Tjedni jyotish: Ne ulazite u ulogu žrtve!

Ovaj tjedan počinje novim tranzitom u kojem postoji opasnost od uloge žrtve, što je čest obrazac kad ne možemo riješiti problem. Osim toga, naglašeno je zaljubljivanje...

Uloga žrtve

Tjedan započinje novim tranzitom. Sunce koje ulazi u znak Raka, ali se susreće s Rahuom, koji predstavlja najvećeg neprijatelja Sunca. U prijevodu, Sunce neće davati nježnost i brigu Raka, već može pokazivati tamnije aspekte svoje prirode, poput ulaska u žrtvu, što je jedna od najčešćih uloga kada ne možemo riješiti problem. Obrambeno se stavljamo u ulogu žrtve kada ne možemo prihvatiti stvarnost, praštanje i suosjećanje kao najveći ideal života i njegov smisao.

U poslu, ovaj aspekt donosi želju za uspjehom, ali i želju za moći koja je uvijek snažna kada ne možemo sebe izraziti kroz ljubav.

Kvalitete Raka, poput zaštite i brižnosti, teže će dolaziti do izražaja. Izraženija će biti lažna brižnost, pogotovo kada se krajem mjeseca Sunce primakne dvadesetom stupnju.

Dugovi otaca i smrt zaljubljenosti

Ovaj aspekt nosi i vraćanje dugova prema djeci. Oni očevi koji imaju te zavjete ili položaj u natalnoj karti, kroz ovaj mjesec i početak sljedećeg, u pozitivnom smislu će pomagati svojoj djeci, ali nesvjesno. Kada se radi o karmi, ljudi na nesvjestan način odrađuju probleme. Jasno, ovaj aspekt djeluje na nekog više, a na drugog manje, ovisno o natalnoj karti.

U pogledu ljubavi, aspekt zaljubljenosti će biti snažan. Venera u sazviježđu zaljubljenosti simbolizira dvostruko jači aspekt. Aktivan je arhetip zaljubljenosti, a on ne služi samo za zaljubljivanje, jer njime vlada bog Eros koji je osim zaljubljenosti i simbol smrti spomenute zaljubljenosti koja se mora pretvoriti u ljubav. Zato su zaljubljenosti toliko često tragične.

Ponedjeljak je dan koji daje naglasak zaljubljenosti i odnosima, ali u poslovnom području nije toliko kooperativan, vuče na lijenost, no to ne znači da ovo nije dobar dan za posao.

Utorak je puno bolji za zrelije odnose, kao i za poslovne aktivnosti. Ovo je dobar dan za donošenje odluka općenito, ali posebno poslovnih.

Srijeda simbolizira posao i troškove. Kada smo došli na ovaj planet, postali smo uvjetovani radom, odnosno zarađivanjem novca. Međutim, budući da ćemo većinu svog najkvalitetnijeg života provesti u radu, potrebno je planirati posao koji ćemo raditi, a ne donositi odluke na temelju onoga što će drugi reći. Pokušajte studioznije ući u svoje kvalitete i na temelju njih birajte posao.

Četvrtkom vlada sazviježđe Chitra. To je osamljena zvijezda. Njena obilježja su stvaranje, sjaj i estetika pogotovo ona vanjska, pa će dati naglasak na vanjskom izgledu. U našoj civilizaciji, Chitra je zadužena za arhitekturu i dizajn. Također, odlična je za poslove koji zahtijevaju preciznost.

Petak je dan koji je dobar za nove korake, pogotovo početne i one u kojima se osjećate nesigurni. Kao kad počinjete učiti nešto novo, imate taj osjećaj da ne znate o tome ništa.

Subota  je pod utjecajem sazviježđa koje je jako materijalističko i okrenuto potrošnji, ali ima moć hvatanja onog što želimo postići.

Nedjelja je pod utjecajem starih potisnutih emocija ljubomore. To su one emocije koje civilizacija ne voli, pa ih čovjek unutar sebe potiskuje. Sada one mogu biti više naglašene, pa pazite kako ćete se odnositi prema njima, ali i prema bližnjima. Ovo je dobar dan za prijateljstva i druženja.

Ovaj tjedan Mjesec ulazi u drugu polovicu znakova, što nas više otvara prema vanjskom djelovanju. Drugi planeti naglašavaju pitanja odnosa i komunikacije, a Venera nas uvodi u zavođenje i odgovaranje na vječno pitanje o slobodi u odnosima. Potrudite se uvidjeti dublje aspekte koji stoje iza zaljubljivanja, vidjet ćete koliko je ta priča smislenija i otvara puno više pogled prema životu...

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr