Tjedni jyotish: Otkopavanje tajni i novi uvidi o ljubavi

Ovaj tjedan donosi nam mogućnost za dublje uvide o ljubavi. Osim toga, prvi dio tjedna nije dobar za odluke, pokušajte djelovati u drugom dijelu tjedna

Posesivnost i ljubomora

Ovaj tjedan Jupiter se vraća u znak Škorpiona i tako smanjuje loše djelovanje Ketua i Saturna. Jupiter je u Škorpionu jak, dobro se u njemu osjeća, pa daje njegove dobre karakteristike. On otkriva mnoge tajne koje su bile zakopane. Dobar je za duhovnost, ali i za financije. Njegova retrogradnost daje nam više duhovni karakter i potrebu da očistimo i osvijetlimo one emocije koje su bile zakopane.

Ovo je dobro razdoblje za osvještavanje emocija poput posesivnosti i ljubomore, koje su vam mogle raditi probleme u odnosima. Jasno da nam u tome mogu pomoći sve one tehnike koje se bave osvještavanjem psihe i njenih dubina jer Jupiter svojim svjetlom ulazi u područje nesvjesnog ili unutrašnjosti. Psiha je doista Pandorina kutija u kojoj se skriva puno onog što ne možemo vjerovati da postoji, pogotovo kad je riječ o ljubavi. Sada su Jupiter i Venera u kontaktu, a to uvijek donosi mogućnost za dublje uvide o ljubavi.

Loše emocije dolaze od pogrešnog načina razmišljanja

Primjerice, upitajte se što želite u odnosu i vidjet ćete da je sve ono što kažete općenito. Ljudi se boje pitati i potražiti odgovore koji bi promijenili viđenje ljubavi i projekcija koje oni ustvari žele. Ovo je dobro razdoblje da se pozabavite tim pitanjima jer mnogi misle da znaju što je ljubav i da ih neka vanjska sila sprečava u ljubavi, ali kada pogledamo konstelacije, vidimo da su one u vašoj natalnoj karti ustvari vaša razmišljanja i pogledi kojima se ograničavate i ne dopuštate drukčiji pogled na odnose.

Zapamtite, kada ste nezadovoljni u odnosu, niste nezadovoljni zbog odnosa već kako kaže jedna stara budistička: Nezadovoljni ste jer loše emocije dolaze od pogrešnog razmišljanja. Ovo je dobra konstelacija za takav uvid, ali svaka konstelacija je mogućnost koja ostaje takva dok ne uložite trud. Sloboda bez napora ne postoji. Također, valja reći da se Merkur nalazi u Ribama, sazviježđu kojim vlada, pa dalje bolje uvjete za komunikaciju i zaključivanje.

Ponedjeljak je pod utjecajem jake želje za moći. Pokušajte vidjeti da je uspoređivanje ustvari nagonska reakcija koja nema veze sa stvarnošću.

Utorak je dan kada morate pripaziti na emocionalne reakcije, ali i na svoje emocije.

Srijeda donosi poziv na oprez u emocijama, ali i donošenju odluka, koje bi trebalo izbjegavati. Srijeda je odlična za nove korake, posao i kreativnost.

Četvrtak je odličan dan za znanje i učenje te za razgovore.

Petak je odličan za posao, ali u odnosima treba pripaziti na svađe. Dobar je dan i za kreativnost.

Subota je odličan dan za bavljenje zdravljem i meditacijom.

Nedjelja je dan koji traži samostalnost u donošenju odluka koja vam, ako je ne slijedite u svom životu, može donijeti probleme.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci