Tjedni jyotish: Otkrivaju se tajne iz prošlosti

Ovaj tjedan je usmjeren na nove početke i odnose. Ipak, da bismo nešto novo započeli, potrebno je iza sebe ostaviti staro, a u emocionalnom aspektu, potrebno se od želje za posjedovanjem partnera okrenuti njegovim vrijednostima i poštovanju drugačijeg mišljenja u odnosu. Povjerenje je važna tema ovaj tjedan jer će se lakše otkrivati tajne i prijevare nego inače...

Najvažnje konstelacije ovaj tjedan su pun Mjesec u srijedu i Merkurov tranzit u Škorpion. Pun Mjesec odličan je za post. Inače, u Indiji svaki pun Mjesec ima svoje posebno značenje. Ovaj u srijedu se zove Sharad (sezona) Purnima (Pun Mjesec) i štuje božicu Lakshmi prije žetve, pred monsunske kiše. Posti se cijelu noć, a nakon toga se pije miljeko i jedu rižine pahuljice. Simbolički se radi o slavljenju ženskog principa. Značnje božice Lakshmi je arhetip istinoljubivosti, razumijevanja i sklada u međuljudskim odnosima.

Ne moramo govoriti da je srijeda najbolji dan za odluke u ovom tjednu. Merkur ulazi u znak Škorpiona, što bismo doslovno preveli kao da će naš um biti u potrazi za tajnovitim. Ovaj tranzit može biti zanimljiviji ženama jer će se lakše otkrivati partnerove tajne i raskrinkavati moguće prijevare.

Ipak, konstelacije ne bi trebalo promatrati na taj način, bitnije je zašto do toga dolazi. Upravo ovaj položaj Merkura donosi prijevare jer većina odnosa pati od loše komunikacije, a ovaj položaj je još pogoršava. Blizina Merkura i Jupitera odlična je za učenje, pogotovo onih znanja koja se tiču životne filozofije. Gledajući s materijalne strane, ovo je dobar položaj za burzovno mešetarenje i poslove s nekretninama.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci