Tjedni horoskop: Vrijeme je da kažete zbogom

S ljubavlju otpustimo staro kako bismo se pripremili da pojurimo u novo

Priprema za ekvinocij i početak novog ciklusa

Približavamo se kraju godišnjeg ciklusa kako se Sunce kreće kroz Ribe – završavajući, zaključujući, zaokružujući, rezimirajući stvari za cijelu godinu. To je priprema za ekvinocij, ravnodnevicu, Sunčev ulazak u znak Ovna, početak novog solarnog ciklusa, početak nove godine.

"Astrološki, to je vrlo moćan trenutak", kaže astrolog Kaypacha. Isti će dan biti i puni Mjesec, što je "vrlo jedinstveno i inspirativno". Zanimljivo je i što će taj puni Mjesec biti u Vagi. Govoreći o fazama, mlađak je novi početak za mjesečni, lunarni ciklus, nešto se novo pojavljuje, nova želja, nova emocija, novo otkriće, nova inspiracija; vođeni instinktima, želimo ići naprijed, djelovati, i to odmah: "djeluj sad, misli poslije".

A Uštap je kulminacija, manifestacija u svijetu, društvu, vrijeme da unutarnji svijet prodre van, vrijeme da pokažemo svoja nova sebstva, svoja nova uvjerenja, svoje nove stvarnosti, svoje nove svjesnosti.

Budimo vrlo svjesni gdje smo i s kim smo

Otpuštanje je samo dio procesa, evolucijskog procesa prema manifestiranju našega punog potencijala kao duhovnih ljudskih bića, povezujući božansko sa zemaljskim, beskonačno sa sadašnjim, kaže Kaypacha. Stoga je ovo dobro vrijeme da budemo vrlo svjesni gdje smo i s kim smo, i čemu se izlažemo tijekom ovih osjetljivih vremena.

Jer, dok se Sunce kreće kroz Ribe, srušene su naše granice, naši zidovi, naš "imunološki sustav", i otvoreni smo duševno, otvorena su naša srca.

Pazite gdje ste i što vam ulazi u uši: slušali li ili ne ono što se događa oko vas, vi to apsorbirate, podsvjesno i nesvjesno. Zbog svega toga ono što želite učiniti svjesno jest stvoriti prelijep umjetnički prostor oko sebe, okružiti se cvijećem, drvećem, pticama... jer nas se sve više odvaja od prirodnih ciklusa.

Recite zbogom staroj osobi

I retrogradni Merkur potiče na refleksiju, sagledavanje svoje nutrine. Osjećajte tu "staru osobu" i s ljubavlju je otpustite – tu staru osobu, punu straha, ograničenja i onog potisnutog.

"Recite joj zbogom jer dolazi proljeće, dolazi ekvinocij, dolazi Ovan, i vrijeme je da otpustimo staro i da pripremimo sebe za juriš u novo."

Izvor: newparadigmastrology.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci