Venera u Škorpionu: Ljubav ili strah, što će pobijediti?

Venera je u Škorpionu od 1. prosinca do 7. siječnja. Odnosi će se naći na testu povjerenja...

Netko je negdje rekao; ‘Ljubav raste kada se dijeli’ - što bismo svakako prije prepisali Veneri u Biku nego ovoj u Škorpionu, koja će nas dosta vremena motriti iz mračnih dubina.

Što mrzimo kod sebe i drugih?

Što bi to moglo značiti? Ako Bik daje i poklanja i istinski se raduje kada to čini, onda bismo mogli površno zaključiti da Venera u Škorpionu, nasuprotnom znaku, otima i ukida. Ne zvuči baš najljepše, ali to ima svoju pozadinu i nije onako kakvim se čini.

Venera u Škorpionu bi jasno trebala ukazati na što treba obratiti pažnju u ‘negativnom’ kontekstu, a to je pokazati nam što zapravo ne volimo ili čak mrzimo, kako kod sebe, tako i kod drugih. Ili, zašto ne volimo, zašto mrzimo i preziremo, čemu nepovjerenje, ljubomora, autodestrukcija i slični obrasci ponašanja koji u ovom razdoblju lako izlaze na površinu.

Krahovi nestabilnih veza?

Za vrijeme Venere u Škorpionu često vodimo mučne razgovore ili se branimo šutnjom, trpimo ugnjetavanja, ispade nepovjerenja, emocionalne ucjene i ina poznata vam ponašanja, osobito kad smo u očajno trulom i toksičnom odnosu ili barem u takvoj fazi. Ako ste sigurni da odnos više nema smisla i da ste dali sve od sebe, okončanje veze bilo bi istinsko oslobođenje. Takvi trenuci nisu nimalo ugodni, ali su nužni.

Hoće li ovu zimu obilježiti krahovi nestabilnih veza i brakova ili potpuna preobrazba i nadilaženje niskih strasti, ovisi o vašoj razini svijesti.

Strahovi i nesigurnosti

Jedan od ključnih problemčića Venere u Škorpionu je nesigurnost. Dakle, na scenu stupa strah. Aktivira se crv sumnje. Ljubomora. Za vrijeme njezine vladavine, morate biti brutalno iskreni sami sa sobom. Da, istina boli, ali i oslobađa. Zvuči tako jednostavno, ali nije baš tako.

Nije lako prije svega osvijestiti, pa si potom priznati taj strah. Strah od završetka, kraja, strah od napuštanja i izdaje, strah od ravnodušnosti, ali i strah od prave, iskrene ljubavi.

Ali, zašto vi ne biste bili ti koji ćete, unatoč svemu proživljenom, prigrliti svoje slabosti, nadići strahove i crne slutnje te se otvoriti partneru s maksimalnim povjerenjem. Zašto si ne biste dali priliku i prihvatili krize kroz koje ćete prolaziti, kao prirodne cikluse u kojima se mijenjamo, rastemo i podižemo odnos na višu razinu.

Što učiniti?

Riskirati, iznjedriti hrabrost i pred partnerom biti onakvi kakvi jesmo. Potpuno iskreni. Krhki, nježni, ranjivi i slabi. Ogoljeni kao priroda zimi. Sa svim svojim manama i nedostatcima. Potpuno se prepustiti i predati, umjesto kontrolirati i držati sve na nišanu, čekajući fatalni udarac. Dakle - vjerovati, a ne konstantno sumnjati.

Nadalje, trebalo bi osvijestiti da je uporno provociranje kraja rezultat straha od stavljanja, pa je lakše prizivati destruktivne scenarije. Tako se čini bezbolnije; presjeći, odrezati, zalupiti vratima. To je u redu ako stvarno mislimo prekinuti vezu.

Ako je cilj ljubav koja će trajati zauvijek, a kad je Venera u Škorpionu, svi to želimo, onda je potrebno mijenjati se, propitati svoje vrijednosti, načine davanja i primanja ljubavi, suočiti se s vlastitim demončićima, otpuštati stare, loše obrasce ponašanja.

Odnosi mijenjaju oblik i energiju

Nužno je prihvatiti bol, tragiku i patnju – niste se valjda doživotno pretplatili na dramatične scenarije. Prolazno je SVE, pa tako i drame, kojih će nesumnjivo biti ove zime, ali treba ih konvertirati u nešto više i bolje. Ili ih praktično iskoristiti u smislu pokretanja strasti koje su se uspavale, a koje će se sad zasigurno probuditi.

Cvijeće gubi latice, lišće mijenja boju i otpada. Šljive, jabuke ili marelice pretvaramo u rakiju. Od biljaka radimo tinkture. Tako je i s našim odnosima - mijenjaju oblik i energiju kako bi duže trajali.

Moramo dopustiti nekim stvarima da ‘umru’. Za ovu zimu predlažem dozvolu za smrt. Smrt strahovima koje smo nabrojali. Ima ih više, ali to ćete sami prepoznati ili ćete se obratiti Uranovom Djetetu koji će, ako treba, satima secirati vašu natalnu kartu i pokazati vam put u raj.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci