Tjedni horoskop: Vrijeme da sazremo, ustrajemo, budemo hrabri

Dajte si prostora da razmislite o stvarima koje su vam dugoročno važne i nemojte ih žrtvovati zbog malih stvari i udovoljavanja drugima

Suočavanje sa strahovima

"Nemoguće je živjeti bez prosuđivanja: da bi se donijela odluka, da bi se izabralo, morate prosuditi što je bolji, viši put, što je niži, što će biti uspješnije", govori astrolog Kaypacha spominjući djelovanje konjunkcije Sunca i Saturna, koja će biti egzaktna u srijedu. To ima veze i s ambicijom, "na vrlo fizički, materijalan način", s poslom, spajanjem kraja s krajem i financijskom sigurnošću u ovom svijetu.

S jedne je strane obilje, toliko mogućnosti za mnoge ljude, a s druge očaj, beznađe, težina, osamljenost, izoliranost, nesigurnost... Zato se Kaypacha usredotočuje na naše strahove, suočavanje sa strahovima.

Sunce u Jarcu i spomenuta konjunkcija pozivaju sve nas da je ovo vrijeme da sazremo, ustrajemo, budemo hrabri i ne izbjegavamo suočavanje, povučemo crte, postavimo granice, odaberemo, obvežemo se – svejedno imamo li spremne novogodišnje odluke ili nemamo.

Unutarnja evaluacija

Ovo je vrlo dobro vrijeme da uistinu duboko razmotrimo čemu smo istinski posvećeni, što nam je najvažnije i evolutivni rast svoje duše. Još mnogo toga treba naučiti, još mnogo toga treba vidjeti, "čini se kao da se film odvija usporeno". No tako je s razlogom. Saturn je refleksija.

Bez obzira na to osjećamo li da nas netko prosuđuje ili kritizira, ili mi imamo potrebu prosuđivati neku situaciju, ovo je pravo vrijeme za suočavanje sa svojim strahovima: strahom da imamo nedostatke, sumnjom jesmo li ili nismo vrijedni nečega, jesmo li zabrljali u prošlosti... To je svojevrsna evaluacija: unutarnja, a katkad i izvanjska (npr. radi promocije).

Ispred nas je velika godina

"2019. bit će velika godina, bit će izazovna godina, a ovo je uistinu vrijeme kad možemo doći u dodir sa 'starijom osobom' u sebi: dubokom mudrošću koja je objektivna, stvari ne doživljava previše osobno", osobom kojoj je unatoč izazovima srce i dalje otvoreno. U isto vrijeme, ako su u vas usmjerene strelice, trebate naći zaklon i izbjeći ih, "ali nemojte se zatvarati".

Možda će postojati tendencija da izbjegavate razgovor ili konfrontaciju, ali ovo je vrijeme da se malo proširi prostor, malo pomaknu vlastite granice. "Svejedno je li to u vašoj vezi, vašoj obitelji ili na poslu, dajte sebi nešto prostora", savjetuje Kaypacha. A to nije uvijek lako jer ljudi neprestano žele nešto od nas, a sad Jarac i Saturn naglašavaju obaveze i odgovornosti – kojih svi imamo mnogo i možemo se osjećati preopterećeni te da nemamo vremena za sebe, za svoju obitelj.

Dugoročna namjera i posvećenost

Ali ovo je prilika da donesemo zakon, ističe astrolog, da si damo nešto vremena i malo se odmaknemo kako bismo razmislili o dugoročnim stvarima – jer posvećeni smo nečemu višem od pukog spajanja kraja s krajem svaki mjesec, planova za praznike...

Za nas postoji sjajan, velik plan, imamo životnu svrhu, a sad imamo veću, širu viziju. No lako ju je izgubiti iz vida, lako je smetnuti s uma potencijal onoga što se događa, ne samo u 2019. nego i poslije te godine jer 2020. je kulminacija kraja golema ciklusa.

"Nemojte žrtvovati dugoročnu namjeru, dugoročnu posvećenost, dugoročne ciljeve zbog malih stvari, udovoljavanja nekome." Svi smo se posvetili rastu i širenju svoje svijesti na svom putu vraćanja Izvoru, stoga je ovo ponovno posvećivanje višoj viziji, dugoročnim namjerama, i trebamo izbjeći da nam male stvari previše odvlače pozornost i da se izgubimo u njima.

Izvor: newparadigmastrology.com ili
https://www.youtube.…­/watch?v=WvVBaNGkKZg

 

 

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci