Tjedni jyotish: Sad će se vidjeti KAKO volimo...

Početkom tjedna Venera ulazi u znak Raka i odnosi dolaze u prvi plan...

Današnja žena koja pati od toga da mora biti sve

Venera u utorak ulazi u znak Raka, koji je simbol ženstvenosti, ali s Venerom se događa sukob između djevojke (Venere) i majke (Mjesec), točnije, u Raku se događa inicijacija djevojke u majku. Vječna dvojba koja je obilježila današnju ženu jer teško prihvaća majčinsku prirodu za koju joj društvo ne daje potporu. S druge strane, zbog trenutnog odnosa s Marsom, traži od žene strast, ali i poslovnost. Ova kontestacija predstavlja današnju ženu koja pati od toga da mora biti sve: poslovna žena, majka, a opet senzitivna, erotska tj. privlačna drugima.

Venera u Raku donosi dva različita aspekta. S jedne strane dobar aspekt za obitelj, odnosno Rakova ljubav je takva da se nakon zaljubljivanja širi na članove obitelji. To je ljubav u kojoj žena nije toliko usmjerena na partnera već dobiva širi oblik voljenja, a takva ljubav traži složeniji pristup kako partner ne bi bio zanemaren.

Dva pola i jačanje strasti

Istodobno, sada je zbog drugih konstelacija jako naglašena strast koja jača flert i neobavezne ljubavi. Manje dolazi do izražaja obiteljski segment, odnosno može se osjećati pitanja čemu obitelj, zašto je ona važna?

Dakle, na snazi je niže Jastvo, sjenoviti dio naše osobnosti, gdje se mogu pokazati sebičnost i neostvarene želje pretvorene u ljutnju i frustraciju. Svakodnevno življenje sebičnosti ne dopušta nam da primijetimo kako ona stvara duboku frustriranost. Ovo je razdoblje koje može pokazati naličje vašeg voljenja.

Ipak, niže Jastvo mora katkad doći u prvi plan kako bismo se s njime suočili i vidjeli svoju drugu stranu, bez tog polariteta ne možemo stvoriti napon života ni odnos. Konstelacije su samo simbolička gibanja koja govore o određenim unutarnjim stanjima, u ovom slučaju Venera ili aspekt ljubavi ponovno dolazi u prvi plan.

Ponedjeljak je dan za istraživanje emocija kao i za meditaciju, a i ako poslovno djelujete, onda je najbolje to učiniti danas.

Utorak je dan koji je dobar za putovanja, razgovore i odnose te rješavanje problema s obitelji.

Srijeda nije dobar dan za odluke pa ih izbjegavajte. Usredotočite se na manje odluke i manje aktivnosti.

Četvrtak je dan za novi početak i za nove aktivnosti. Ovo je dobar dan i za zdravstvena pitanja.

Petak je odličan za kreativnost i donosi puno strasti koju treba znati usmjeriti jer ona je obično vrlo jaka ako ne izražavamo emocije prema drugima i partneru.

Subota je dan koji donosi oštrinu, pazite kako se odnosite prema drugima. Ovo je dobar dan da prekinete s lošim navikama koje danas mogu biti više izražene.

Nedjelja je dan koji je odličan za odnose, ali u komunikaciji morate biti oprezniji. Dobar je dan za materijalne radnje.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci