Tjedni horoskop: Učinimo nešto izvrsno!

"Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme", ističe astrolog Kaypacha. Merkur ovaj vikend završava retrogradno kretanje, a potom 27. kolovoza i Mars kreće direktno. Nakon što su nas nedavne pomrčine odvele duboko, rasprsnuvši naše svjetove, sad smo ponovno na valu koji nas podiže...

Oh, nešto sam zaboravio, moram se vratiti!

"Danas želim govoriti o vatri, želim govoriti o Lavu. Ta [nedavna] solarna pomrčina u Lavu, veliki mlađak, Merkur u Lavu, sjeverni Mjesečev čvor u Lavu – tu je vatra", kaže astrolog Kaypacha. "Vatra je vrlo zanimljiv element. A Lav je fiksna vatra." Taj peti znak u Zodijaku vlada petom kućom kreativne igre, samoizražavanja, djece, zabave, igara, ljubavnih veza.

I upravo nas se sad uvelike podsjeća na važnost igre u suradnji s drugima jer i dalje su brojni planeti retrogradni. Kaypacha retrogradne planete opisuje ovako: "Oni uspiju naći put na novi teritorij, a tada kao da nešto zaborave: 'Oh, nešto sam zaboravio, moram se vratiti!'"

Tako je, primjerice, Mars došao do 9. stupnja Vodenjaka i – 'Oh, zaboravio sam nešto u Jarcu! Moram se vratiti!'" Mars se u Jarcu približava Plutonu, "vjerojatno zaboravivši nešto intenzivnosti ondje".

Obnovljeni smo, ponovno rođeni

Uran je dospio do Bika te se u retrogradnom hodu vraća u Ovna. A tu je i retrogradni Merkur, u kvadratu s Jupiterom cijeli kolovoz upravo zbog retrogradnoga kretanja. Inače se kreće otprilike stupanj na dan i trebao je "samo proći" preko Jupitera. No, došao je do 20. stupnja Lava te se "sjetio: 'Oh, zaboravio sam da ponovno moram doći u kvadrat s Jupiterom!'"

"Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme", ističe Kaypacha. Merkur ovaj vikend završava retrogradno kretanje, a potom 27. kolovoza i Mars kreće direktno. Nakon što su nas nedavne pomrčine odvele duboko rasprsnuvši naše svjetove, sad smo ponovno na valu koji nas podiže. "Obnovljeni smo, ponovno rođeni", a u ovom razdoblju Lava pojavljuju se nove kreativne prilike i impulsi.

Veliko otkriće

Vraćajući se na Merkurov kvadrat s Jupiterom, Kaypacha objašnjava da nakon što je u konjunkciji posijano sjeme, na 90 stupnjeva ono posijano izbija van; na 180 stupnjeva, odnosno u opoziciji, dolazi na površinu, a potom, na 270 stupnjeva, ponovnom kvadratu, vraća se nama na ponovno razmatranje, refleksiju, a možda i modificiranje.

Zato će se neki razgovori, ideje, želje ponovno razmotriti; ovo je vrijeme za komuniciranje, suradnju. Usto, Jupiter u Škorpionu znači veliko otkriće, veliku korist, veliku moć što ih donosi suradnja s drugima, povezivanje, zajedničko stvaranje – što je igra, veselje, zabava.

Izvor: newparadigmastrology.com

ili

https://www.youtube.…­/watch?v=4VeWaPxVIzQ         

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci