili ste svoju ulogu u situacijama koje vam se događaju, ne krivite druge ljude, nego imate vrlo objektivnu sliku, stvari vidite jasno i možete donijeti odluku o tome što želite i kako zaslužujete da vas drugi tretiraju.

"Nešto će kliknuti u vama i vi ćete razumjeti tko ste, što ste spremni prihvatiti, a što niste", objašnjava G. Scott.

Što veliko možemo postići? Ali stvarno veliko

Mjesec u nedjelju prelazi u Blizance i nosi lakoću. Merkur pak prelazi u Strijelca, uzlazeći iz škorpionskih dubina prema samome vrhu višega znanja i spoznaja. "U nedjelju vam komunikacija postaje mnogo važnija", objašnjava britanski astrolog. Kad je riječ o implementiranju ideja, Strijelac nije idealan za Merkura. On voli istraživati, osobito nepoznata područja, i otkrivati nove informacije, no nije organiziran u smislu da gleda svaku pojedinost, zamjećuje svaki dio informacije, jer je previše zaokupljen tumaranjem i otkrivanjem te u brzini ne može sve vidjeti. No zato je to dobar položaj da se razmotri vlastiti djelokrug, koliko objektivno možete razmišljati, koliko daleko može dosegnuti vaša mašta i vizualiziranje sebe, a potom se vratiti u realnost.

"Ova Merkurova promjena nije praktična, neće vam pomoći s računima i porezima, s čišćenjem i zamjećivanjem svake mrljice, ona nije praktična, nego je aspiracija", objašnjava G. Scott. Merkur sad razmišlja koje velike stvari što nadilaze realnost može postići, on je sada kao u snu, u stanju je ići preko svojih uobičajenih ograničenja, tumarati nebesima, svemirom, objašnjava astrolog.

"Nedjelja je uistinu dobar dan za snove i komunikaciju s ljudima koje poznajete, s ljudima koji su idealisti, koji razmišljaju drukčije…", kaže G. Scott. I ističe da je sada od iznimne važnosti imati velike snove i dopustiti sebi vidjeti svoj istinski potencijal – jer to će naš život učiniti boljim, pomoći nam napredovati i ostvariti svoju životnu svrhu umjesto da nam život prolazi dan za danom u pukom "odrađivanju" nečega što nam zapravo ne odgovara.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci