Tjedni horoskop: Vrijeme je velike obnove

Sad je vrijedno razmišljati o pitanjima vezanim uz našu istinsku sigurnost, bit i vječno duhovno sebstvo te ostati otvorena srca, očiju i ušiju za otkrivanje onoga što treba otpustiti, ali i za pomaljanje nove realnosti

Iznimno posebno vrijeme

U posljednje se vrijeme mnogo toga događalo i ostavilo pečat. Mlađak u Ribama, znaku imaginacije, idealizma, sna o savršenosti, "mistične škole beskonačnog", nije bio "uobičajeni", godišnji mladi Mjesec u tom znaku. Ovaj je put bio unutar stupnja s Neptunom, vladarom Riba, i zbog toga je ovo "iznimno posebno vrijeme", kaže astrolog Kaypacha.

U tu sliku ulazi i Sunce, "moja moć, moje sebstvo, moja snaga" – koja je u Ribama do određenog stupnja umanjena tim zapanjujućim neograničenim prostranstvom svemira jer veliki duh, veliki misterij može učiniti da se osjećamo poput zrnca pijeska na plaži, vrlo ponizno, beznačajno.

Ribe su posljednji znak zodijaka, to je otpuštanje, dopuštanje da se sve slegne, da bude, gledanje kako rijeka teče, prihvaćanje, toleriranje, suosjećanje... No, razdoblje Riba može donijeti mnogo konfuzije ako smo u svom egu, ako pokušavamo misliti, voditi posao, nešto kupiti, potpisati ugovor... – što je sad osobito naglašeno zbog retrogradnog kretanja Merkura, također u tom znaku.

Budi, ne čini

"Sve što mogu reći jest: Uzmite slobodan tjedan! Odmaknite se!", kaže Kaypacha i savjetuje da budemo sami sa sobom, kroz ovaj portal u svoju nutrinu. Moguća je i depresivnost, osjećaj da smo beznačajni, da je život besmislen, zbog utjecaja kvadrata Sunca u Ribama s Jupiterom u Strijelcu.

"Ribe su 'samo budi, ne čini'", ističe astrolog, a mlađak u tom znaku posijao je sjeme za cijeli mjesec podsjećajući nas da samo budemo, da otvorimo prostor srca i osjećamo dublji aspekt onoga što čini naš identitet – jer mi nismo samo naša tijela, naši osjećaji, naše misli, mi smo također i naše duhovno sebstvo.

Uran u Biku

A tu je i Uran koji je ušao u znak Bika, gdje će se zadržati sedam godina. Donosi nove, prosvijetljene načine upravljanja našim resursima, rada s Majkom Zemljom, zaštite, iscjeljenja, našeg integriranja s Majkom Zemljom.

Bik je vezan uz opstanak u ovom tijelu na ovom planetu, a Uran će nas protresti za različite, nove načine postojanja. Protrest će i ustaljene bankarske sustave, poslove, naše izvore prihoda... Pokazat će nam naše iluzije o tome što mislimo da pokreće svijet, što mislimo da nam donosi obilje, što mislimo da je novčana ili tjelesna sigurnost, a možda će i zatresti ono za što smo mislili da je čvrsto i sigurno.

Dublja svrha duše

Poziva nas da otkrijemo, izumimo, idemo u svoju nutrinu – i zato tako dobro funkcionira s Ribama, "inicirajući čaroban misterij u mehanizam opstanka ili naš recept za preživljavanje", da nismo samo fizička bića, da postoji čarolija, da postoji milost, spasenje i iskupljenje.

Naglasak na dublju svrhu duše stavlja i Kiron na samom početku Ovna, to je poput zmije koja je odbacila staru kožu, vrijeme velike obnove – a ona počinje kontemplacijom o velikom misteriju, velikom duhu. Ribe se vežu i uz žrtvovanje, kaže astrolog, što može biti i žrtvovanje sebe, otpuštanje svog ega, svojih ciljeva i ambicije, kako bi se iscijelilo, služilo, pomoglo, živjelo cjelovito. 

Izvor: newparadigmastrology.com ili
https://www.youtube.com/watch?v=mtxlkraoPFU

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci