Vikend-horoskop: Akcija na temelju emocija

Petak je zapravo pravi valentinovski dan s energijom koja potiče ljubav i romantičnost. U subotu pazite što govorite, a nedjelja može biti iznimno produktivan dan ako na najbolji način iskoristite dijametralno suprotne tendencije

Mjesec u Ribama - ljubav iznad svega...

U petak, 16. veljače Mjesec ulazi u Ribe. "Mjesec u Ribama je – ljubav iznad svega", kaže astrolog Gregory Scott. Usto, Mjesec je u konjunkciji s Venerom, "planetom ljubavi i ljepote, također u znaku ljubavi i duhovnosti". Oni su pak u kvadratu s Marsom u Strijelcu, usmjerenim na avanture, uzbuđenja i pronalaženje novih stvari.

"Petak je pravo Valentinovo", ističe britanski astrolog. Taj je dan energija najbolja za istinsko povezivanje, ljubav i romantičnost, prirodno ćete osjećati ljubav, strast, uzbuđenje i želju za ljubavnom vezom.

Subota je složen dan

Još jedan planet ući će u subotu u Ribe – Merkur. Taj planet komunikacije, koji voli činjenice i brojke, u Ribama gubi jasnoću jer je to znak usmjeren na intuiciju i osjećaje, ono što se događa u nutrini, na duhovno, stoga se Merkur ovdje ne osjeća dobro. Mars u Strijelcu u kvadratu je s Neptunom u Strijelcu: imamo poriv ići naprijed na temelju svoje intuicije i snova. "Subota je složen dan", kaže astrolog.

Komunikacija bi mogla postati problematična jer Merkur voli jasnoću – koje sada nema. Mogli biste reći ono što zapravo ne mislite ili bi se moglo dogoditi da ne kažete ono što mislite. Zato u subotu doista pazite što govorite. Zbog planetarnih utjecaja u subotu vrlo je vjerojatno da će neka javna osoba reći nešto pogrešno te izazvati gnjev javnosti; moguć je i skandal ili vijest koji će uzburkati duhove.

U subotu postoji velika opasnost da ono što govorimo i izražavamo nije pravi odraz našeg istinskog ja te da se način na koji komuniciramo doživi pogrešnim. Srećom, subota ima i pozitivnu stranu, a to je jača povezanost s duhovnim te je moguć duhovni napredak, razumijevanje vlastite životne svrhe, tko smo doista i što je važno za povezivanje s višim silama, ako je to ono čemu težite.

Ovo je realnost, a ne ono o čemu vi sanjate!

U nedjelju najprije Mjesec ulazi u Ovna, a nešto kasnije Sunce ulazi u znak Riba. Mjesec je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu – ovnovski Mjesec preuzima inicijativu i juri naprijed, dok Saturn želi zadržati status quo. "Ovdje imamo nekoliko stvari: sanjate o onome što bi moglo biti i osjećate se energično da te nade i snove ostvarite, no na putu vam stoji Saturn govoreći: 'Ovo je realnost, a ono o čemu sanjate i što želite nije relevantno.'

Ovo je dan čudnoga konflikta: s jedne ćete se strane htjeti upustiti u pustolovinu i činiti stvari koje želite, a s druge ćete strane htjeti imati miran dan i samo razmišljati o stvarima", objašnjava astrolog. Savjetuje da kombiniramo te elemente: slušamo svoje osjećaje, potom krenemo u akciju na temelju njih u smislu onoga što osjećamo da treba mijenjati, popraviti ili jednostavno učiniti – tako će nedjelja biti nevjerojatno produktivan dan te možemo mnogo toga postići.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci