Vikend-horoskop: 'Ekstremno', 'ljubav' i 'retrogradni Merkur' ključne su riječi ovoga tjedna

Svaki dan donosi novu priliku – petak za duhovni rast, subota za ljubav s okusom avanture, a nedjelja za mala životna zadovoljstva

Nejasni osjećaj da nešto nije u redu

U petak, rano ujutro, Mjesec ulazi u Ovna i stvari se zahuktavaju. Mjesec je u konjunkciji s Chironom. Sunce u Škorpionu u pozitivnom je odnosu – sekstilu – sa Saturnom u Jarcu te u, također pozitivnom, trigonu s Neptunom u Ribama, što vam daje povezanost s duhovnim.

Ipak, u petak biste mogli osjećati nemir, kao da vam nešto nedostaje, kao da je u vama neka praznina koju treba ispuniti. Krenete li u komunikaciji od tog osjećaja manjkavosti, vrlo su vjerojatni nesporazumi, upozorava astrolog.

S tim nejasnim osjećajem da nešto nije u redu ljudi se bore na različite načine, no ono što je pritom najvažnije jest da ne bježite od njih, nego se suočite s njima, najbolje putem meditacije. "Petak je prekrasan dan za osobni rast, postoji prilika da se uistinu suočite sa svojim unutarnjim demonima, osjećajima koji vas nagone na ispade", kaže Gregory Scott.

Subota - ljubav s dodatkom avanture

Merkur, koji je retrogradan u Škorpionu, u subotu je u sekstilu s Plutonom, planetom smrti i ponovnog rođenja, u Jarcu. To danu daje potencijal promjene vaših osjećaja. S druge strane Mjesec u Ovnu, koji zove na akciju, u trigonu je s Venerom u Strijelcu, jednako spremnom da pojuri u avanturu i potragu za ljubavlju. Tako je subota "još jedan fenomenalan dan za ljubav", ističe astrolog, donoseći priliku za "zaljubljivanje na istinski, način srodnih duša".

Subotu bi se moglo opisati riječima "ljubav s dodatkom avanture". Ako ste na putu ili činite nešto novo i zabavno, velika je vjerojatnost da ćete upoznati nekoga ili pak ponovno otkriti ljubav u postojećoj vezi. Osjećate da je nešto u zraku – i to nešto je vrlo pozitivno pa možete očekivati dobru zabavu.

Situacija koju niste planirali - ali pozitivna

Mjesec će većinu nedjelje i dalje biti u Ovnu te tek poslije 23 sata prijeći u Bika i doći u konjunkciju s Uranom. Stvari se u nedjelju postupno usporavaju, sve ste opušteniji i osjećate mir u sebi. Nedjelja je dan za uživanje u zadovoljstvima koje pruža život i plodovima svoga rada kao što su ugodan prostor i društvo, dobro jelo, cvijeće... savjetuje G. Scott.

No moguće je i da ćete se naći u situaciji koji niste nimalo planirali – ali ona će se pokazati pozitivnom. Isto tako, ono što ste isplanirali, vrlo će se vjerojatno promijeniti. Nemojte dopustiti da vas neočekivane promjene uznemire – prihvatite ih i prilagodite se.

Izvor: gregoryscott.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci