Tjedni jyotish: Pazite da vas strast ne odvede na pogrešan put

Konstelacije još uvijek govore da moramo biti pažljiviji zbog eksplozivne kombinacije Saturna, Ketua, Rahua i Marsa...

Krajem tjedna Merkur ulazi u znak Blizanaca. Nekima će poremetiti intelektualne planove poput učenja, ali ipak ulazi u svoj znak i dat će dobre rezultate u intelektualnim razgovorima. Nekada rezultati mogu biti dvostruki, možete i dobiti i izgubiti istodobno. I partnera možete istodobno voljeti, ali i mrziti. Freud je tu pojavu po pitanju čovjekove psihe nazvao ambivalentnom.

U ovom slučaju neke stvari na intelektualnom planu mogu ići jako dobro, ali u drugima možete imati probleme. Pokušajte se naviknuti na tu situaciju dok je Merkur u znaku Blizanaca ovaj i sljedeći mjesec. Sunce i Jupiter još uvijek su povoljni za posao i napredak, tj. dobri su za uspinjanje na viši položaj.

Ima li u vašoj vezi strasti?

Također, treba uzeti u obzir i aspekt vezan uz odnose koji je usmjeren na strast. Pitanje ima li u vašoj vezi strasti bit će dominantno. Teško je uvidjeti da je strast sirov oblik ljubavi i projekcija onoga što bi parter trebao biti, ali teško se boriti protiv jednodimenzionalnih projekcija koliko god se to činilo razumno.

Strast nije samo strast, ona je povezana i s uspjehom i potrebom za prihvaćanjem. Ona je gorivo za mase, opijum kojem se ljudi prepuštaju kako bi dobili pažnju. Lako se čovjek obračuna sa strašću i pretvori je u pozitivno iskustvo, pogotovo kada je riječ o partnerima koji su zreli i znaju ovaj osjećaj iskoristiti za poboljšanje veze, ali većina nema taj doseg pa tako upadaju u zamku strasti i često padnu u neki ponor razočaranja.

Tako je i s pohlepom, koja je ples po rubu. Stoga, sve emocije koje promatramo kroz konstelacije možemo gledati različitim očima. Uvijek čovjek određuje kako će se ponašati prema danim planetarnim konstelacijama.

Ponedjeljak je dobar za meditaciju i zdravlje. Ipak, ovo sazviježđe zna biti loše ako se okrenete nižim porivima i donijeti vam destruktivnost. Odlučite koju stranu ćete izabrati.

Utorak je dan koji donosi jaku ambiciju, pa za one koji ne znaju kontrolirati svoje porive, ovo nije dobar dan. S druge strane, ovo je dobar dan za praktičnu duhovnost poput joge i meditacije i odabir vlastitog puta.

Srijeda je pod utjecajem sazviježđa koje može donijeti promjene ako se za njih odlučite, pogotovo na emocionalnom planu. Ako se odlučite za te promjene, potreban vam je duhovni pristup, ako ne, onda možete učiti na teži način. Svakako dobar dan za učenje novih znanja.

Četvrtak je dobar za završavanje starih stvari, posebno emocionalnih. Dobar je dan i za oprost. Također i za putovanja.

Petak je dan za novi početak i za nove korake. Također, ako imate zdravstvenih problema ovo je dobar dan za novi pristup zdravstvenom problemu.

Subota je odličan dan za kreativnost. Donosi i jake strasti. Pokušajte pronaći ravnotežu.

Nedjelja je dan koji donosi prejaku kritičnost. Oslonite se na razlučivanje. Kritika često dolazi kao rezultat neispunjene želje.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci