Tjedni jyotish: Novi počeci i hrabrost

Mars u Ovnu donosi moguće nove početke, ali u našoj psihi pokreće važan arhetip junaka. Arhetip junaka ili hrabrost potrebna nam je da pokrenemo odluke i maknemo se iz zone komfora koja donosi sigurnost, ali i veliko nezadovoljstvo...

Arhetip junaka

Tjedan započinje s dva tranzita Marsa i Merkura. Mars ulazi u jyotishu u znak Ovna, što mu daje jako veliku snagu da se možete svojom voljom kretati prema novim projektima. Oslobodio se djelovanja svoje Sjene ili Rahua, koji je stvarao probleme u vašim akcijama i donosio ljutnju koja vam je mogla remetiti jasno odlučivanje, a u svijetu je donosio nemire i pokrenuo je vulkan prije mjesec dana.

Mars u Ovnu donosi moguće nove početke, ali u našoj psihi pokreće važan arhetip junaka. Arhetip junaka ili hrabrost potrebna nam je da pokrenemo odluke i maknemo se iz zone komfora koja donosi sigurnost, ali i veliko nezadovoljstvo. Jedna baka koja ima 98 godina rekla je da tako dugo živi jer neprestano izlazi iz zone komfora, naučila je u starosti plesati balet, postala je učiteljica joge, vježba svakodnevno i danas upisuje nove tečajeve. Arhetip junaka ili Mars nam pomaže u odlučnosti, a kada je Mars jak, treba ga koristiti upravo za takve odluke jer ako to ne činimo, on se pretvara u jaku ljutnju koja blokira rad solarnog pleksusa i donosi probleme sa želucem.

Ono što je nestvarno otpada iz našeg života

Merkur ulazi u znak Vodenjaka sredinom tjedna i ne donosi toliko dobre kvalitete za preciznost, nije toliko jak u vještinama koja su njegova najveća snaga. Ipak, nalazi se u kući istraživanja i vlada znanosti. Merkur nas ovdje može potaknuti na istraživanje i odličan je ako čitate tekstove učitelja poput Moojija, Eckharta Tollea ili pak Ramane. Intelekt nas vodi prema dubljim spoznajama TKO SAM JA?

Pokušajte ići u tom smjeru ovaj mjesec jer da bismo nešto promijenili, potrebna je odluka, a da bismo donijeli odluku, potrebna nam je racionalna podloga jer ako idemo u nekom smjeru moramo sebi objasniti zašto idemo u tom smjeru. U odnosima i dalje djeluje aspekt učenja o emocijama, ali i susret sa starim ljubavima koje vas mogu više zaokupljati nego inače. Pokušajte uvijek imati na umu jednu staru poslovicu: Ono što je nestvarno, to otpada iz našeg života, a što je stvarno to ostaje.

Ponedjeljak je pod utjecajem loših odluka koje možete donijeti, pa izbjegavajte odluke. Okrenite se manjim odlukama.

Utorak je pod utjecajem slobode. Okrenite se nezavisnosti, kao i meditaciji.

Srijeda daje samostalnost, ali onome tko je nema može pojačati želje do kojih se dolazi nelegalnim putevima. Pokušajte zato osvijestiti želju.

Četvrtak je odličan dan za istraživanje emocija, donosi dubinu u shvaćanju stvarnosti. Pokušajte u psihološkim tekstovima i povlačenju pronaći odgovore o samome sebi.

Petak je odličan dan za opraštanje bližnjima. Također, dobar je za materijalne aktivnosti.

Subota je pod utjecajem novih početaka. Ako nešto započinjete, učinite to danas. Pazite na emocionalne i burne reakcije.

Nedjelja daje jak aspekt za kreativnost, ali istodobno daje jak aspekt i za strast. Strast je prvotna manifestacija ljubavi koju treba transformirati u kreativnost.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci