Vikend-horoskop: Budite otvoreni za dobro

... i uživajte u sadašnjem trenutku. Iako je snažan impuls za kretanjem naprijed, za istraživanjem i otkrivanjem novoga te ostvarenjem svojih snova, u nekim bi trenucima ponovno mogle isplivati stvari iz prošlosti – nemojte dopustiti da utječu na vas i vašu sadašnjost

Vrlo promjenljiv tjedan

Ovaj je tjedan vrlo promjenljiv, i svaki je dan priča za sebe. U petak Mjesec ulazi u Blizance, no kako se to događa predvečer, većinu će dana biti u Biku. Mars – planet muževnosti i nagona, arhetipski muški princip, vladar Ovna, povezan s izgradnjom, stvaranjem, no čak i s uništavanjem stvari koje nam više ne služe i stoje nam na putu – prelazi u znak Strijelca. U tom je znaku više zainteresiran za pustolovine i istraživanje, kaže astrolog Gregory Scott. Usto, crveni je planet puno sretniji u vatrenom znaku nego u Škorpionu, dodaje.

"Mars je sad u stanju galopirati naprijed i gledati u budućnost, nije zainteresiran da uđe u detalje stvari, zanima ga činiti nešto novo i uzbudljivo." Mjesec i Mars u petak će se naći u opoziciji – želja za otkrivanjem novih informacija ili za putovanjem bit će vrlo snažna; te se želje mogu i stopiti pa ćete, primjerice, željeti putovanjem doći do novih informacija. Možete li si to priuštiti (s obzirom na to da je riječ o radnom danu), petak je odličan dan za putovanje, otkrivanje novih stvari, zabavljanje.

Ako to ne možete, i dalje ćete osjećati potrebu da na neki način pobjegnete – što možete uz pomoć igre, knjige, šireći svoje obzore jer naglasak je na tome da se ide naprijed te istražuje i otkriva nešto novo, bilo u fizičkom, bilo u intelektualnom smislu, da se iskoristi trenutačna energija.

Ne dopustite da vas loša iskustva obeshrabre

I u subotu je Mjesec u Blizancima – vrlo osjetljiv na komunikaciju i pronalaženje novih načina da se nešto obavi – te je u trigonu sa Suncem i Venerom u Vodenjaku. Sunce, naš identitet i ono čemu težimo, u Vodenjaku je usredotočen na ideje, razmišljanje i druge ljude. Venera u Vodenjaku usmjerena je na druge ljude i voli im biti od pomoći. Svi se troje uistinu slažu, kaže astrolog, a kvadrat s Neptunom u Ribama dodaje dozu sanjarenja o onome što bi moglo biti.

"U subotu biste se, primjerice, mogli upitati kako da iskoristite svoju inteligenciju, svoje sjajne internetske vještine, svoje komunikacijske vještine da ostvarite svoj san", kaže G. Scott. Merkur je još u Jarcu, gdje je više usmjeren na praktično, na ono što se može ostvariti, donoseći uzemljenje, što može biti i ograničavajuće. Zbog kvadrata s Uranom u Ovnu, s tim se nećete miriti, nego ćete biti odlučni na bilo koji način ostvariti svoj san.

Usto, u subotu bi negativno iskustvo iz prošlosti moglo utjecati na vas pri donošenju odluka. "Stoga nastojte stvari gledati objektivno", savjetuje G. Scott, "i nemojte dopustiti da vas razočaranja i promašaji iz prošlosti prisile da odustanete." Dodaje kako je kombinacija Blizanaca i Vodenjaka savršena za one koji u subotu drže govore, javne prezentacije ili lansiraju na tržište bilo kakav nov proizvod. Dan je sjajan za rad, osobito u vezi s javnošću i medijima, te za rad na internetu, u oglašavanju te jačanju svoje vidljivosti, prepoznatljivosti i dosega na društvenim mrežama.

Mjesec u Raku u nedjelju

Mjesec će se u nedjelju predvečer preseliti u znak Raka. To odmah donosi više brižnosti, obiteljskog duha, više intuitivnosti i kreativnosti. Mjesec u Raku u opoziciji je sa Saturnom u Jarcu te je u inkonjunkciji s Marsom u Strijelcu. To u mješavinu vode i zemlje donosi vatru – i pomalo konfuzije: pitamo se hoćemo li nešto osjećati, ili učiniti, ili pobjeći i to jednostavno ignorirati te naći nešto drugo. "U nedjelju ćete biti skloni odgalopirati u pogrešnom smjeru", kaže astrolog i upozorava da je osobito pogrešan smjer vraćanje u prošlost i izvlačenje nečega što treba ostaviti na miru.

Umjesto toga učinite nešto da se zabavite, dan je odličan i za putovanje, za to da bude uistinu slobodan dan, nemojte donositi odluke, osobito se nemojte prisiljavati nešto činiti i planirati brdo obaveza (a ni sami ne znate što biste zapravo sa sobom), nego si jednostavno dopustite uživati u sadašnjem trenutku i svemu što će vam dan donijeti. Budite otvoreni za sve dobro što vam dolazi u život – to osigurava puno bolji, pozitivan ishod.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci