Tjedni jyotish: Jedino životno ispunjenje i jedino što ostavlja trag u duši...

Ovaj tjedan Nikola vam piše o Veneri u Biku i pravoj, zreloj ljubavi...

Venera u Biku i Saturn u Vagi

Početkom tjedna Venera ulazi u svoj znak, točnije, u znak Bika gdje se osjeća prirodno, osjeća se samozadovoljno. Psihološki često zaboravljamo da svaka ostvarena ljubav traži toplinu doma u kojem provodimo vrijeme, u kojem stvaramo osjećaje i upoznajemo partnera. Zato se kuća u snovima javlja kao simbol našeg emocionalnog Ja.

Dom traži izdatke, a to znači da svaka veza traži materijalna sredstva. Stoga, u psihoterapiji se kaže da je za ljubav potrebna i organizacija života. Ako je nema, obično veze propadaju. Zato se Saturn nabolje osjeća u Vagi, isto tako Venerinom znaku. Materijalni ispiti pred kojima se nađemo u odnosima, testiraju svaku vezu. Primjerice, veliki postotak razvoda nastaje upravo u vrijeme krize, Saturn kao nosioc materijalnog i stvarnosti testira svaku vezu i postavlja joj zahtjeve.

Ako muškarac nije vitez, nije dobro...

Većina će to protumačiti kao materijalizam, ali Saturn ili ugljik sastavni je dio dijamanta. Kroz mnoge procese priroda u svojoj utrobi stvara dijamant, pa se tako Venera ovdje osjeća svoj na svome. Venera u Ribama, iako je u najvišem položaju ili hotelu s pet zvjezdica ipak je u hotelu, a u svom domu, odnosno u Biku, osjeća se najbolje. Ovdje Venera s razlogom traži dom u kojem će boraviti s partnerom.

Muškarac je simbolički vitez, odnosno muškarac se kroz mitove najbolje osjeća kada može zaštiti ženu. Kada to ne može, svaki muškarac pati, ne osjeća se dobro jer on želi pridonijeti, kako svojoj obitelji, tako i društvu. Ako to ne čini, on se gubi. Negdje se nije odvojio od roditelja i traži pomoć nekog izmišljenog roditelja, od države ili nekog drugog, ali on tako zove svoju majku od koje traži zaštitu.

Volim te

Ovdje isključivo govorim o funkcioniranju nesvjesnog i mitova. To ne znači da ako imate dom da će vaša veza profunkcionirati, ovdje se radi o dubljem značenju. Naime, Venera je ovdje svjesna da se život u dvoje sastoji od mnogih sitnih radnji, od rada na poslu, brige o djeci, pripremanju hrane, čišćenju doma. Kada završi vrijeme u kojem se Venera zaljubljivala u Ovnu, dolazi u znak u kojem mora prijeći na viši nivo, pokazati da smo sposobni obećanja koje dajemo partneru ispuniti.

Ovdje se Venera odlučuje za ljubav, ulazi u fiksni znak koji znači postojanost. Venera u Ovnu zna reći volim te, ali kada dođu problemi, zna reći: ne volim te. Venera u Biku dano obećanje ljubavi traži u djelima, pokazuje da prihvaća izazove ljubavi. Vidimo kako se vrši transformacija ljubavi gdje kada kažete nekom volim te, shvatite težinu rečenog jer ako to ne učinite i ne prepoznate, nikada nećete moći osjetiti ljubav, a ako ne osjetite ljubav, vaše tijelo pati i kako godine idu, u starosti jača osjećaj frustriranosti.

Iako je to već izlizano reći, učiti se umijeću ljubavi donosi jedino životno ispunjenje, sve ostalo, što god proživjeli, neće imati nikakav značaj niti će ostaviti bilo kakav dublji zapis ili sjećanje u vašoj duši.

Ponedjeljak nije dobar dan za odluke već za manje radnje. Ovo je dan kada je dobro biti što opušteniji, kao I za smanjivanje obveza.

Utorak je dan za odnose. Također, naglašava i potragu, te želju za neostvarenom ljubavlju. Potražite danas one stvari koje vam fale u životu I vidite koliko su one ostvarive.

Srijeda je dan koji nije dobar za odnose dok je dobar za posao i sve one radnje koje se tiču rada. Želje danas mogu biti pojačane, kao i osjećaj žaljenja što one nisu ostvarene.

Četvrtak nije povoljan dan, smanjite obveze, ne ulazite u rasprave i opustite se više kroz svoj dom.

Petak je dan koji vlada suosjećanjem. Ova emocija je smisao razvoja i njeno razvijanje u sebi nudi osjećaj spokoja jer želja se pretvara u stvarni osjećaj koji nam stvara razumijevanje stvarnosti i biti samog života.

Subota je dan u kojem treba pripaziti na naivnost. Pripazite na lažna obećanja i neiskrenost drugih.

Nedjelja je dan koji je dobar za djelovanje, ali pripazite na ponos koji danas može biti jače naglašen.

Kako vidimo, ovaj tjedan donosi stabilnije odnose, a ponedjeljak i četvrtak nisu dani za donošenje odluka.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci