Tjedni horoskop: Vrijemo poput vulkana!

Postajemo sve svjesniji - a moramo postati i odgovorniji - za ono što stvaramo i za ono što razaramo. Ovo će ljeto biti transformativno, eksplozivno, moćno, objašnjava astrolog Kaypacha u svojoj tjednoj prognozi zvanoj Astrologija za dušu

Naglasak na odnosu muškog i ženskog

"Toliko se toga događa, siguran sam da to osjećate. Ovo je intenzivno vrijeme", kaže na početku tjedne astrološke prognoze Kaypacha. Mars ide prema konjunkciji s južnim Mjesečevim čvorom dok je i dalje u kvadratu s Uranom na početnim stupnjevima Bika. Također je u kvadratu s Jupiterom koji je na sredini Škorpiona. Iako Uran i Jupiter nisu "tehnički" u opoziciji, oboje su u kvadratu s Marsom. "Ovo će ljeto biti tako transformativno, eksplozivno, moćno", objašnjava Kaypacha.

Naglasak je na odnosu muškog i ženskog jer osim Marsa, sada je snažna i Venera, koja je u Raku, znaku koji teži emocionalnoj povezanosti i tetošenju. Mars je u Vodenjaku, koji je u inkonjunkciji prema Raku, odnosu koji, kako kaže Kaypacha, nije ugodan te zahtijeva prilagođavanje - u ovom slučaju, prilagođavanje muškog i ženskog principa. Venera je u opoziciji prema Lilith.

Što to doista činim?

Možemo vidjeti, i to svjesno, "sa strane", nepristrano - zahvaljujući Vodenjaku, u kojem su južni Mjesečev čvor i Mars - svoje uvjetovanje, prošlost, norme, konvencije. Možemo promatrati sami sebe iz pozicije svjedoka, trećeg oka: "Što to doista činim?" To je uvelike povezano i s ispravnim i pogrešnim služenjem seksualnošću, smatra Kaypacha. Mars je ta seksualna sila, objašnjava, muška sila koja želi neovisnost, slobodu, želi i dalje biti na čistom, otvorenom prostoru. A ženski princip želi povezanost, Venera vlada Vagom - partnerstvima, vezama.

U svima nama je oboje i ti polariteti uvijek su u međuigri. No sada je na pozornici Mars, snažan je i u Vodenjaku je, znaku pobune i revolucije, budućnosti. To je znak koji kaže: "Ništa osobno" i ne želi se upetljavati u takvo što, njega zanima kolektivno.

Sklonosti ekstremima

Djelovanje Marsove konjunkcije s južnim Mjesečevim čvorom osjećat će se cijelo ljeto, najavljuje Kaypacha te zbog Marsove silovitosti, sklonosti ekstremima (Vodenjak je i znak ekstrema) i nesmiljenosti uzrokovati mnogo boli, patnje, povrijeđenosti, prekide veza. Tu je i pogrešno korištenje ženskog principa, koje ima tu Marsu privlačnu životnu silu, vodeni (Rak) i zemljani element (Venera je i vladarica Bika) - zavodnička energija i njeno korištenje, poput Kali i Shive.

Životna je sila povezana s Plutonom, vladarom Škorpiona, u kojemu je sad Jupiter - to sada donosi veliku životnu silu koja može stvarati ili razarati. Postajemo sve svjesniji  - i postaje nužno da postanemo odgovorniji za ono što stvaramo i za ono što razaramo. "A možemo uništiti jedni druge ili se sjediniti i stvarati jedni s drugima." Jer, objašnjava Kaypacha, "kao što znamo, feminino je povrijeđeno patrijarhalnim, a kad se osjeća napušteno, ili iskorišteno, ili omalovažavano, može se pojaviti u obliku Kali" i biti nemilosrdna prema maslulinom.

Erupcija može biti kreativna ili destruktivna

Zato nam se sad servira pun tanjur na kojemu sve vrije, na kojemu je i ono u čemu nam manjka integriteta, gdje smo zlorabili, naš gnjev, kao i naše jake strane. Sad smo poput vulkana koji bi mogao eruptirati, ističe Kaypacha, i ponavlja da to može biti vrlo kreativno ili vrlo destruktivno.

Važna stvar koja se sada također događa jest i konjunkcija Sunca i Merkura u Blizancima, a sljedeći tjedan slijedi i Mlađak u tom znaku. Sve to ima veze sa sviješću - Merkurom -  i komunikacijom (Blizancima).  Postoji tendencija iznenadnog kretanja u novo, impulzivnog ulaska u novu vezu, okolnosti, situacije, jer nećemo moći izdržati unutarnji pritisak. Moguće je i obratno - povlačenje, napuštanje. Poput sidra djeluje Pluton u Jarcu, sprječavajući da naš brod eksplodira, odleti. Povoljno je i djelovanje meke Venere u Raku, koja podupire iscjeljenje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci