Tjedni horoskop: Sad moramo postati bolji!

Odlično je vrijeme za poboljšanja – svega: sebe, odnosa s drugima, karijere...

Sve što smo naučili da je dobro i loše

Gdje smo ovih dana astrološki? Ključna je riječ superego, govori astrolog Kaypacha. To je kompilacija svih poruka svih izvanjskih autoriteta koje ste dobili o tome što je ispravno, a što pogrešno, što je uspjeh, a što promašaj, kako biti moralan i etičan, kako biti dobra osoba, od čega se sastoji dobra osoba, sva pravila i zakoni i propisi, koje smo dobili od roditelja, učitelja, propovjednika, gurua, znanstvenika, filmske zvijezde... bilo koga.

"Povezujem ga sa Saturnom", objašnjava astrolog. A Saturn je sada – tri godine, sve do 2020. – kod kuće, u Jarcu. Tu je i Pluton, "emocionalan, moćan", "vrijednosti drugih ljudi, sile izvan naše kontrole", također u znaku Jarca. "Izvanjske vlasti, vlade, zakoni, propisi, vojska, policija..." Kiron je prešao u Ovna, koji je kao id. "Mars, id, ja mislim, ja želim", objašnjava Kaypacha. Kiron liječi rane izazvane nedobivanjem onoga što se želi. Sad se nosimo sa snažnim, teškim, vanjskim silama, a stvar je u tome da je sve to projicirano, "to je unutar mene, to je moj superego, moja podsvijest".

Vodenjak podiže ljestvicu

Na djelu su trenutačno i drugi astrološki utjecaji, a jedan je od njih južni Mjesečev čvor u Vodenjaku – suvladar kojega je također Saturn. U Vodenjaku je sad i Mars, koji prelazi preko južnog Mjesečevog čvora. Vladare Vodenjaka Kaypacha naziva elitom, perfekcionistima: "Vodenjak podiže ljestvicu", ima vizije budućnosti, teži utopiji, on je genij te se i tu može govoriti o energiji superega.

Čak i Mars koji prolazi kroz Vodenjaka odbacuje nas na višu razinu, moramo biti bolji, ne želi da budemo obični, prosječni, sad moramo postati bolji, biti izvanredni. A potom dolazimo do Venere u Djevici, još jednom perfekcionistu koji želi da nešto učinimo ispravno, pravilno, savršeno. U opoziciji je s Neptunom u Ribama. "Ta os Neptun – Djevica je personificirani idealist", kaže Kaypacha. "Ribe sanjanju san, a Venera u Djevici želi savršeno ostvariti taj san", primjerice napraviti savršen prsten.

Puno je pritisaka, opustite se...

U ovo je vrijeme toliko pritiska – i unutarnjeg, nesvjesnog, kao i onog vanjskog – da nešto učinimo na ispravan način, da izgledamo dobro, da usavršimo sebe, svoje veze. Čak i Jupiter u Škorpionu te Uran u Biku – svi ti vanjski planeti govore, pokazuju nam kako možemo biti bolji. To može doći putem našeg partnera, bračnog druga, roditelja, djece, šefa, komentara na društvenim mrežama... bilo čega!

I tu dolazimo do drugog aspekta superega, a ta je da on može biti okrutan. Život može biti nemilosrdan, mi možemo biti nemilosrdni – i prema sebi samima, prema svojim prijateljima, zaposlenicima, šefovima, ljubavnicima... "Zato vas želim ohrabriti da se opustite", kaže Kaypacha, jer ovaj srpanj i kolovoz s pomrčinama koje će ih obilježiti bit će zahtjevno razdoblje.

Riskirajte, imajte povjerenja u sebe, u život

Sjajno je što Sunce ulazi u znak Lava, što će donijeti svjež zrak. Lav voli zabavu, kreativno samoizražavanje, igru. "Zbog toga vas želim ohrabriti da ovih dana, kad čujete taj superego, unutarnjega kritičara, suca, u kutku svoje glave kako govori:

'Nisi dovoljno dobar', 'Nemoj pogriješiti', 'Nemoj pjevati, nemoj ići na karaoke ako nemaš savršen glas', 'Nemoj riskirati!' – jer superego ne voli riskirati, dok Lav, u kojem je sad i sjeverni Mjesečev čvor, voli rizik – riskirate! Trebamo vjerovati u sebe, imati povjerenja u sebe, vjerovati u život", ističe astrolog.

Uživajte u tome što ste čovjek

Lav ima optimističan pogled na svijet; nemojte dati da vas sputa previše perfekcionizma, previše odgovornosti, previše dužnosti... Kao i uvijek, potrebna je ravnoteža – sada je naglasak na onoj između nemilosrdnog perfekcionizma i uživanja u jednostavnim, malim zadovoljstvima.

"Učinite nešto novo, nešto što još nikad niste radili... isprva ćete biti loši, ali moglo bi biti zabavno." A kako ćete to ponavljati, postajat ćete sve bolji i bolji – i vaš će život postajati sve bolji i bolji. "Uživajte u tome što ste čovjek, uživajte u svom kratkom vremenu u ovom tijelu na ovom planetu u ovoj dimenziji i izvucite najviše iz svake minute!"

Izvor: https://newparadigmastrology.com

https://www.youtube.…­87&v=89MgJCTqlVs

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci