Tjedni jyotish: Osvijestite ljutnju!

Ovaj će tjedan jedna od tema biti prošle veze, kao i karmičke veze, posebno one koje su bile naglo prekinute, zbog čega sad može "isplivati" ljutnja...

Tjedan započinje susretom Marsa i Ketua, što može izazvati jače emocionalne reakcije i na poslu i u ljubavnim odnosima. Od ponedjeljka do srijede ovaj položaj djeluje najjače, a ostatak tjedna neće imati veći utjecaj. Inače, ovaj položaj govori o prošlim vezama, kao i karmičkim vezama koje su bile naglo prekinute zbog čega se sada može javiti osjećaj ljutnje, pogotovo prema muškarcima.

Mars nosi u sebi Animusa ili muški dio prirode kod žene, koji u sebi nosi božanske atribute. To znači da ovaj položaj razotkriva pogrešno usmjerenu ljutnju. Ona je opravdanje u kojem se ne želi vidjeti da je Animus ili ovdje Mars ustvari projekcija onoga što se očekivalo. To je bila projekcija idealnog muškarca koji nema svoju stvarnu prirodu jer je takav muškarac više kao slika Spasitelja koji bi vas kao ženu trebao izbaviti iz ružnuće života.

Ovaj položaj donosi arhetipski mit o Pepeljugi, ženi koja bi trebala biti izbavljena od princa Spasitelja. Ovaj položaj su ustvari zločeste sestre koje kvare veliku ljubav i zbog kojih dolazi ljutnja. To je kao neki vanjski agens koji nas sprečava u namjeri da živimo ispunjujuću ljubav i onda se pojavila ljubav. Ovo je dosta čest aspekt očekivanja i nevjerojatno koliko je jak u odnosima. No, malo tko ga primjećuje jer je lakše vjerovati u mitove koji nas lišavaju odgovornosti otkrivanja stvarne ljubavi.

Ponedjeljak traži neovisnost i rad na emocijama. Može donijeti promjene koje će biti jako zastupljene u poslovnom segmentu. Drugi dio dana je puno bolji od prvog dijela dana.

Utorak je odličan dan za promjene, napuštanje starog i početak novog. Također, ovo je dobar dan da se istražite emocije koje ne razumijete. Ako vam je to teško, uvijek se možete poslužiti literaturom koja se bavi emocijama.

Srijeda se isto bavi emocijama, ali najviše emocijom oprosta. Oprostiti znači razumjeti, a razumijevanje traži naše bavljenje emocijama koje su previše na marginama i one dolaze do izražaja kada je u pitanju površnost a manje se usmjeravaju na stvarnost u odnosima.

Četvrtkom vlada karmički čvor Ketu, koji inače simbolički donosi pobjede, ali u drugom dijelu života. Trenutačno se nalazi u znaku Jarca u sazviježđu Shravana, a to znači da je ovo dan početaka po pitanju učenja i poslovnih pothvata.

Petkom vlada sazviježđe strasti i umjetnosti te kreativnosti. Eros je dio našeg psihičkog ustroja, te je bitno znati kako se odnositi prema strasti, a da ju ne potiskujemo.

Subota je dobar dan za izgovoranje istine na nježan način i razlučivanje. Pokušajte razlučivati i manje kritizirati.

Nedjelja je dan odnosa. Sazviježđe današnjeg dana vodi nas prema partnerstvu. U nižem obliku, ovo sazviježđe naglašava kupnju nakita, odnosno kupovanja stvari koje su orijentirane prema uljepšavanju. Mjesec se najbolje osjeća u današnjem sazviježđu Rohini, a to znači da je ovaj dan odličan za odnose jer ih primarno simbolizira.

Početak tjedna poziva na oprez, sredina je dobra za nove početke, a kraj tjedna dobar je za odnose. Ovo je vrijeme osvještavanja ljutnje.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci