Vikend-horoskop: Akcija na temelju emocija

Petak je zapravo pravi valentinovski dan s energijom koja potiče ljubav i romantičnost. U subotu pazite što govorite, a nedjelja može biti iznimno produktivan dan ako na najbolji način iskoristite dijametralno suprotne tendencije

Mjesec u Ribama - ljubav iznad svega...

U petak, 16. veljače Mjesec ulazi u Ribe. "Mjesec u Ribama je – ljubav iznad svega", kaže astrolog Gregory Scott. Usto, Mjesec je u konjunkciji s Venerom, "planetom ljubavi i ljepote, također u znaku ljubavi i duhovnosti". Oni su pak u kvadratu s Marsom u Strijelcu, usmjerenim na avanture, uzbuđenja i pronalaženje novih stvari.

"Petak je pravo Valentinovo", ističe britanski astrolog. Taj je dan energija najbolja za istinsko povezivanje, ljubav i romantičnost, prirodno ćete osjećati ljubav, strast, uzbuđenje i želju za ljubavnom vezom.

Subota je složen dan

Još jedan planet ući će u subotu u Ribe – Merkur. Taj planet komunikacije, koji voli činjenice i brojke, u Ribama gubi jasnoću jer je to znak usmjeren na intuiciju i osjećaje, ono što se događa u nutrini, na duhovno, stoga se Merkur ovdje ne osjeća dobro. Mars u Strijelcu u kvadratu je s Neptunom u Strijelcu: imamo poriv ići naprijed na temelju svoje intuicije i snova. "Subota je složen dan", kaže astrolog.

Komunikacija bi mogla postati problematična jer Merkur voli jasnoću – koje sada nema. Mogli biste reći ono što zapravo ne mislite ili bi se moglo dogoditi da ne kažete ono što mislite. Zato u subotu doista pazite što govorite. Zbog planetarnih utjecaja u subotu vrlo je vjerojatno da će neka javna osoba reći nešto pogrešno te izazvati gnjev javnosti; moguć je i skandal ili vijest koji će uzburkati duhove.

U subotu postoji velika opasnost da ono što govorimo i izražavamo nije pravi odraz našeg istinskog ja te da se način na koji komuniciramo doživi pogrešnim. Srećom, subota ima i pozitivnu stranu, a to je jača povezanost s duhovnim te je moguć duhovni napredak, razumijevanje vlastite životne svrhe, tko smo doista i što je važno za povezivanje s višim silama, ako je to ono čemu težite.

Ovo je realnost, a ne ono o čemu vi sanjate!

U nedjelju najprije Mjesec ulazi u Ovna, a nešto kasnije Sunce ulazi u znak Riba. Mjesec je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu – ovnovski Mjesec preuzima inicijativu i juri naprijed, dok Saturn želi zadržati status quo. "Ovdje imamo nekoliko stvari: sanjate o onome što bi moglo biti i osjećate se energično da te nade i snove ostvarite, no na putu vam stoji Saturn govoreći: 'Ovo je realnost, a ono o čemu sanjate i što želite nije relevantno.'

Ovo je dan čudnoga konflikta: s jedne ćete se strane htjeti upustiti u pustolovinu i činiti stvari koje želite, a s druge ćete strane htjeti imati miran dan i samo razmišljati o stvarima", objašnjava astrolog. Savjetuje da kombiniramo te elemente: slušamo svoje osjećaje, potom krenemo u akciju na temelju njih u smislu onoga što osjećamo da treba mijenjati, popraviti ili jednostavno učiniti – tako će nedjelja biti nevjerojatno produktivan dan te možemo mnogo toga postići.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci