Tjedni jyotish: Kad su strast i ljubav zajedno, ne postoji nesretna ljubav

Ne nasjedajte na tuđe impulzivne ispade, pogotovo u prvom dijelu tjedna. Kad je riječ o ljubavi, naš stručnjak za jyotish ovaj tjedan ima važna upozorenja...

Venera u najstrastvenijem sazviježđu

Ovaj tjedan nemamo većih promjena osim što Mjesec prolazi kroz izazovne znakove i planete. Naime, na nebu se nalazi komplicirana kombinacija koja se neće bitno promijeniti ni sljedećih mjesec dana pa je bolje biti oprezniji nego se upuštati u nagle i izazovne korake. Mjesec ne prolazi u ponedjeljak kroz dobra sazviježđa, a onda nakon toga ni utorak ni srijeda neće biti toliko ugodni, tek četvrtak daje bolje mogućnosti.

Kad je riječ o ljubavi, Venera je u Ovnu, najstrastvenijem sazviježđu i u ovom položaju daje vrhunac strasti. U odnosima tražite ravnotežu jer možete željeti puno, a niste spremni toliko dati. Točnije, većina želi promjene, ali se ponaša isto, što stvara frustraciju. Kada kažemo strast, onda se malo kada misli da se iza nje kriju mnoge projekcije prema partneru.

Ne radi se o fizičkoj privlačnosti, već o unutarnjoj, a ona može biti različita, od karmičkih susreta do projekcija onoga što ja želim biti i što jesam i što je utjelovljeno u osobi prema kojoj osjećam strast.

Znate li razlikovati ljubav i strast?

Ipak, kako bismo uveličali sebe, mnoge veze zovemo ljubavnima, a ustvari se radilo o strasti. Uveličavanje svojih djela a onda i strast nastaju iz želje za moći kao prvotnim oblikom izražavanja čovjeka u njegovom otkrivanju sebe.

Zato je Venera u Ovnu više sklona da se izvana prezentira kao najbolji i najveći ljubavnik ili ljubavnica. Spremnost dokazivanja je velika jer ne postoji unutarnji sadržaj koji se stvara kroz godine odnosa i rada na sebi.

Tantra kaže da se partneri počinju seksualno otvarati nakon šest godina jer se tada stvorila intimnost i povjerenje u partnera, dok mi kao Zapadnjaci takvu ljubav ne cijenimo. Strast je slađa i uveličana kako bi Zapadnjak prezentirao svoju veliku ljubav koja je propala zbog vanjskog agensa, on tako opere svoju savjest prezentirajući riječ veliko umjesto nedostatka sadržaja. Strast i ljubav, kada se pronađu, ne mogu reći da su voljeli nekoga, a da ih je on napustio. Strast i ljubav znaju da, ako su zajedno, ne postoji nesretna ljubav.

Ponedjeljak je dan koji jača moć i slabo slušanje sugovornika. Budite pametniji ako vas sugovornik ne čuje.

Utorak je dan za traženje duhovnih rješenja ili duhovna pitanja, ali za ostalo nije dobar, odmorite se što više i ne zahtijevajte od sebe veće ciljeve.

Srijeda je dobar dan za kreativnost, ali isto tako nije dobar dan za odluke. Stoga i danas manje radite a više se odmarajte.

Četvrtak je odličan dan. Iskoristite ga što bolje jer donosi zrelost i dobre mogućnosti na nove korake.

Petak je dobar dan za usvajanje znanja i za razgovor. Smatra se isto tako povoljnim danom za djelovanje.

Subota je odličan dan za poslovne odluke, kao i za kreativnost, a u odnosima ne inzistirajte na svojim stajalištima ako za njih nemate pokriće.

Nedjelja je odličan dan za neovisne aktivnosti, kao i za meditaciju te za pitanja koja se tiču zdravog načina života.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci