Tjedni jyotish: Što nam se vraća u život i zašto?

Tjedan je punog Mjeseca, Mjesečeve pomrčine i retrogradnog Merkura. Vraćat će nam se "stare teme", otvorite "četvere oči" i pazite na emocije...

Tjedan započinje retrogradnošću Merkura, što će donijeti stare rasprave te mogućnost da se neke teme ponovno pojave u našem životu kako bi se mogle riješiti. U svakodnevici, izbjegavajte potpisivanje ugovora i pripazite na elektroničku komunikaciju, koja bi mogla biti otežana. Nije bit astrologije da se bavi tim stvarima, ali u današnjem dobu ona je svedena na takve informacije i ne obaziremo se na njenu alkemijsku vrijednost, točnije, da su konstelacije usmjerene na procese u kojima spajamo ono što u sebi ne možemo prihvatiti.

Što znači retrogradni Merkur?

Merkur je jedan od najslabijih planeta, a opet jedan od najvažnijih. Zašto? Zato što snagu intelekta koristimo najviše u negativne svrhe, tehnologijom uništavamo okoliš, a opet, intelekt je astronomski uvijek blizu Sunca ili Jastva i kada ga razvijemo, imamo moć razlučivanja i viđenja svijeta kakav jest. Trenutačno će Merkur pojačati komunikaciju s nekim starim prijateljima, ali i problemima koji su s njima povezani, te određene neriješene probleme s autoritetima ili očevima. Obiteljski događaji iz prošlosti mogli bi se ponovno aktualizirati u razgovoru.

U svakom slučaju, obratite pažnju na neriješene stvari, pokušajte vidjeti kontekst u kojem se vraćaju, točnije, što vam ta situacija govori o vama. U subotu su Sunce i Mjesec "uhvaćeni" od svojih najvećih neprijatelja Rahua i Ketua. To je tzv. ravnodnevica. Ne donosite odluke i budite usmjereni na manje akcije krajem dana u petak i cijelu subotu.

Ponedjeljak je dan koji naglašava želju za moći, ali će se ona teže ostvarivati zbog djelovanja Saturna. Također, danas ćete teže čuti sugovornika. Budite prijemčiviji za ono što vam druga strana govori.

Utorak je dan za istraživanje emocija, koje će biti pod opterećenjem. Današnje sazviježđe daje lakši i bolji prolaz prema onome što treba izliječiti u sebi.

Srijeda je dan za razgovor. Kada istražimo određenu emocionalnu dvojbu, sazviježđe ovog dana omogućuje nam da istraženo primijenimo u razgovoru. Također,  ovo je dan za razgovor s partnerom, ali budite spremni i na teškoće prilikom iznošenja svog stava.

Četvrtak je dan za zrele odluke, pogotovo u poslovnom smislu. To je dan zrelosti, ali ona će biti pod upitnikom jer ovaj dan može donijeti testove spremnosti. Jedno je u teoriji shvaćati zrelost, a drugo je živjeti zrelost. Tko prevlada tu prepreku, taj najbrže dolazi do mudrosti.

Petak je pod utjecajem sazviježđa koje donosi slušanje, ali ono će danas biti narušeno jer će u prvi plan izlaziti nekontrolirane emocije. Budite oprezniji u izražavanju emocija.

Subota je pod utjecajem sazviježđa kojim dominira uspjeh u poslu, ali ovo nije dan za akcije. Iako je dan punog Mjeseca, Rahu i Ketu su “uhvatili“ Sunce i Mjesec, a kada sjene hvataju princip života, onda to nije dan za odluke.

Nedjelja je dobra za neovisnost. Ipak, neovisnost je za hrabre, a mnogi nisu zreli za neovisnost, već žele preko reda doći do nje. Neki bježe u samoću, ali su uhvaćeni u melankoliju, odnosno prerano bježe u slobodu za koju nisu spremni. Budite svjesni situacije u kojoj se nalazite.

Ovaj tjedan Mjesec je pod izrazitim napadima. Stoga, budite umjereni u djelovanju i pazite na emocije. Meditacija, vježbe disanja, joga, te druge opuštajuće tehnike ovaj su tjedan posebno preporučljive.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci