Tjedni jyotish: Da bi ljubav mogla opstati, potrebna joj je...

Pojam organizacija bi vam vjerojatno zadnja pala na pamet:). Pročitajte što nam za ovaj tjedan kaže Nikola...

Svaka veza ovisi o ljubavi i organizaciji

Dvije konstelacije obilježavaju ovaj tjedan, a tiču se komunikacije i odnosa. Merkur je u padu u Ribama, pa će komunikacija biti raspršena, nedostajat će vam koncentracije, a u poslovnom segmentu kao da ćete neke stvari morati raditi dva puta. Ta je kombinacija dobra za meditaciju, pisanje i dizajn, ali u poslovnom aspektu, posebno kod ugovora je loša. Osim toga, nosi i dvoličnost u poslu i bit će prisutna do 14. ožujka.

U emotivnom pogledu, Venera nam ulazi u znak Jarca. U indijskoj astrologiji to nije loša kombinacija. Mnogi se mogu začuditi zašto, ali Venera i Saturn su najbolji prijatelji, a moramo znati i zbog čega. Danas se puno govori o ljubavi, a zapravo se radi o avanturističkom pristupu vezi koje su većinom kratkotrajne. Da bi ljubav mogla opstati, potreban joj je Saturn ili stabilnost koja donosi dugotrajnost.

U psihoterapiji se kaže da svaka veza ovisi o ljubavi i organizaciji. Ako želite voljeti, negdje morate i živjeti, a to traži organizaciju ili strukturu Saturna. Veze koje nemaju strukturu, propadnu, a susret Saturna i Venere traži dugotrajni rad na odnosu.

Čežnja za onim što je bilo nekad

Jasno, loš aspekt ovog položaja jest hladnoća odnosa i nedostupnost partnera. Osim toga, ova kombinacija donosi karmička sjećanja, a kod nekih i mogućnost susreta sa starim partnerima, što ovisi o individualnoj karti.

Općenito, razmišljanja o starim vezama su sada naglašena, kao i njihovo idealiziranje. No da su bile dobre, onda bi i potrajale. Naš um uvijek pribjegava kompenzacijama u kojima idealizira sve ono što je bilo prije ili ono što tek treba doći, dok sadašnju vezu umanjuje jer se ne može suočiti da je ono što sada imamo naš maksimum. Tako se izbjegavamo suočiti sa stvarnošću onoga kako i koliko volimo. Svjesnost se sastoji od toga da sebe pogledamo više puta u ogledalo savjesti.

Ponedjeljak jača želje, ali što će dan odmicati, te se želje mogu pretvarati u ljubomoru. Jutro do podneva je puno bolje za djelovanje nego drugi dio dana.

Utorak nosi u sebi dobar aspekt za prijateljstva, ali isto tako treba pripaziti na ljubomoru.

Srijeda je dan koji donosi snažnu želju za moći. Kada želimo moć, smanjuje se sposobnost za dijeljenje i slušanje.

Četvrtak je dan koji donosi loše aspekte za materijalno, ali je dobar za duhovnost, filozofiju i dugoročne odluke. Ovo je dan za šire sagledavanje stvarnosti.

Petak je dan koji može donijeti gorčinu. Pazite na svoje emocije i reakcije, osobito u poslu. Ovo je dan dobar za razgovor.

Subota je odličan dan za zrele odluke, daje dobre aspekte i za kreativnost. Pazite na emocionalnu kontrolu.

Nedjelja je dobar dan za učenje ili znanje, ali i za druženja koja će tražiti od vas da se uživite u ono što vam partner ili prijatelj govori.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci