Venera u Ribama budi slatke ljubavne osjećaje

Venera, planet ljubavi, užitaka i ljepote, ušao je 13. siječnja u Ribe, znak svoje egzaltacije i u njemu ostaje do 7. veljače. Vodeni znakovi Ribe, Rak i Škorpion u potpunosti se usklađuju s Venerinim vibracijama u sljedećih nekoliko tjedana, a promjenjive znakove - Blizance, Djevicu i Strijelca očekuje puno akcije u ljubavnom životu

Što znači egzaltacija planeta?

Kada kažu da je planet u svojoj egzaltaciji, astrolozi zapravo žele reći da je planet u svom znaku gdje je njegov potencijal za djelovanje na najvišoj razini. Venera je vladar Vage i Bika, pa se lijepo slaže s ta dva znaka, a Venera u Ribama zaista može donijeti čaroliju.

Venera je planet ljubavi, a Ribe su emocionalni vodeni znak, poznat po svom beskonačnom razumijevanju drugih, dobrom srcu i romantičnoj prirodi. Venera u Ribama vaš ljubavni život pretvara u bajku, i njene su vibracije savršene za zaljubljivanje, ali i povezivanje na dubokoj razini. Vaš će ljubavni život približiti vašim snovima više nego ikad. Proteklih tjedana Venera je bila u znaku Vodenjaka zbog čega smo više bili usmjereni na komunikaciju i upoznavanje novih ljudi, a ne na romantiku, a sada je vrijeme da se ponovno fokusiramo na ljubav.

Duboki i tajanstveni osjećaji

Ribe su najosjećajniji znak zodijaka. Sada nam Venera pomaže da uspostavimo povezanost s drugima koja nadilazi ono materijalno. Riječi i fizički dodir sada su manje važni, naglasak je na osjećajima. Vibracija je duhovna, duboka i pomalo tajanstvena. Prvenstveno komuniciramo kroz osjećaje i geste, i potencijalno se povezujemo s drugima na razini duše.

Intuicija je trenutno vrlo jaka, pa osjećamo tuđe vibracije i "kemiju" snažnije no inače. Ovaj tranzit djeluje tako da se možemo doslovce zaljubiti u nekoga na prvi pogled, posebno 15. siječnja kada se Veneri pridružuje Uran, planet iznenađenja, i 23. siječnja, kada se Venera povezuje s Jupiterom, planetom obilja i sreće. Stoga se nemojte začuditi ako u dane oko tih datuma začujete svadbena zvona i zateknete se kako planirate koliko djece želite imati s voljenim. Da, Venera u Ribama je toliko čarobna.

Oprez, iluzije na vidiku!

No, kao u svemu, i tu postoji "kvaka". Venera u Ribama sjajno oslikava predivnu bajku, izvanzemaljsku sliku ljubavi. Ako naiđemo na osobu koja je savršena za nas, što je vrlo moguće, i taj se odnos održi, sjajno. Nažalost, Ribe su također znak koji ima najmanje emotivnih barijera, projicira idealnu sliku na druge i ignorira činjenice i logiku kada slijedi svoje srce - što znači da je moguće da se zaljubimo u svoju ideju nekoga i postanemo ranjiviji nego inače te skloni manipuliranju ili iskorištavanju.

Stoga, važno je konzultirati i zdrav razum te ne ignorirati crvene zastavice koje se pojavljuju. Oprez je potreban 26. siječnja kada agresivni Mars čini kvadrat s Venerom i 27. siječnja kad se Venera susreće s Neptunom, planetom tajnovitosti, iluzija i obmana.

Ljubav vas čeka, pronađite je

Općenito, Venera u Ribama zaista je sjajno razdoblje za ljubavne odnose. Vibracija je nježna, otvorena i ljupka, a prema kraju putanje Venere u Ribama, događaju se neke izvanredne astro-vremenske prilike koje obećavaju osnaživanje ljubavnog života.

Venera i Pluton, planet preobraze 2. veljače tvore podržavajući sekstil, a 3. veljače Venera dijeli još jedan konstruktivan aspekt sa Saturnom, planetom strukture, što nam daje moć za promjene koja će nam pomoći da odnos procvata u nešto bolje nego ikad. Venera je u Ribama samo do 7. veljače, pa što čekate? Ljubav je u zraku i čeka vas, izađite i pronađite je!


Izvor: www.cosmopolitan.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci