Venera u Ribama: Moguće su tajne veze i povratak bivše ljubavi. Ne okrećite glavu od stvarnosti!

Venera je planet ljubavi i odnosa i u horoskopu opisuje način na koji volimo, što volimo, kako primamo i dajemo ljubav, kakve partnere privlačimo u svoj život. Doznajte kako može utjecati na vaš ljubavni život...

Koju tajnu skrivaš?

Od 25. veljače Venera će boraviti u znaku Riba i ostat će tamo do 20. ožujka. Ovo je vrlo zanimljivo vrijeme za ljubav i odnose jer mnogo toga može biti, pa i ostati skriveno iza zavjese, gurnuto pod tepih, potisnuto u našu podsvijest.

Prevelika je osjetljivost u pitanju, stoga se rijetko igra otvorenih karata. Jer, što ako kažemo istinu i budemo zbog toga osuđeni, što ako pokažemo osjećaje i odbijemo njega/nju, što ako…

Čega se stidimo, što je to čega se najviše bojimo? Nešto se taji ili se radi u tajnosti.

Često se pod ovim tranzitom povlačimo u osamu i imamo potrebu razmisliti što dalje. Možda se time i štitimo od potencijalnih prijetnji, a drugima šaljemo poruku – nisam dostupan, ne možeš do mene. Igramo i zakulisne igrice, lovimo u mutnom, pokušavamo drugu stranu uvući u našu mrežu i zapetljati ga u nju, tako da ne može uteći.

Češće ulazimo u tajne veze i započinjemo odnos s zauzetom osobom. Vraćamo se u prošlost, prisjećamo se bivše ljubavi, ponovno ju srećemo. Neki stari kontakti opet se uspostavljaju.

Ljubav se izjednačuje sa žrtvovanjem

Privlačimo u život osobe kojima treba pomoć, koji su emocionalno izranjavani, a u nama oživljava uloga spasitelja. Žrtvujemo se prekomjerno jer smatramo da će nas tako zavoljeti, da će druga strana vidjeti koliko smo vrijedni ljubavi, nezamjenjivi i posebni baš za nju. A zapravo nismo svjesni koliko odustajemo od sebe i živimo tuđi život, zanemarujući vlastite potrebe. Ljubav se izjednačuje sa žrtvovanjem.

Nekad učinimo nešto i poslije nas prati osjećaj krivnje.

Nekad pobjegnemo od stvarnosti, umislimo si nešto, živimo u iluziji da nas on/ona ipak voli i smišljamo razna opravdanja zašto nam se ne javlja i zašto nije tu, s nama. Zaljubljeni smo, zaneseni, istovremeno i slijepi.

Ako smo na nesigurnom terenu, igramo igrice. Smatramo da ćemo približavanjem, a potom udaljavanjem proizvesti neku reakciju u drugoj strani.

Ovo je i vrijeme kada se možemo vratiti na neka stara mjesta u ljubavi. Pogledati protekla iskustva na novi način, shvatiti zašto je bilo baš tako i je li moglo drukčije…

Često idealiziramo, upadamo u mrežu iluzije, vidimo ono što želimo vidjeti, a ne ono što jest, pa ponekad doživimo i pokoje razočaranje. Ne okrećite glavu od stvarnosti.

Izliječite sebe od bolnih iskustava iz prošlosti

No sada je i vrijeme da izliječimo sebe od bolnih iskustava iz prošlosti, ako ona postoje.

Tu je i intuicija, onaj unutarnji osjećaj koji nam jasno govori što je dobro, a što nije. Pitanje je samo, slušamo li?

Divno je što s ovom Venerom možemo duboko doživjeti ljubav. Upoznati njezino pravo lice, lice puno topline, predanosti, prisutnosti, nesebičnosti. Povezati se s voljenom osobom, osjetiti te ponore bliskosti i intimnosti.

Neke zanimljive poruke mogu doći kroz snove ili meditaciju, kroz jedan sudbinski susret ili događaj, nešto što ne možemo zaobići, koliko god se trudili.

Jasnije možemo vidjeti vlastite slabosti, upoznati strahove i nesigurnosti, dakle sve ono što nam otežava život u odnosu. Koje to gumbe stišće moj partner? Gdje je moja Ahilova peta?

Stoga je dobro vrijeme za komunikaciju o bilo kojem problemu koji uzrokuje ogorčenost ili udaljenost između vas i voljene osobe. 

Budite romantični. Nježni. Suosjećajni. Vodite brigu o drugima, ali mislite i na sebe. Empatija iscjeljuje. Volite i ne trošite energiju na nekoga tko nije spreman biti tu, uz vas i sa vama.

Julijana Oremović, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci