Tjedni jyotish: Venera u Blizancima potiče površnost u odnosima

Potisnuti sadržaji izlaze na površinu, a mnoge neproživljene stvari svoj će put potražiti kroz neobavezan flert...

Venera je ušla u znak Blizanaca, a to znači da nas poziva na površan pristup odnosima i donosi flert. To je naglašeno i time što je napadnuta od malefika, a s Rahuom ovaj mjesec donosi i jačanje strasti te zavođenje. No, što bi to značilo psihološki? Ovaj položaj Venere izvlači potisnute sadržaje, ono neproživljeno, a sada se javlja kao želja za flertom ili lažan izlaz iz situacije u kojoj ne prihvaćamo stvarnost veze u kojoj je razgovor bitan. Venera je u Merkurovu znaku (Blizancima) koji vlada komunikacijom.

Razgovor o odnosu često izostaje jer razotkriva da ne postoje stvarni ciljevi, a partneri ne vole vidjeti sebe u stvarnom svjetlu kao nesposobne i bez stvarnih stavova o životu. Ako nemamo stvarne stavove o životu, onda ni ljubav ne može počivati ni na kakvim temeljima. Rahu će povući na materijalizam i veze ovdje lako skliznu u hedonizam u kojem se izbjegava odgovornost, ali zato nema ni ljubavi. Današnju civilizaciju karakterizira upravo ova Venera, površne veze bez razgovora i ciljeva, te naglasak na hedonizmu. Saturn i Ketu i dalje su vrlo blizu i postavljaju pitanje smisla, na koje je dobro u ovom vremenu tražiti odgovor.


Ponedjeljak je dan koji je odličan za odnose, ali pokušajte odvojiti što je stvarno, a što nestvarno u obećanjima koja dajete.


Utorak nije dobar dan za odluke i možete osjetiti jaču ljutnju, zato budite oprezniji. Posvetite se radije lakšim poslovima koji vas neće toliko opterećivati.


Srijeda je dobar dan za odluke te za emocije. Vrlo je dobra za stvari koje se tiču doma, od popravaka pa do emocija koje gajite prema obitelji.


Četvrtak je dan koji je dobar za odluke, kao i za osjećaje. Smatra se jednim od najboljih zviježđa u kojima se nalazi Mjesec.


Petak je pod utjecajem lošijeg zviježđa po pitanju novca i obećanja. Ovaj je dan dobar za psihološko istraživanje ponašanja.


Subota je dan koji može donijeti puno ponosa, pa bi bilo dobro da naučite razliku između samopouzdanja i ponosa. Ovo je dan koji simbolizira pretke. Inače, mnoge probleme možete vući od predaka, pogotovo ako to govori natalna karta. Točnije, možete živjeti njihove probleme a da ne rješavate svoje.


Nedjelja je dan za odnose i preuveličavanje obećanja koja se daju u odnosu. Mnogi govore kako će voljeti do kraja života, ali nisu spremni ni nekoliko godina održavati vezu. Pogotovo ako ste prema natalnoj karti rođeni u ovom zviježđu, možete davati takva obećanja u odnosima.


Mjesec prolazi kroz dobra zviježđa. Jedino u utorak i nešto manje u srijedu možete osjećati jače izljeve emocija, na koje treba obratiti pozornost, pogotovo ako u natalnoj karti imate u konjunkciji Rahu i Mjesec.  

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci