Tjedni horoskop: U žarištu je istinska ljubav

U žarištu je istinska ljubav – ona koja se razlikuje od seksa, ovisnosti; neograničena ekspresija sebe

Božanska ljubav

Mars, izrazito muška energija, u konjunkciji je s Neptunom – duhovnim – u Ribama. Neptun je platonska ljubav, božanska ljubav, objašnjava astrolog Kaypacha, što je u Ribama dodatno naglašeno i govori o ljubavi srodnih duša, božanskom, svetom sjedinjenju – kao suprotnosti profanoj, čisto tjelesnoj seksualnosti, zadovoljstvu koje ne uključuje "božanski element".

Krećemo se i mijenjamo se jer Sunce i Jupiter u Strijelcu potiču nas na širenje svijesti i nalaženje istine i prirodnog zakona. Žensko je kod većine muškaraca anima, podsvjesno; općenito, muškarci su svjesniji Marsa i nisu u dodiru sa svojom Venerom, dok su žene u dodiru s Venerom, a izvan dodira sa svojim Marsom, što im je više podsvjesno. Nesvjesni dio maskulinog je feminino – meko, zaobljeno, senzualno, savitljivo, gipko, promjenjivo, a isto tako i puno vitalnosti, plodnosti, sočnosti.

Bijeg od stvarnosti

Muževno se može isušiti jer Ovan je vatra; ono je tvrdo, grubo, može biti hladno, okrutno. Božansko maskulino jest kada to hladno, tvrdo, moćno... dođe u dodir sa svojim unutarnjim femininim i omekša, postane savitljivije, uspostavi dodir sa svojim srcem. A srce želi vezu i sjedinjenje, brine se, njeguje drugoga.

Ovih su dana mogući različiti oblici oslobađanja, koji mogu biti i vrlo površni. Zato Kaypacha naglašava kvalitetu iznad kvantitete (jer kvantiteta je zapravo ovisnost), duboku istinsku ljubav. Uz konjunkciju Marsa i Neptuna, s Neptunom će u kvadrat doći Jupiter, pa su vjerojatne ovisnosti, bijeg od stvarnosti, nijekanje.

Razotkrivanje, ranjivost

To je potreba da se ispuni praznina u sebi, traženje ispunjenja izvan sebe, u kojekakvim supstancijama, hrani, piću, mahnitom kupovanju i gomilanju stvari, ovisničkom ponašanju u različitim aspektima života, nezajažljivosti; osoba treba sve više, i više, i više jer to je ovisnost – sve dok ne dođe do toga – a to je nova paradigma, novi potencijal – da umjesto da traži izvan sebe, povezuje se sa svojom nutrinom, svojim unutarnjim femininim (odnosno maskulinim).

Bilo kakva zloporaba naše energije sprječava se razumijevanjem naše prirode: tjelesne, emocionalne, mentalne i duhovne. "Moguće je, dostižno je, zahtijeva svjesnost, rekao bih i nešto posvećenosti partnerstvu, jedno drugom; skidanje vela, razotkrivanje, bivanje ranjivim, osjećati se sigurnim, sposobnim opustiti se u naručju, nogama, tijelu, energiji, astralnom prostoru drugog." A to nije nešto što se postiže preko noći i nije za ona slaba srca. "Izlaganje, neprestano skidanje slojeva i slojeva, ulaženje sve dublje i dublje da se doživi sjedinjenje – to je apsolutno duboko... i najviše."    

Izvor: newparadigmastrology.com ili

https://www.youtube.…­/watch?v=uCwKaXY9A3U

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci