Tjedni horoskop: Sada možemo stvoriti nov život!

Ovo je iznimno plodno razdoblje, kaže astrolog Kaypacha u svojoj Astrologiji za dušu

Kardinalni vodeni znak - Rak

Sunce je ušlo u znak Raka, u kojem je već Merkur, te će, kao i on, biti u opoziciji sa Saturnom, a potom i s Plutonom te Lilith. U to će vrijeme dosegnuti i sjeverne čvorove – svi planeti, ne samo Mjesec, objašnjava astrolog Kaypacha Lescher, imaju čvorove. Sjeverni čvorovi Jupitera, Saturna i Plutona vezani su uz budućnost čovječanstva, njihovi su ciklusi golemi, po tisuće godina.

Sunce i Merkur u Raku dovode ih bliže, daju im osobnu notu, a nama otvaraju oči da ih vidimo. Iako je Rak vezan uz Mjesec i prošlost, ti sjeverni čvorovi govore o budućnosti. A dio te budućnosti povezan je s Rakom – kardinalnim vodenim znakom, koji se, poput vode, kreće, teče, mijenja. "Ovo je vrlo osobno vrijeme", kaže astrolog i savjetuje da sad svakako nađemo vremena u svom rasporedu samo za sebe, da doista dođemo u dodir sa sobom, ali i sa svojom obitelji, svojim roditeljima, svojom prošlošću, precima...

Prepuštanje, stapanje...

To će biti vrlo uzbudljivo, ali i izazovno jer Mars prolazi kroz Vodenjaka dolazeći u kvadrat s Uranom – s kojim će za neko vrijeme ponovno doći u kvadrat u svom retrogradnom hodu, koji će trajati dva mjeseca. No Mars se kreće kroz znak budućnosti, vizije, nove zemlje, mogućnosti. A tu je i Jupiter, cijelo vrijeme u trigonu s Neptunom, otvarajući nas za nove snove, nove mogućnosti, potičući nas da pobjegnemo izvan granica, iz kaveza, iz okova prošlosti... – što nije uvijek lako.

No dođe vrijeme poput ovoga kad je Jupiter u Škorpionu: Jupiter je život, a Škorpion smrt, otpuštanje, prepuštanje silama izvan naše kontrole, pokušavanje da se stopi i svlada sve više i više izvanjskog svijeta i svemira kako bi se postalo moćnijim. Stoga se sada odvija i mnogo igara moći. Saturn i Pluton koji su u Jarcu upućuju na integritet, dobro i loše, ispravno i pogrešno. Sada su pomiješane različite stvari: za Jupiter i Neptun sve je dobro, sve je moguće i nema ograničenja.

A tu su i Saturn, Pluton i Lilith u Jarcu koji govore da postoje ograničenja, da postoje moralna pravila, da postoji etično i neetično ponašanje, da postoji ispravno služenje svojom moći ali i njezina zloporaba. Primjerice, novac se može upotrijebiti za dobro ili za loše; osobe se svojom seksualnošću mogu koristiti na dobar način (stvaranje novog života, izgradnja intimnosti) ili pogrešan (manipuliranje). Škorpion je uvijek povezan s moći i dubokim ulaženjem u nešto.

Novi život se rađa

Ovo je iznimno plodno vrijeme u svakom pogledu, ističe Kaypacha, pa i kad su posrijedi nove ideje, novi pristupi, novi poslovi, nove zajednice, novi načini činjenja... – nov život. Konjunkcija Venere i sjevernoga Mjesečevog čvora u Lavu znači život: "Lav je agent života", kaže astrolog. "Život je stvaranje, život je kreativnost, život uvijek stvara sebe...", to je neprestano stvaranje novog. "Život pobjeđuje smrt", podsjeća nas Kaypacha i dodaje da misli kako je smatrati da je život ograničen samo na planet Zemlju i nas potpuno naivno.

"Život je pokrenuo ovaj planet, život je stvorio ove zvijezde, život je stvorio raspored galaksije. Mi smo sluge života, život je veći od nas", kaže astrolog, koji smatra da moramo biti ponizni pred životom i agenti života. "Život je izvor." A Venera sada dolazi u područje srca – sjevernoga Mjesečevog čvora u Lavu. "To područje srca je područje zahvalnosti", područje u kojemu kroz nas zrači život, kreativni sokovi kuljaju našim venama – krećući se baš poput rijeke.

Baš kao kad se iz popoljka razvije cvijet

Vraćajući se na Sunce u Raku, Kaypacha kaže kako je ono "moje unutarnje dijete, moji duboki osjećaji, moje unutarnje središte, moje ishodište", ono je poput unutrašnjosti sjemena. Da bi sjeme proklijalo – kako bi biljka mogla narasti i rascvjetati se – ono razbije svoju ljusku. Upravo je u toj unutrašnjosti život, životni sokovi.

Baš kao kad se iz pupoljka razvije cvijet, kad se unutrašnjost razotkrije, to je veličanstveno, prelijepo, tada nam kreativne snage govore da se otvorimo, da otvorimo svoje srce, svoj um. Iako to može biti zastrašujuće jer otvaranjem postajemo ranjivi, Jupiter u Škorpionu govori: "Vjeruj! Otvori se, odbaci svoje ljuske... Otpusti svoje strahove, prošlost se neće ponoviti..." Pred nama je nova budućnosti – za kojom trebamo krenuti bez zadrške i zaustavljanja.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci