Vikend-horoskop: Dani snažnih osjećaja

Pruža vam se prilika da zaronite duboko u sebe i otkrijete što doista želite. Pazite kako razgovarate s drugima i ne posežite za "brzim rješenjima"...

Znam što doista želim u životu

Ovaj su tjedan u prvom planu veze i odnosi između ljudi. Tako će biti i u petak, kad Mjesec ulazi u Škorpiona te će biti u konjunkciji s Jupiterom, koji je nedavno ušao u taj znak. "Osjećaji će u petak biti uistinu snažni", kaže astrolog Gregory Scott. U S njima je u konjunkciji i Merkur, planet komunikacije, a svi su troje u trigonu s Neptunom, planetom snova i mašte, koji je u Ribama.

"U petak ćete napokon doći do toga što doista želite u životu, tko ste, što je vaš san i s čim je u vezi", dodaje. I upozorava da u petak također moramo biti oprezni kad razgovaramo s drugima jer razgovor vrlo brzo može skrenuti u neželjenom smjeru, čak dovesti do prekida veze s tom osobom. Stoga je najbolji način da iskoristite energiju petka zaranjanje unutar sebe da ustanovite tko ste zapravo.

Škorpionska duboka subota

U subotu je Mjesec u Škorpionu u trigonu s kironom u Ribama. "Kiron je ranjeni iscjelitelj u astrološkoj karti. On predstavlja dio sebstva koji je ranjen, a kad ga transformirate, postaje vaša najveća snaga", objašnjava G. Scott. Mjesec je istodobno u inkonjunkciji s Uranom u Ovnu. "Subota je dan za 'brza rješenja'.

Kiron - osvijestite svoje ranjivo mjesto

Imat ćete želju kompenzirati prošla razočaranja ili uzrujavanja pomoću 'brzih rješenja' kao što su shopping, seks, pušenje, alkohol i bilo koje drugo sredstvo da izbjegnete vlastite osjećaje ili promijenite kako se osjećate", upozorava astrolog. Osobe sklone ovisnostima trebaju osobito pripaziti ovaj dan. Zbog naglašenog znaka Škorpiona osjećaji će biti vrlo duboki i intenzivni, što bi moglo izazvati probleme i osobama narušena mentalnog zdravlja. "Imate li snage, u subotu se suočite s onim što se događa unutar vas", kaže G. Scott.

Nemojte to poricati, nego odlučite ili učiniti nešto s tim u vezi ili pustiti da osjećate to što osjećate i čekati da osjećaj prođe, savjetuje astrolog. Najgore što možete napraviti jest da potaknuti osjećajem reagirate i stvarima kao što su alkohol, seks s bilo kime, mahnito kupovanje pokušate zatomiti osjećajte. Veći ćete napredak postići ako si dopustite osjećati i prođete kroz to nego da osjećaj negirate i na njega reagirate određenim načinima ponašanja – jer zbog njih ostajete zaglavljeni, oni vam ne pomažu napredovati ili riješiti neki osjećaj. To može samo suočavanje s njim.

Optimističnija nedjelja

Mjesec u nedjelju ulazi u Strijelca, mijenjajući usmjerenje prema vanjskom istraživanju. Sunce pak ulazi u Škorpiona, pojačavajući ionako snažan trenutačni naglasak na energiji tog znaka. Sliku pomalo uravnotežuje Mars koji ulazi u Vagu. "U nedjelju ćete biti optimističniji kad je riječ o vašoj budućnosti i budućnosti vaših veza", kaže G. Scott. Usto, bit će vam lakše stvari vidjeti s gledišta druge osobe, što ostatak tjedna niste mogli jer ste bili duboko zaokupljeni sobom.

S druge strane, Marsovim ulaskom u Vagu idućih nekoliko tjedana moglo bi vam biti teško donijeti brze odluke. Mars je vladar Ovna, znaka koji zna što hoće i želi to odmah, bez obzira na eventualne prepreke. Mars u Vagi pak mora pristati na kompromis: Vaga je doslovno potpuno suprotna Ovnu i pri ostvarenju svojih želja obzirna je prema drugima. Zbog toga je Mars u ovom položaju u pat-poziciji te pri donošenju odluka dvoji treba li prije svega imati na umu sebe ili druge.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci