Tjedni jyotish: Vrijeme je za odgovore na važna pitanja o smislu života

Tranzit Saturna i Ketua utječe na sve vaše odnose, osobito one poslovne, a donosi i duhovne uvide na mnogim poljima. Došlo je vrijeme da budete posve iskreni prema sebi

Smisao života i darma u prvom planu

Prelazak Marsa u znak Raka smanjio je pritisak koji se mogao osjećati posljednjih mjesec dana. Na nebu i dalje djeluju Saturn i Ketu, koji su vrlo blizu jedan drugome pa i dalje mogu unositi promjene u vaš život, osobito kad je riječ o poslu. Bolji uvid možete dobiti ako znate u kojoj vam je kući ovaj tranzit. Primjerice, oni koji su u jyotishu rođeni u znaku Blizanaca, sigurno su zbog ovog tranzita osjetili velike promjene u odnosima. Tranzit Saturna i Ketua također donosi duhovne uvide koji vam sada mogu dati odgovore na neka važna pitanja o smislu života. Ovaj tranzit daje uvide i na planu smisla i na planu vaše darme. On vas stavlja u situacije u kojima se od vas traži da odgovorite na ta pitanja. Kod nekih će to potaknuti meditiranje, a kod drugih da se počnu zdravije hraniti i ispravnije odnositi prema životu. Ukratko, ovaj tranzit traži iskrenost prema sebi.

Potraga za emotivnim ispunjenjem

Venera, planet ljubavi, u znaku je stabilnosti. Ipak, nalazi se u zviježđu Mrigashire, koje vas može tjerati na emocionalnu potragu.To zviježđe podiže pitanja zadovoljstva u odnosu. Niste li zadovoljni postojećim odnosom, vezom, to bi vas zviježđe moglo potaknuti da potražite nove avanture. Ako ste u neprekidnoj potrazi za novim emocionalnim iskustvima koja vas cijelog života tjeraju da tražite emocionalno ispunjenje u partnerskim odnosima, velika je vjerojatnost da i u svojoj natalnoj karti imate to zviježđe. Ono smatra da se soma ili besmrtni nektar života nalazi u drugome, što može donijeti emotivnu nestabilnost jer se u drugome ne može naći potpuno zadovoljenje.

Snažna potreba da budemo primijećeni

Poslovna će ambicija biti osobito izražena zbog Sunca i Rahua, stoga pokušajte razlučiti bitno od nebitnog jer ambicija je pogonjena nemogućnošću emotivnog odnosa sa samim sobom. Pokušaj da se bude bolji od drugog zapravo je želja da se zadobije pažnja drugog, a u dubini duše postoji strah da nećete biti primijećeni i da na vas nitko neće obratiti pozornost. To je nagon za pripadnošću koji, kada se pogrešno shvati, mnoge veze može učiniti nesretnim.

Ponedjeljak je dan koji, iako vlada radikalnom slobodom, sam po sebi većinu ljudi okrene na emotivnu hladnoću. Pripazite da u odnosima ne vrijeđate druge, budite blagi.

Utorak je pod utjecajem nezavisnog dana koji vas može tjerati na jake želje i probojnost, ali ono što će vas poticati iznutra na akciju svakako je želja za slobodom. Na nižem stupnju to radimo impulzivnošću i ambicijom, a na višem je to povlačenje u sebe.

Srijeda je pod utjecajem dubljih razina naše psihe, ali ako tako ne gledamo na ovaj dan, onda on nije dobar za ono što zovemo materijalno ili užitak.

Četvrtak je pod nježnijim utjecajem zviježđa kojim vlada Merkur. Mjesec i Merkur se dobro slažu, ali ako su vam ciljevi materijalistički, ova kombinacija donosi laži. Ovo je dobar dan za praštanje.

Petak je odličan dan za novi početak. Počeci, pogotovo oni u vezi s poslom, bit će dobri. Na emocionalnom planu pripazite na jake emocionalne reakcije.

Subota je pod utjecajem kreativnosti, odnosa, strasti te krajnosti. Najvažnije je da izbjegavate krajnosti; u strasti tražite ljubav, a u kreativnosti mogućnost smjera u kojem bi trebao ići vaš budući posao.

Nedjelja je pod utjecajem oštrog zviježđa koje daje impulzivnost. Izbjegavajte svađe, djelujte; ovo je s materijalnog aspekta odličan dan i za kuhanje. Simbolično, kuhanje je povezano s prihvaćanjem emocija, pogotovo ljutnje.

Ovaj je tjedan naglasak na novim počecima. Da biste počeli nešto novo, potrebno je napustiti staro. Kad je riječ o emocionalnim odnosima, od želje za posjedovanjem partnera valja se okrenuti vrijednostima i poštovanju drukčijeg mišljenja.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci