Tjedni jyotish: Od srijede - požar!

Nalazimo se u izazovnom razdoblju u kojem treba izbjegavati sukobe...

Teže teme treba izbjegavati

Od srijede Mars prelazi u Blizance i susreće se sa svojim najvećim neprijateljem Rahuom i stvara opoziciju sa svojim drugim neprijateljem, a to je Saturn. Izazovno za nas i za svijet. Mars u Blizancima pojačat će razmišljanje i kriticizam te poremećaj vate u tijelu koji se može reflektirati na koži, kralježnice i živčanom sustavu.

Osim toga, stvorit će i napetu komunikaciju među ljudima i zaoštravanje intelektualnih sukoba. U tome će mu pomoći i Merkur koji vlada komunikacijom i nalazi se u Ovnu, stvarajući tzv. Parivartan yogu. To znači da od srijede započinju žestoke rasprave i svađe koje se lako mogu preliti i na odnose, pa je savjet da ostavite teme koje tinjaju za neko drugo vrijeme.

Sukob Marsa i Merkura

Ako niste vješti u komunikaciji i teže raspravljate o odnosima, onda je ovo vrijeme u kojem teže teme treba izbjegavati. Sad nam je fitilj kratak pa sve probleme koje imate možete prelomiti upravo na partneru. Merkur nije ugodan Marsu jer Merkur voli razmotriti problem sa svih strana. Mars voli razmišljati na originalan, jedinstven način, brzo pronalazi jedinstveno rješenje i želi ga odmah implementirati.

Merkur bi htio proučiti sve strane tog rješenja prije njegove primjene i evo nam sukoba dviju opcija. I Mars i Merkur vole igre. Merkur uživa u igrama uma, a Mars uživa u igrama tijelom. To sve može pomoći u postizanju ravnoteže jer nameće problem koji treba rješavati. Parivartan ne djeluje tako da vas pusti na miru. On vas aktivira.

Tjerat će nas da se riješimo zabluda

Za svijet ovo nije dobra kombinacija. Bilo bi dobro više meditirati jer dokazano je da kolektivna meditacija smanjuje negativne utjecaje. Treba naglasiti i to da velika većina ljudi slabo razmišlja tako da ova kombinacija kroz intelektualne sukobe traži od većine da nauče razlučivati. Primjerice, većina vjeruje da ako se oduzme bogatima novac da će siromašni bolje živjeti, ali ako matematički uzmete sav novac i rasporedite ga na svakog čovjeka i njegov osobni dohodak, dobit ćete sasvim drugačiju računicu.

Dakle, ako izaziva sukob, ova kombinacija tjera ljude da se odvoje od zastarjelih mišljenja u kojima dominiraju jednodimenzionalni pogledi na stvarnost u kojima nam je uvijek netko drugi kriv. To je narcisoidno ponašanje koje svaki čovjek treba nadići ako želi osobni razvoj.

U ljubavi, Venera je još uvijek jaka i djelotvorna te vaši osjećaji ipak mogu nadići spomenute intelektualne sukobe. Venera u Ribama svijet gleda šire i suosjećajnije.

Ponedjeljak je pod utjecajem odličnog sazviježđa za odluke, materijalna pitanja i odnose.

Utorak je odličan za odnose, ali pokušajte odvojiti što je stvarno, a što nestvarno u obećanjima koje dajete.

Srijeda nije dobar dan za odluke i možete osjetiti jaču ljutnju, zato budite oprezniji, prepustite se radije nekim lakšim radnjama koje vas neće opterećivati.

Četvrtak također govori o lošim utjecajima, pogotovo mentalnim. Zdravog razuma će nedostajati, izbjegavajte već rasprave.

Petak je dobar za odluke, kao i za osjećaje. Pod vladavinom je jednog od najboljih sazviježđa u kojima se Mjesec nalazi.

Subota je pod utjecajem lošijeg sazviježđa po pitanju novaca i obećanja. Ovaj dan je dobar za istraživanje psiholoških ponašanja.

Nedjelja je dan koji može donijeti puno ponosa, pa bi bilo dobro da naučite razliku između samopouzdanja i ponosa.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci