Tjedni jyotish: Opasnost od (ljubavnog) rata

Ovaj tjedan donosi nestabilnosti, ali bez njih nema ni duševnih promjena...

Sumnja u sustav

Ovaj tjedan dolazi nam aspekt izuzetno opasan za svijet. Naime, Rahu i Ketu, koje u zapadnoj astrologiji zovemo Sjeverni i Južni Mjesečev čvor, u indijskoj astrologiji imaju izuzetnu važnost jer predstavljaju karmičke čvorove koji su 2007. izazvali financijsku krizu, a ove godine će biti jako dugo zajedno sa Saturnom, točnije, u velikoj blizini.

Zadnji put su bili u takvoj blizini i tako dugo zajedno 1939. (početak drugog svjetskog rata) i 1962. Ketu se već sada nalazi u sazviježđu Sunca (Utara ashada), a Sunce je nosilac vlada i država. Sunce i Ketu su veliki neprijatelji jer Ketu je sjena koja jede Sunce. Ipak, jedan dobar aspekt koji nosi ovaj položaj jest to što će mnogi imati sumnje u sustav i više će se propitivati odluke onih koji vode vlade.

Tjera nas da gledamo u sebe

Za ljudsku prirodu je to dobro jer bit čovjeka jest da gleda u sebe i da u sebi traži autoritet, a ne vani. U duhovnom aspektu, ovo je dobar položaj, ali za ljude koji su potpuno usmjereni na vanjska događanja jer ulazak u sebe, poput meditacije, smatraju jako teškim ili nevjerojatnim. Nekada zakoni univerzuma čovjeka na to tjeraju silom.

Gledajući iz kuta indijske filozofije ili Jungove psihoterapije, ono što izlazi već je jako dugo bilo unutra. Ovi tranziti izbacuju na vidjelo sve ono što je kolektiv potiskivao godinama i sada se materijalizira. Također, kvantna fizika nas uči da su materija i svijest jedno, sve što se događa vani čovjek uzrokuje iznutra, pa se nadajmo da će ovaj položaj izazvati samo financijsku krizu koju danas potvrđuju i ekonomisti, ali da neće izazvati veće sukobe.

Pazite kako se ponašate u odnosu

Drugi tranzit koji nam dolazi ovaj tjedan i koji će nas tjerati na tvrdoglavost jest Mars u Biku. Ovo je tvrdoglava kombinacija je dobra ako je usmjerite na posao, u neki stabilni projekt ili kupnju nekretnine, ali ako je usmjerite u odnose i imate želju biti u pravu, onda promislite što ustvari želite od odnosa.

Ovaj aspekt u odnosima izaziva dosta problema jer većina akcija koje pokreću ljubavni odnos je natjecanje, izazovi, dokazivanja tko je u pravu. Ovaj položaj može izazvati i strast, ali onaj tko poznaje strast zna isto tako da se iza nje skriva bolno razočaranje jer se radi o projiciranju onoga što ja želim da partner jest, a ne ono što partner doista jest. Stoga, u odnosu pripazite na ponašanje.

Ponedjeljak je dan koji može izazvati laži. Pokušajte ne nasjedati na obećanja. Ovo je odličan dan za istraživanje emocionalnih reakcija.

Utorak je odličan dan za samopouzdanje, ali isto tako može pojačati ponos. Jako je dobar dan za rješavanje odnosa koje imate s roditeljima.

Srijeda je dobar dan za odnose, ali pripazite na obećanja koje dajete u ljubavnom odnosu. Reći 'volim te' nosi težinu koja se ne bi trebala mijenjati kako vjetar puše.

Četvrtak je odličan dan poslovne odluke. Ovo je jedan od najboljih dana jer daje jasniju sliku poslovnih odluka. Dobar je dan i za karitativno djelovanje.

Petak je dan koji je dobar za posao, ali donosi i jaku ambiciju, a nekada i laganje. Pripazite na laži drugih ljudi.

Subota je odličan dan za rad, ali i za precizne aktivnosti koje možda trebate napraviti u kući. Ovo je dobar dan za sve one koji su rastreseni da se saberu i vide što rade krivo.

Nedjelja je dan koji je usmjeren na emocije, ali na lijepo kao i na umjetnost. Također, ovo je dan dobar i za nove početke.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci