Tjedni jyotish: Tjedan promjena u odnosima

Prelazak Marsa u Vodenjaka od srijede najvažniji je tranzit ovaj tjedan, a u ženskim horoskopima donosi završetak karmičkih zaostataka u odnosima. Iracionalne ljutnje prema muškarcima sada će biti manje...

Vrijeme za neovisne akcije

I psihoterapija tvrdi da smo u odnosima nesvjesni 90 posto, odnosno da u odnosima nama vlada podsvijest. Konstelacije na nebu djeluju tako da ne možemo kontrolirati određene emocije i zbog toga je važno konstelacije promatrati kao posljedicu, a uzroke treba tražiti u osvještavanju svojih želja i usklađivanju s partnerom i njegovim kapacitetom.

Neusklađivanje sa svojim željama donosi iracionalnost i nesvjesnost koje, kada se pokrenu određene konstelacije, izazivaju iracionalne ljutnje.

Mars u Vodenjaku nalazi se u sazviježđu Dhanisthe koje je oštro. Naime, ovo sazviježđe može pojačati želju za uspjehom i u vezama, što onda donosi iracionalno ponašanje na koje bi bilo poželjno pripaziti. U muškim horoskopima ovaj aspekt može pojačati želju za slobodom. Pojam slobode često se pogrešno tumači. Sloboda znači biti slobodan od, a pod utjecajem ovog tranzita sloboda će se tražiti kroz hedonizam. Ovaj će tranzit u poslovnom smislu stvarati želju za neovisnošću. Dakle, ovo je vrijeme za neovisne akcije.

Drugi aspekt na koji treba pripaziti ovaj tjedan jest prazni Mjesec ili konjunkcija Sunca i Mjeseca kao jako loša kombinacija. Naime, Mjesec i Sunce su svjetleća nebeska tijela, a to znači da će svjetlo Mjeseca biti zaklonjeno, što može donijeti pogrešna zaključivanja jer Mjesec je um, a kada je um pomračen, onda je zaključivanje pogrešno. Stoga pripazite na odluke u srijedu 7. 11.

Ponedjeljak je dan koji simbolizira posao. Odluke koje donosite bit će dobre i ako ste planirali neke aktivnosti, učinite ih danas.

Utorak je dobar dan za odnose. Kod žena može izazvati podijeljenost između želje da budu slobodne ili da svoju ženstvenost ostvaruju kroz obitelj. Ovo je česta tema mitova, a ovaj položaj govori o mitu o Psihi i Afroditi koji bolje objašnjava ovaj sukob.

Srijeda nije dan za odluke, pa ih preskočite. Ovo je dan kada želje mogu biti jače, pa pazite da se one ne pretvore u ljutnju. Ovaj dan donosi impulzivnost koju treba izbjegavati.

Četvrtak je bolji dan. Unatoč tomu što se Mjesec ne osjeća dobro u znaku Škorpiona, u blizini je njegov vječiti prijatelj Jupiter koji donosi sretne okolnosti i dubroćudnost. Puno je bolji dan za odluke pogotovo po pitanju prodaje nekretnina ili iznamljivanja.

Petak je dan kad se Mjesec nalazi u blizini Merkura, a to je uvijek dobar dan za trgovinu, bilo da se radi o trgovanju ili mešetarnju na burzi. Ipak, pazite na laži i obećanja koja se daju na ovaj dan.

Subota nosi jaku želju za moći koju bi trebalo osvijestiti i zapitati se koliko je to realno. Također, slabo slušanje sugovornika može biti pravilo koje bi bilo poželjno izbjegavati.

Nedjelja je pod utjecajem Saturna. Pazite na hladne emocije i negativno povlačenje u sebe koje izaziva sjećanje na djetinstvo u kojima je nedostajalo topine. Obično te hladne emocije ili melankolija uzroke imaju u djetinstvu, pa tako ovaj spoj donosi osjećaj napuštenosti koju treba znati pravilno u sebi protumačiti i primijetiti kao naviku.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci