Tjedni jyotish: Otvara se prilika da ni iz čega stvorimo nešto

Ovaj tjedan donosi tranzit Jupitera u Škorpiona, a to je, nakon Saturnove retrogradnosti i neugodnog odnosa s Marsom, najvažniji tranzit ove godine. Jupiter je najveći planet u Sunčevom sustavu. Predstavlja znanje, uspjeh, prosperitet, dobro obrazovanje, slavu i djecu. Od 11. listopada 2018. Jupiter će se preseliti u Škorpiona i ostati tamo do 5. studenog 2019. godine. Evo kako će djelovati...

Snaga da ni iz čega stvorimo nešto

Škorpion upravlja gnjevom, osvetom, opsesijom i stvara puno želja. Ipak, Škorpion je odličan za ostvarivanje ciljeva pa je Jupiter u Škorpionu dobar za uspjeh, pogotovo u muškim horoskopima. Škorpion i Jupiter donose neizmjernu želju za stručnim istraživanjem psihe, želju za mistikom, ali i potpuno suprotno, donosi intrige i jaku želju za materijalnim, pogotovo ako je Jupiter u odnosu s Rahuom koji djeluje iz Raka odsad do travnja sljedeće godine. To znači da treba pripaziti na materijalizam i želju za moći.

Psihološki gledano, ovaj tranzit donosi ljudima rast ega, ali i nove pristupe duhovnosti. Donosi želju za autoritetom i statusom, a nekima i opsesivno-kompulzivna ponašanja zbog snažne želje za moći koja je izražena u našoj civilizaciji. Ipak, ovaj tranzit daje snagu da ni iz čega stvorimo nešto. Trebali bismo iskoristiti talente kako bismo potaknuli promjene. Ovaj tranzit jača upravo psihološki aspekt usmjeren na analiziranje situacije kako bismo naučili prihvatiti kritiku, točnije, naučiti koja je dobronamjerna, a koja manipulativna kritika. Većina kritike je manipulativna.

Za koga je pozitivan, za koga nije?

Ovaj tranzit bit će pozitivan i uspješan za one koji u jyotishu imaju mjesec rođenja u znaku Bika, Raka, Vage, Jarca i Riba.

Mjesec rođenja u znaku Lava, Škorpiona i Vodenjaka imat će prosječne rezultate. Ostali će imati slabije razdoblje, no potrebno je vidjeti cijelu natalu kartu kako bismo dobili točniju sliku, zato se rečeno ne može uzimati zdravo za gotovo.

Što se tiče ovog tjedna, on je dobar za komunikaciju i odnose te poslovne pregovore. Ono što niste znali riješiti u odnosima, sad ćete riješiti lakše. Ipak, ne radi se o komunikaciji baziranoj na kritici, već mora imati savjetodavni element i želju za rješavanjem problema, kao i želju za ciljem.

Ponedjeljak nije dobar dan za došenje odluka, dobar je za neobavezne razgovore i male aktivnosti. Ovo nije dan za rješavaje važnih stvari.

Utorak daje odlične uvjete za komunikaciju. Okrenite se aktivnostima koje traže male korake. Dan je dobar za odnose, kao i za poslovno djelovanje. Ovo je dan za dogovore.

Srijeda je odličan dan koji nosi u sebi jaku želju koja se lakše ostvaruje. Potrebno je naglasiti da se ne radi o nemogućim željama. Čovjek je biće željenja i nije se sposoban tako lako osloboditi želja, zato je dobro ostvarivati realne želje, pa je u tom aspektu ovaj dan povoljan.

Četvrtak je dobar, pogotovo prvi dio dana. Kako će dan odmicati, moguća su slabija raspoloženja i posesivnost koja se može pretvoriti u osjećaj melankolije.

Petak je dan za prijateljstva i istraživanje emocija. Prepuštati se lošim emocijama ili velikim raspravama nije toliko dobro.

Subota je dan koji jača moć i nije dobar za razgovore. Moguće je ne čuti sugovornika. Budite svjesni svojih želja.

Nedjelja je dan za traženje rješenja. Ne prepuštajte se melankoliji.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci