Tjedni jyotish: Rješavanje problema iz prošlosti

Tjedan započinje s nekoliko manjih tranzita i prolaskom Mjeseca kroz lošije tranzite što znači da se emotivno ne upuštate u riskantne rasprave kao niti u emotivne rasprave...

Kriva percepcija odnosa

Merkur izlazi iz Retrogradnosti što je odlično za potpisivanje ugovora kao i za komunikaciju. Ipak, Merkur nije do kraja slobodan od nervoznog Rahua, pritisnut je. Stoga, ako vam u komunikaciji neke stvari zapinju ili s ljudima ili poslovno, sigurno je da ovaj tranzit stvara probleme pogotovo ako je negdje u vašoj natalnoj karti postavljen u lošu kuću.

Ipak, na dubljoj razini ovaj tranzit govori o prejakoj intelektualnoj aktivnosti. Naime, mnogi ljudi intelektualno misle jedno i uvjereni su u intelektualno dobro rezoniranje, ali zaključuju potpuno krivo. Intelekt je samo jedna od funkcija, a Rahu u Raku s Merkurom stvaraju nervozu i krivu percepciju pogotovo ako se tiče odnosa koji su u vašem domu.

Neki nervozni aspekti oko vas, u vašu obitelj mogu donijeti neravnotežu. Kao da se u zadnje vrijeme događaju neke nervozne emotivne situacije, iako je ljeto i sve bi trebalo biti opuštenije. Jasno, nije na odmet spomenuti sveprisutni Ketu i Mars koji potpomažu tu situaciju, zato je jako dobro da radite tehnike za smirivanje uma, bilo da se radi o meditaciji, yogi, pranayami ili kineske tehnike koje su odlične za uzemljenje kada je jaka mentalna aktivnost.

Susret Venere i Marsa

Venera ulazi u sazviježđe Chitre koja može donijeti više strasti nego ili je bila u prva dva sazviježđa u Djevici. Ovdje se Venera susreće s Marsom, a kombinacija Marsa i Venere donosi nam strastvenije poglede prema odnosima, ali i veća očekivanja od partnera.

Ipak, kritičnosti neće nedostajati, pa je pokušajte svesti na najmanju razinu. Jedno je razlučivati, a drugo je kritizirati. Današnje veze su prepune kritičnosti što se manifestira krutošću u gornjem dijelu tijela kao i u ramenima, na što više ukazuje Lowenova tjelesna psihoterapija.

Mars prestaje retrogradno kretanje

Za kraj smo ostavili tranzit Marsa koji napokon, krajem tjedna izlazi iz Retrogradnosti i smanjuje u ženskim horoskopima uplite prošloživotih partnera ili partnera iz prošlosti. Većina žena koje imaju repove karme u partnerskim odnosima, osjetile su ovaj tranzit zadnja dva mjeseca jače nego inače. Tomu je pridonio i Kethu koji je nosilac prošle karme.

Sada će se taj intenzitet smanjivati pogotovo izlaskom Marsa iz Jarca u 11. mjesecu što će donijeti puno lakše funkcioniranje u odnosima. Kako se to moglo događati? Niste morali susreti prošlog partnera, ali ste se u mislima bavili tim partnerom ili su vam partnerski odnosi stalno bili na pameti. Pogotovo nekakva ljutnja ili nezadovoljstvo partnerom. Ovo su jako duboki aspekti i do njih se ne može doći klasičnom psihoterapijom. Mogli ste u zadnje vrijeme biti ljuti na sadašnjeg partnera, a ustvari je iz vas izlazila prošloživotna ljutnja na partnera i toga uopće niste mogli biti svjesni.

Zato područje odnosa nosi u sebi duboke aspekte prošlih karmi, ali u smislu samorazvoja emocija koji nam daje onda mogućnost da dublje sagledamo događaje kojima smo općenito okruženi.

Ponedjeljak donosi jak aspekt želje za moći i neslušanja. To je karakteristika koja je danas česta u vezama jer se partneri slabo čuju. Jedini lijek je slušanje i suosjećanje koje predstavlja osnovu življenja.

Utorak je dan koji donosi dobar aspekt ako tražite u sebi korijene problema, ali za materijalni aspekt je ovo slabiji dan. Također, onim ljudima koji su melankolični i slabije stupaju u kontakt s emocijama, ovaj dan neće odgovarati.

Srijeda je odličan dan za razgovor. Savjet vrijedi samo ako ste spremni razmjenjivati. Ako niste i pokušavate razgovarati tako da nekom nešto dokazujete onda ova povoljnost ne djeluje. Razgovor iziskuje potrebu za većom svjesnošću. Zbog Saturna morat ćete više energije uložiti u ono što radite.

Četvrtak je dan koji je dobar za posao, odnosno moguće je da neki poslovi koji su bili prije, sada ponovno dođu kao aspekt koji ćete morati napraviti. U višem aspektu ovo je odličan dan za znanje, humor. Ipak, zbog ostalih konstelacija stvari neće ići baš glatko.

Petak je dan kojim vladaju znanje i slušanje. Kada nešto rješavate u odnosu, okrenite se znanju o komunikaciji. Imajte koncentraciju na sugovorniku i traženju značenja onoga što je rečeno ili što se skriva iza rečenog. Ovo je dan kada trebate pripaziti na gubitak kontrole u pogledu emocija. Budite pažljiviji pogotovo u muško – ženskim odnosima.

Subota je poslovni dan i držite se posla, a manje emocija pogotovo u partnerskim odnosima. Ovo je dan kada rješavamo stvari koje pripadaju prirodi. Bez nje ne bi ni postojao materijalni svijet. Tu spadaju aktivnosti koje su vezane za ono što radite na poslu, pa do kućanskih poslova.

Nedjelja se povezuje sa slobodom, te sadrži nekoliko značenja: more, slobodu, meditaciju i liječenje. Dakle, more označava bezgraničnost koju doživljavamo u meditaciji, beskonačnost koja rasplinjuje ego, a ego stvara bolest. Ego je ustvari sve ono s čime smo se identificirali: s ovim tijelom, titulom i rodnom pripadnošću.

Kako vidimo, ovaj tjedan je dobar jer izlaze dvije Retrogradnosti, smanjit će se problemi iz prošlosti i Saturn i Mars koji stvaraju napetosti će se smanjiti. Ipak, tjedan može biti malo napetiji jer Mjesec prolazi kroz teže konstelacije, pa budite u raspoloženju za lagane aktivnosti.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr