Tjedni horoskop: Vrijeme je za nove početke!

Ovo je pravo vrijeme da se usredotočite na budućnost i ono što želite manifestirati, ali nemojte iz vida ispustiti stvari koje zahtijevaju da se njima odmah pozabavite

Sjajna prilika za ljubav i uživanje u životu

Ovaj je tjedan pun iznimnih astroloških aktivnosti – već na samom početku tu je solarna pomrčina u Strijelcu. Mlađak je uvijek vrijeme kad se možete posvetiti mijenjanju stvari, a pomrčina je u biti vrlo pojačan mlađak. Zato bi bila šteta ne iskoristiti ovu energiju.

Venera je ovaj tjedan prilično dobro raspoložena, stoga se u svojim vezama trebate osloniti na njene kvalitete. Svoj boravak u Škorpionu ona završava u dobroj formi.

U ponedjeljak je egzaktan njen sekstil s Jupiterom: to je sjajna prilika za ljubav i smijeh te općenito uživanje u životu. Taj se utjecaj kombinira sa sekstilom Venere i Saturna u utorak, koji donosi solidnost, praktičnost i dugotrajnost. Zato trebate li ponovno pokrenuti nešto u ljubavi, financijama ili dijeti, tome se osobito posvetite u utorak. Taj dan poslijepodne Venera se seli u Strijelca, što donosi lakšu energiju u romantične odnose te poticaj ljubavnom životu.

Velika promjena dolazi u četvrtak, kad Saturn ulazi u Vodenjaka, a dva dana poslije u isti znak prelazi Jupiter. To je uvod u ono što slijedi idući tjedan: veliku konjunkciju Jupitera i Saturna na prvom stupnju Vodenjaka.

 

Ponedjeljak

Glavni događaj: mlađak i solarna pomrčina u Strijelcu

Što se može očekivati: Ova vam energija pomaže da se fokusirate na nove doživljaje te povećava vašu želju da okrenete novi list. Danas se usredotočite na manifestiranje.

Što treba učiniti: Ritual mladog Mjeseca, uključujući iscjeljivanje kristalima, glazbu i pisanje dnevnika, danas je osobito koristan.

Što ne treba učiniti: Nemojte se držati starih emocija i ideala – vrijeme je da se usredotočite na budućnost.

Pomrčina Sunca u Strijelcu: Prvo slušajte pa onda djelujte

Utorak

Glavni događaj: Mjesec u odgovornom Jarcu, Venera u harmoniji sa Saturnom

Što se može očekivati: Jarac vam daje pragmatičnost i marljivost, dok Venera i Saturn donose odličnu energiju za poslovne pothvate.

Što treba učiniti: Ova je energija najkorisnija kad se usmjeri na tekuće projekte i zadatke.

Što ne treba učiniti: Danas nemojte gledati predaleko u budućnost, nego se usredotočite na ono što sada zahtijeva vašu pozornost.

 

Srijeda

Glavni događaj: Mjesec u Jarcu, u napetom odnosu s Marsom, prelazi preko Plutona

Što se može očekivati: Danas je moguć snažan osjećaj da ste pod stresom jer i Saturn i Pluton stvaraju pritisak na osjetila.

Što treba učiniti: Pokušajte se usredotočiti na aktivnosti koje vam donose mir, kao što su joga i meditacija.

Što ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da vam stres obuzme cijelo tijelo; ako osjetite da se trebate smiriti, otiđite u kratku šetnju.

 

Četvrtak

Glavni događaj: Mjesec prelazi u intelektualnog Vodenjaka

Što se može očekivati: Vodenjak ohrabruje da prihvatite vlastite unikatne kvalitete te se fokusirate na aktivnosti uz koje se osjećate dobro u svojoj koži.

Što treba učiniti: Ovo je odličan dan da iskušate nove hobije, aktivnosti ili kreativne pothvate.

Što ne treba učiniti: Nemojte sjediti besposleno: mogli biste osjećati nemir ako ne nađete odušak za današnju energiju.

 

Petak

Glavni događaj: Mjesec u Vodenjaku, u harmoniji s Marsom

Što se može očekivati: Današnja vas energija potiče da okušate sreću; pustite da vas ona vodi i slušajte intuiciju.

Što treba učiniti: Um će vam biti pun ideja, stoga obratite pozornost na uvide do kojih ćete danas doći.

Što ne treba učiniti: Nemojte ignorirati svoju intuiciju.

 

Subota

Glavni događaj: Mjesec u senzibilnim Ribama, Jupiter prelazi u Vodenjaka

Što se može očekivati: Ribe potiču empatiju, dok Jupiter u Vodenjaku navodi na put novih filozofija, ideala i duhovnih koncepcija.

Što treba učiniti: Ovaj se ciklus vrti oko rasta; danas su na meniju nove i uzbudljive ideje.

Što ne treba učiniti: Nemojte izbjegavati nove tehnologije, znanstvene ideje i otkrića.

 

Nedjelja

Glavni događaj: Merkur ulazi u odgovornog Jarca

Što se može očekivati: Budući da vam je um danas usredotočen na pragmatične ideale, pomaže vam da se osjećate povezaniji s tradicijama i ritualima koji su vam preneseni.

Što treba učiniti: Uživajte u vremenu provedenom u povezivanju s voljenim osobama, čak i ako je to samo pomoću tehnoloških uređaja.

Što ne treba učiniti: Nemojte izbjegavati ili ignorirati svoje veze i tradicije: njihovo održavanje ispunit će vas nadom.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci