Tjedni jyotish: Žena se ne može prepustiti slabom muškarcu

Ovo vrijeme može pokazati slabost muškaraca ili razotkriti njihovo skrivanje iza patrijahata iza kojeg ne stoji nikakva moralna snaga...

Ženska je energija jača od muške

Prema jyotishu, tjedan započinje tranzitom Sunca u znak Vage i izlaskom Jupitera iz tzv. sandija, što znači da ovaj tjedan dobiva pravu snagu. Sunce je u padu u Vagi, a to znači da je volja jako ugrožena. Jačat će tvrdoglavost, ali srećom, Venera će ublažiti to djelovanje, a Merkur loše ponašanje Sunca. Ovo je dobro vrijeme za poslovnu komunikaciju, ali odluke će biti slabije i onima koji imaju slabu volju, ovo može biti poziv na lijenost.

Očevi se mogu početi više oslanjati na tradiciju, ali da bi tradicija bila zdrava, očevi moraju nositi u sebi moralnost i ispravnost. Naime, kundalini energija ili seksualna energija, da bi se podigla, traži snažan stup ili mušku energiju koja može izdržati njeno buđenje. U prijevodu, žena se ne može prepustiti slabom muškarcu jer ženska energija svojom snagom obori muškarca na pod.

Skrivanje iza patrijarhata

U vedama se kaže da je žensko jače od muškog, u indijskoj mitologiji Venera kao vladarica demona lako pobijedi Jupitera. U prijevodu, ovo vrijeme može pokazati slabost muškaraca ili razotkriti njihovo skrivanje iza patrijahata iza kojeg ne stoji nikakva moralna snaga.

No Jupiter će sad biti jači, tako da možemo biti uspješniji u djelovanju. Jupiter nije imao snagu u Vagi i sada može olakšati odlučivanje i provođenje odluka.

Ponedjeljak traži nezavisnost. Ipak, ako se osjetite pritisnutim, ne kritizirajte se jer ovo je dan koji može izvući stare duboke emocije odbijanja, a onda i osjećaja nemoći. Dobar je za meditaciju. U poslovnom smislu dobar je jedino ako ste skloni stvari rješavati hladne glave.

Utorak je odličan dan za posao, daje zrelost, ali može se osjetiti pritisak ili utjecaj hladnoće, nemogućnosti da s lakoćom rješavate stvari oko sebe. Ne treba tom dijelu davati važnost jer radi se o starim emocijama koje stvaraju osjećaj nemoći. Bit joge je upravo da zaustavlja ta uklještenja svijesti od starih obrazaca.

Srijeda je odličan dan za kreativnost, ali i za učenje. Poslovno ili privatno možete reagirati burnije nego inače. Obrasci prošlih veza mogu se aktivirati. Nije baš neki dan za odluke, najbolje bi bilo da je znanje u prvom planu.

Četvrtak je dan za učenje, ali je pod utjecajem jake muške energije. Dobar je u poslovnom smislu za borbu na nekom projektu, nije za važne odluke jer je Mjesec napadnut. Odličan dan za slušanje i pažnju.

Petkom vlada sazviježđe posla, a što će dan odmicati, prevladavat će nezavisnost u poslu. Ovo je dan za one ljude koji vole slobodu. No, često u radu s ljudima otkrijem da je sloboda samo želja, a ponašanja su prepuna straha od slobode.

Subota je dan koji bismo mogli sažeti u rečenicu jednog učitelja: Rađamo se slobodni, a živimo kao robovi. Živimo li slobodno, ili tko živi slobodno i tko je odlučio živjeti slobodno? Onoga tko je odlučio tako živjeti najviše kritiziramo, onoga tko ne radi smatramo da ne vrijedi, a onaj tko trenutačno ne radi ne shvaća da je slobodan, već pati jer misli da je veoma važno raditi i da je nerad najveći grijeh. Sloboda je lijepa riječ, no stvarni koraci prema njoj ispunjeni su mnogim strahovima.

Nedjelja je dan koji, iako vlada radikalnom slobodom, većinu ljudi okrene na emotivnu hladnoću. Pripazite da u odnosima ne vrijeđate druge, budite blagi.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci