Tjedni jyotish: Poslovna pitanja u prvom planu

Tjedan nas primorava na brušenje vještina, što nam u konačnici daje neovisnost. Otkrijte kako je to povezano

Tjedan započinje tranzitom Sunca u znak Djevice, što daje naglasak na važnost posla i zdravlja. Djevica nije samo znak služenja, čistoće, posla i zdravlja, Djevice su ustvari ženski božanski principi ili arhetipovi žena kojima je neovisnost u prvom planu. To su božica Artemida koja predstavlja borbenu ženu, Atena koja je razumna i poslovna žena i Hestija koja je okrenuta samoći i duhovnosti. Djevice su neovisne žene, pa zato Sunce u u ovom razdoblju može upućivati na tu neovisnost.

Stoga, ovaj je položaj dobar za žene u traženju neovisnosti kroz posao, a Djevica je nositelj vještine. Tko ima vještinu, tko je brusi, taj nema problema u poslu. Pogotovo se to osjeti kada Sunce u Djevici uđe u sazviježđe Chitre koje predstavlja brušeni dijamant. Dakle, Djevica je neugodan aspekt jer nas primorava na rutinu, ali kako se dijamant može izbrusiti ako ne neprestanim radom i dotjerivanjem? To je aspekt savršenstva, ali ne onoga iz perfekcionizma, već iz iskustva.

Rutina služi kako bismo se izbrusili, a onda ona daje neovisnost Djevice koja teško shvaća ovaj put jer je došla s nasljedstvom svojeg prethodnog znaka, a to je zapovijedanje. Taj položaj sada u Djevici blijedi, budući se ovdje autoritet stječe kroz služenje i pomaganje. Ljubav je u ovom tjednu dobro aspektirana za one koji su okrenuti učenju o ljubavi (Venera-Jupiter). Lakše ćete shvatiti da problemi u odnosu proizlaze iz neznanja. Četvrtak i petak Sunce i Merkur su u planetarnom ratu, možete osjetiti lošu komunikaciju, kao i loše aspekte povezane s društevnim mrežama te kontakt s drugima može biti lošiji.

Ponedjeljak je teži dan u pogledu emocija i nije toliko dobar ni za odnose. Dobar je za preispitivanje životnih stavova jer loši aspekti u ovom slučaju znače preispitivanje sebe.

Utorak je nešto lakši dan. Razgovor će imati veću važnost, kao i neovisnost. Ipak, Mjesec nije potpuno izašao iz utjecaja Saturna, pa i danas treba biti pažljiviji u emocijama.

Srijeda je odlična za poslovne mogućnosti, daje zrelost i ovdje Sunce doživljava svoju puninu, što znači da je odličan dan koji daje spoj zrelosti i određivanje pravog vremena za djelovanje.

Četvrtak je dan koji nosi dosta napetosti, tako da će odluke biti loše, radije posvetite dan opuštanju.

Petak je nešto bolji po pitanju posla, ali komunikacija i dalje može biti lošija, pa budite svjesni da aktivnosti neće biti toliko uspješne, a ni odnosi.

Subota se povezuje sa slobodom te sadrži nekoliko značenja: more, slobodu, meditaciju i liječenje. Dakle, more označava bezgraničnost koju doživljavamo u meditaciji. Beskonačnost koja rasplinjuje ego, a ego stvara bolest. Ego je ustvari sve ono s čime smo se identificirali: s ovim tijelom, titulom i rodnom pripadnošću. Obratite danas pažnju na slobodu.

Nedjelja je dan koji ima dva značenja. Jedno je povezano sa samostalnosti, a drugo donosi želju za uspjehom. Prvo je povezano s onim aspektom osobnosti kojeg se većina boji jer samostalnost leži u svojoj biti izvan sustava. Takvi ljudi su hrabri i već duboko u procesu osvještavanja sebe. Ovo sazviježđe nosi prometejevsku energiju slobode, punu progresije koja za većinu predstavlja strah jer nosi napuštanje starih stavova. Niža razina ovog dana nosi u sebi želju za uspjehom i to na način da se mogu povrijediti drugi ljudi. Zaustavite se na vrijeme ako se okrenete nižem aspektu svoje prirode.

Kako vidimo, slabiji dani su ponedjeljak, četvrtak i petak pa tim danima budite oprezniji u kontaktu s drugima. Pokušajte uhvatiti dublji smisao konstelacija, a to je da su lošiji dani odlični za upoznavanje nižih emocija koje, ako ih ne asimiliramo, postaju naš najveći protivnik.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci