Tjedni jyotish: Odlučivanje i zaljubljivanje

Ovaj je tjedan važan za odlučivanje... a i zaljubljivanje će biti tema kojom se treba pozabaviti

Ovaj tjedan odvija se planetarni rat između Merkura i Sunca, što znači da će biti na istom stupnju u znaku Škorpiona. U prvom dijelu će Sunce odnijeti pobjedu i autoritet će doći iznad argumenata. Tada je potrebno pripaziti na prijateljstva, komunikaciju, potpise ugovora i odnos s pretpostavljenima. U drugom dijelu će Merkur pobijediti, pa će autoritet biti manji i argumenti će ponovno doći u prvi plan.

U odnosima još uvijek djeluje aspekt zaljubljenosti. Na Zapadu je zaljubljenost podignuta na pijedestal kao komercijalni sadržaj. Stoga, kada govorimo o ovoj konstelaciji, promatrajmo je kao dio našeg bića koji želi ljubav i koji određena konstelacija pokreće ne da bi pokretala zaljubljenost, već kao rezultat neosviještenih odnosa koje ste imali dosad. Zaljubljenost je posljedica neostvarenih želja, sublimacija svih naših životnih očekivanja. Trenutačna konstelacija pokreće u nama očekivanja zaljubljenosti i razgovore o odnosima onoliko kolika je naša svjesnost. Ako je ona jaka, ovaj nesvjesni poriv pretvaramo u ljubav kroz konkretne životne situacije, a ako tome nije tako, onda vas ovaj osjećaj naginje na upoznavanje novih životnih partnera.

Ponedjeljak je dobar, povoljan dan. Ipak, ako osjećate neke otegotne okolnosti, znači da vas Saturn tjera da svoje postupke bolje pripremite ili o njima razmislite.

Utorak je pod utjecajem sazviježđa koje govori o suosjećanju. Ipak, jači utjecaj ima Rahu, koji će donositi snažnije emocionalne reakcije na ono što doživljavate, pa na emocije danas treba pripaziti.

Srijeda nam donosi dosta laži, što onih medijskih, što iz okoline koja vam se može lažno predstavljati. Ovo nije dan za odluke, pogotovo materijalne prirode koje u sebi nose obećanja. Ovo je dan da se bavite sobom i onim lažnim dijelovima svoje osobnosti koja vas obmanjuje primamljivim obećanjima i laganim rezultatima koji bi vam trebali donijeti sreću. Danas preispitajte svoje želje.

Četvrtak je pod utjecajem ponosa, koji bi bilo poželjnije prevoriti u samopouzdanje. Danas su ljudi ponosni i puni ega, ali malo poznaju vrlinu samopouzdanja koja ne traži pohvale. Razlučite danas što je pohvala, a što samopouzdanje.

Petak je pod utjecajem želje za grandioznim osjećajima zaljubljenosti. Zaljubljenost je odlična ako nas dovede do ljubavi, ali budući da je danas zaljubljenost postala cilj, jasno je da je ovo dan koji od nas traži da razlikujemo bitne osjećaje od nebitnih. Viši apsekt ovog dana je kreativnost i umjetnost.

Subota je pod utjecajem sazviježđa koje donosi zrelost. U poslovnom smislu ovo je odlično razdoblje, a u emotivnom je odlično za zrele odnose.

Nedjelja je odličan dan za poslovna planiranja, odnosno, ako imate neke poslovne ideje, pokušajte ih danas razraditi.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci