Tjedni horoskop: Slučajnosti ne postoje!

Izazovni događaji prisiljavaju nas na suočavanje sa sobom i razmatranje stvari koje smo prije izbjegavali – što može postati proces iscjeljenja. Učimo li iz teškoća, iz njih izlazimo bolji i jači

Jedna stvar vodi drugoj

Glavne teme ovotjedne prognoze su kvadrat Marsa i Urana, koji u utorak, 7. kolovoza, kreće retrogradno, te kvadrat Sunca i Jupitera, uz odnedavno retrogradni Merkur te ulazak Venere u Vagu u ponedjeljak, 6. kolovoza, koja će tih dana doći i u opoziciji s Chironom te trigon s Marsom, najavljuje astrolog Kaypacha.

"U ovo će vrijeme biti slučajnih događaja – ali nema slučajnosti", ističe Kaypacha. Uran je osobno podsvjesno i ono surađuje s Plutonom, snagom evolucije. Ono što se čini slučajnošću, zapravo se trebalo dogoditi, podsvjesno smo željeli da se dogodi. Jedna stvar vodi ka drugoj. Rastemo kroz bol, patnju – to je ono što nas uči Kiron.

Govoriš li svoju najdublju istinu?

A kako Venera dolazi u opoziciju s njim, to je gotovo kao najava da se pripremimo na bol, kako tjelesnu tako i emocionalnu, mentalnu. Jupiter u Škorpionu naglašava resurse koje dijelimo, također kako materijalne (npr. novac) tako i emocionalne (intimnost). Retrogradni Merkur pak potiče nas na ponovno razmatranje nekih stvari, prisjećanje, izvlačenje na površinu stvari o kojima treba govoriti – a o kojim se nije govorilo.

Kvadrat Sunca – koje nas u Lavu potiče na samoekspresiju – i Jupitera naglašava priliku da idemo na dublje razine kako bismo proširili svoju svijest putem intimnog dijeljenja, intimne komunikacije. "Kiron pita: 'Govoriš li svoje najdublje istine, svoje najdublje osjećaje, probleme?'", objašnjava Kaypacha. U kvadratu je sa Saturnom te sumnja u svoju snagu i hrabrost: "Kad se osjećamo slabi i uplašeni, ne želimo da to itko dozna, želimo prikriti svoj osjećaj nedostatnosti, nesigurnosti", kaže Kaypacha, i to tako da – činimo previše, pretjerujemo.

Intenzivno unutarnje buđenje

Postoje slojevi i slojevi i slojevi svega što se događa u našem životu, no osobito kad ozlijedimo ili povrijedimo sebe ili nekog drugog, "bol i patnja je put junaka i junakinje, da uđu u bol i patnju, osjete je, ne bježe od nje, ne pokušavaju je skriti, nego se nose s njom i potom podignu ljestvicu". Tako poboljšavamo sebe, napredujemo, ali i poboljšavamo i svoje veze, i svoj posao. Naš je put da svaki put postanemo sve bolji, a to je i proces iscjeljenja.

Jer kako postajemo bolji, razotkrivamo i priznajemo vlastite pogreške i loše ponašanje prema drugima te svjesno odlučujemo da to više nećemo činiti, da ćemo se promijeniti – što je i najteži dio. Pogotovo sada s tzv. fiksnim križem, u kojem su Jupiter, Uran, Sunce, Merkur, Mars, Mjesečevi čvorovi, sve planeti smješteni u fiksnim znakovima. On naglašava nevoljkost mijenjanja sebe i radije usmjeravanje na mijenjanje drugih ili svijeta oko sebe, zbog čega bismo sad mogli voditi unutarnje borbe. Ali i doći do intenzivnog unutarnjeg buđenja. Kad učimo, iz izazovnih vremena uvijek izlazimo bolji i jači.

Izvor: newparadigmastrology.com

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci