Tjedni horoskop: Velika prilika za korak naprijed

Ako nešto u vašem životu ne funkcionira onako kako želite, sada možete naći rješenje i krenuti naprijed, no u ljubavi će se možda vući repovi iz prošlosti. Umjesto da energiju trošite na to, usmjerite je u pomaganje drugima, osobito u subotu, koja je odličan dan za volontiranje

Iskoristite snažnu energiju Vodenjaka

Na vrhuncu je snažna energija Vodenjaka: sredinom tjedna u tom će znaku biti čak šest planeta. U astrologiji se četiri i više planeta u nekom znaku naziva stelijem, i to je supermoćna koncentracija energije (ako znate koja vam je kuća u natalnoj karti u Vodenjaku, to će područje vašeg života biti osobito naglašeno do 19. veljače).

Steliji su akceleratori i pomažu da se ostvari prodor u važnim stvarima – za što priliku imate upravo ovaj tjedan zahvaljujući mlađaku u Vodenjaku u četvrtak. Ako nešto u vašem životu ne funkcionira onako kako biste željeli te osjećate da ste zapeli, ovo je vrlo moćan mlađak da nađete rješenja i krenete naprijed.

S konjunkcijom Venere i Jupitera isti dan pritom će vas pratiti sreća. Najgori dio tog aspekta jest to da biste mogli pretjerati s iskazivanjem naklonosti, trošenjem novca i uživanjem u iću i piću, što i nije tako loše. No, sredinom tjedna morat ćete pripaziti na verbalne ispade zbog kvadrata između Merkura i Marsa, koji je egzaktan u srijedu.

U subotu je pak egzaktan sekstil Marsa i Neptuna, utjecaj kojeg će se osjećati cijeli ovaj i sljedeći tjedan, donoseći općenito mekše i romantičnije namjere u ljubavi. Isti je dan egzaktna i konjunkcija Merkura i Venere, koja bi mogla potaknuti kreativna nastojanja i nove načine izražavanja, osobito osjećaja. Postoji li u vašem životu netko poseban, (po)kažite mu što osjećate. Budući da je Merkur retrogradan, moguće je pojavljivanje osobe iz vaše ljubavne prošlosti, koja bi vam se mogla javiti ili biste vi mogli osjetiti poriv da je kontaktirate.

 

Ponedjeljak

Glavni događaj: Mjesec u Jarcu, Merkur i Sunce u konjunkciji

Što se može očekivati: Jarac potiče marljiv rad, a Sunce i Merkur ponovno promišljanje starih ideja ili povratak na prošle rasprave.

Što treba učiniti: Ovo je dobar dan da ponovno razmotrite koncepte ili zamisli iz prošlosti od kojih ste svojedobno odustali.

Što ne treba učiniti: Danas nemojte ignorirati bljeskove uvida.

 

Utorak

Glavni događaj: Mjesec u Jarcu, u konjunkciji s Plutonom

Što se može očekivati: Ova bi energija mogla uzburkati napete emocije, ali i ohrabriti za razmišljanje o njima.

Što treba učiniti: Kreativnost, zapisivanje i savjetovanje načini su zdravog iskazivanja tih emocija.

Što ne treba učiniti: Nemojte zadržavati te emocije jer naglo mogu postati negativne.

 

Srijeda

Glavni događaj: Retrogradan Merkur u napetu odnosu s Marsom

Što se može očekivati: Ovo bi moglo izazvati sukobe ega, neslaganja, čak i nesreće.

Što treba učiniti: Danas budite oprezni, ne samo tijekom putovanja nego i tijekom razgovora.

Što ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da danas vama ovladaju vaše frustracije; meditacija će vam umiriti osjetila.

 

Četvrtak

Glavni događaj: Mlađak u Vodenjaku, u konjunkciji sa Suncem, Merkurom i Jupiterom; Venera u konjunkciji s Jupiterom

Što se može očekivati: Ova je energija introspektivna, inteligentna i usmjerena na budućnost. Danas biste mogli biti više buntovnički nastrojeni nego inače, ali i ambiciozniji. Moguć je znatan financijski dobitak, društveni i poslovni uspjeh te sreća u ljubavi i vezama.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za ritual mladog Mjeseca koji uključuje citrin i manifestiranje.

Što ne treba učiniti: Nemojte propustiti iskoristiti ovo obilje pozitivne i poticajne energije, pogotovo ako vam se ukaže neka prilika.

 

Petak

Glavni događaj: Mjesec u Ribama, u sekstilu s Uranom

Što se može očekivati: Danas su naglašeni kreativnost, emocionalnost i originalnost.

Što treba učiniti: Nađite umjetnički odušak za svoje emocije kako biste ih osvijestili i dali im prostora; preporučuju se i meditiranje i kontempliranje.

Što ne treba učiniti: Nemojte ignorirati svoje emocije i originalne ideje.

 

Subota

Glavni događaj: Mjesec u Ribama, Mars u harmoniji s Neptunom, Merkur i Venera u konjunkciji

Što se može očekivati: Suosjećanje i altruizam ključne su riječi jer Mars i Neptun potiču da se učini nešto za druge, a Merkur i Venera naglašavaju društvenost i spremnost da se pomogne.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za volonterski rad i pomoć potrebitima.

Što ne treba učiniti: Danas nemojte djelovati iz sebičnih motiva jer biste poslije mogli osjećati krivnju.

 

Nedjelja

Glavni događaj: Mjesec ulazi u Ovna, Merkur i Jupiter u konjunkciji

Što se može očekivati: Naglašeni su želja za pustolovinom i uzbuđenjima, optimizam i nezasitna želja za znanjem, ali i zabavom, kao i usmjerenost na budućnost.

Što treba učiniti: Danas se zabavite i iskušajte nove stvari.

Što ne treba učiniti: Nemojte zaboraviti odmor jer inače biste mogli postati iscrpljeni, a ravnotežu zadržite jogom i meditacijom.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci