Tjedni jyotish: Isporuka karme

Započinje nam razdoblje koje će za sve biti izazovnije, odnosno nemirnije. Saturn ovaj tjedan kreće u retrogradnost, a to znači da ima jače djelovanje. Osim toga, u dvostrukom je djelovanju zbog velike blizine s Ketuom te stvara jaku isporuku karme - vraća se u Škorpiona i ulazi u odnos s Marsom, što izaziva snažan sukob s prirodnim neprijateljem. Evo što to točno znači...

Iako imamo loše aspekte, tu će kombinaciju srećom umanjiti Jupiter, a koliko, vidjet ćemo u sljedećim danima. Ipak, radi se o planetima, a svjesnost svake osobe umanjuje ove aspekte jer ovisi kako reagirate na vanjske događaje.

Kada se događa gubitak, na njega možemo gledati pasivno ili se svjesno odnositi prema događajima. Naime, vanjskim događajima mi dajemo važnost. Karmička događanja i isporuke ustvari su naši podsvjesni strahovi i ljutnje koje dobivaju svoj oblik. Nerazumijevanje toga ustvari je neznanje koje nastaje zbog Ahamkare ili ega koji se vezuje za vanjski svijet i njemu daje važnost. Vanjski svijet se sastoji od polariteta dobra i zla i planete su podijeljene na dobre ili loše.

Kad djeluju Ketu i Saturn...

Trenutačna događanja su frustracije nastale neostvarenim željama i vjerom da će nam vanjski svijet ispuniti očekivanja. Kako preciznije izgleda isporuka karme Saturna i Ketua? Oni se nalaze u znaku Strijelca ili tradicionalnih religija, a upravo su se na tim mjestima dogodili ružni događaji od početka djelovanja ovog tranzita (napad na Novom Zelandu, Notre Dame, Šri Lanka).

Budha je govorio da se misli ljudi pohranjuju u duboke nesvjesne tokove koji se onda materijaliziraju, a fizika nas uči da je sve povezano i da su svijest i materija jedno. Ovi duboki prirodni zakoni nas uče o funkcioniranju čovjekove prirode i zakonu privlačenja, ali tako da se sve ono što mislimo negdje manifestira i poprima oblik. Konstelacije su ustvari sistem ogledala, a astrologija može dobiti na važnosti tek kada je gledamo kao dio sebe, a ne kao odvojene sudbinske ili karmičke događaje.

Bolji aspekti za odnose

Drugi tranzit koji će se dogoditi kako će tjedan odmicati jest prelazak Merkura u znak Ovna. Iako ovo nije toliko prijateljski znak jer može donijeti svađe, ali i otvorenu komunikaciju, ipak je puno bolji položaj od prethodnog znaka Riba. Merkur će dati oštroumnost jer ulazi u sazviježđe Ashwini u kojem donosi dobro zaključivanje i točnije odgovore koje ćete dobivati od drugih.

Venera će davati više u odnosima jer neće biti toliko zauzeta intelektualiziranjem Merkura, te nam uz pomoć Jupitera donosi bolje aspekte u pogledu odnosa, ali Mars će još uvijek nagovarati Veneru da je strast ustvari prava ljubav, pa pokušajte razlikovati sve ove osjećaje.

Ponedjeljak je dobar dan za posao, ali nije toliko dobar za odnose. Odličan je dan ako činite nezavisne korake po pitanju posla.

Utorak je dan koji je povezan sa slobodom. Borite se za nju jer ona dolazi uz napor, nikada vam neće biti dana.

Srijeda je po pitanju slobode još ekstremniji dan, ali ako se danas ne odlučujete za slobodu, može donijeti impulzivne reakcije i lažna obećanja na koja treba pripaziti.

Četvrtak je pod utjecajem sazviježđa koje je dobro za meditacije i istraživanja emocija, ali ako se u tome danas ne nalazite, pazite na hladnoću u odnosima.

Petak je dan koji je odličan za komunikaciju i odnose, pogotovo ako imate razmirice s roditeljima. Ti su odnosi u većini slučajeva komplicirani.

Subota je dan kada nije dobro započinjati nove akcije jer vas mogu dovesti do pogrešaka. Okrenite se manjim radnjama i malim koracima.

Nedjelja je dan koji je odličan za kreativnost, ali izbjegavajte krajnosti.

Ovo je izazovan tjedan jer kada se pomiču Saturn ili Jupiter, potrebno je obratiti pažnju, posebno na stare događaje poput loših obiteljskih odnosa, osobito između braće i sestara.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci