Tjedni horoskop: Um nasuprot srcu

Sadašnjost nasuprot prošlosti, um nasuprot srcu, teme su koje dominiraju, kaže astrolog Kaypacha ističući sada utjecaj dviju stvari – Merkura u Raku u opoziciji sa Saturnom te Venere u opoziciji s Marsom u konjunkciji sa sjevernim Mjesečevim čvorom (potonja će utjecati i na sljedeći tjedan)...

I dalje je, naravno, zamjetan utjecaj Mlađaka u Blizancima, znaku koji je pozitivan u smislu interesa, znatiželje, želje za učenjem – on određuje ton cijelog, netom započetog mjesečnog ciklusa. Učenje, komunikacija, pisanje, čitanje, govorenje (pa i brbljanje), društvene mreže, blogovi, sad su u središtu interesa kao sredstva povezivanja. Događat će se da se i previše govori.

O čemu govorimo? Budući da je Merkur nedavno ušao u znak Raka, govori se o vlastitim osjećajima, svojoj potrebi za sigurnošću, svojoj potrebi da nas se tetoši... Merkur je u opoziciji sa Saturnom u Jarcu pa je moguće da ćemo sudjelovati u mnogo dijaloga, bilo da je posrijedi unutarnji dijalog, bilo dijalog s nekim drugim, netkim tko u našem životu ima ulogu Saturna.

Opozicije, naime, često funkcioniraju kao igrokazi, u kojima mi preuzimamo ulogu osobnog planeta. Ovdje smo, primjerice, dijete, Merkur u Raku, dok Saturn označava neku roditeljsku figuru u našem životu, nekoga tko želi da odrastemo, budemo odgovorni. No neki od nas mogu biti i Saturn, kaže Kaypacha, u odnosu na neko nesigurno, blesasto, cendravo dijete. Ovaj će tjedan biti mnogo prilika za konverzaciju na relaciji odrasli – dijete.

"Što je vrlo dobro, i vrlo prosvjetljujuće", kaže astrolog. Sada možemo i pogledati unatrag, u svoje djetinjstvo – Jupiter u Škorpionu potiče i psihoterapiju. Možemo sagledati kako rekreiramo  situacije i okolnosti koje smo imali sa svojim roditeljima, osobito onima suprotnog spola. Odnos Merkura i Saturna pokazuje nam kako je vrijeme da budemo objektivniji i zreliji, kaže astrolog, što dopušta "dječju igru" s drugim ljudima, kooperativnost. Kad se Merkuru u Raku uskoro pridruži i Sunce – sljedeći je tjedan pred nama i ljetni solsticij – te će teme biti dodatno naglašene.

Izvor: https://www.youtube.…­amp;feature=youtu.be

Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci