Utjecaj retrogradnih planeta: Veliki zaokreti su neizbježni

U posljednje vrijeme osjećate da "nekako niste svoji"? Možda će vas utješiti da u tome niste osamljeni te da "krivce" možete potražiti među retrogradnim planetima

Osjećate li se preplavljeni emocijama, depresivno ili pak nemotivirano? Primjećujete li velike zaokrete u zbivanjima ili ljudima oko sebe? Niste osamljeni! Trenutačno je retrogradno nekoliko planeta, a velike igrače koje se može kriviti su Pluton i Saturn, koji su retrogradno krenuli potkraj travnja.

Retrogradni Pluton preusmjerava fokus na nutrinu i prisiljava nas da se suočimo s tamnom stranom svojih dubokih emocija, tajni, negativnog ponašanja, ovisnosti, stida – sve stvari koje se trudimo duboko zakopati i skriti od drugih ljudi i od svijeta sada su se našle pod reflektorima.

Ako ste primijetili da vas progoni prošlost, vrijeme je da se s njom izravno suočite kako biste je mogli otpustiti. Kad je Pluton retrogradan, nisu rijetkost depresija, negativne misli i osjećaji, emocionalni ispadi i bijes, stoga možete očekivati da će ih biti do 3. listopada. Zapamtite: da bismo vidjeli svjetlost, moramo postati svjesni svoje tame.

Retrogradni hod Saturna povezuje se s karmom pa ćemo do 18. rujna biti prisiljeni suočiti se sa svojim karmičkim dugovima. Karma nije nužno dobra ili loša, odnosno pozitivna ili negativna, ona je jednostavno energija – koji je tip, ovisi o pojedincu. Čini nas svjesnima tko smo te kako smo se ponašali i tretirali druge.

Ako prema drugima nismo dobro postupali, ta karmička energija ostaje s nama sve dok to ne osvijestimo i ispravimo sa svakom pojedinom osobom ili promijenimo obrazac ponašanja iz prošlosti. Ovo je idealno vrijeme za promjenu smjera, oprost, usporavanje, provjeravanje sebe i suočavanje s prošlošću.    

Izvor: healingenergytools.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci