Tjedni horoskop: Ovo su dani kada padaju maske!

Ovo su dani kad ćemo vidjeti – bili na to spremni ili ne – tko smo doista ispod slojeva svoje fasade

Od čega smo napravljeni, čega se bojimo...

S brojnim planetima u znaku Škorpiona – a odnedavno im se pridružio i Merkur – neprestano smo izloženi pritisku. A taj nam pritisak pokazuje tko smo, od čega smo napravljeni, čega se bojimo i, "na kraju krajeva, imam taj osjećaj da bez obzira na to kamo idete, tu ste, nema bijega od sebe", kaže astrolog Kaypacha.

"Uvijek se suočavate sa sobom. Uvijek vidite sebe." Usto, Mars u Vodenjaku želi prosvjetljenje, oslobođenje – a za to se trebamo suočiti sa sobom. U kvadratu s Marsom je Venera, što naglašava odnos muškog i ženskog.

Iznenadni pozivi, poruke, izljevi emocija

Taj će odnos sad biti žestok, uz glasno izražavanje snažnih emocija ili privlačenje pozornosti, što će događati potpuno neočekivano, čemu kumuje Merkurova opozicija s Uranom. Sada su zato mogući iznenadni pozivi ili poruke koje će vas pogoditi kao grom iz vedra neba, a kojima će vas netko optuživati ili prozvati za nešto.

I tu nisu posrijedi samo ljubavni odnosi jer, kako kaže Kaypacha, svi u sebi imamo i Veneru i Mars, svi imamo jednu i drugu stranu, i jedne smo obično više svjesni pa nam se ona druga katkad prikrade i udari ravno u tu prvu stranu. S takvim aspektima mogli bismo biti iznimno strogi prema sebi te bi naša ženska strana mogla izazivati našu mušku stranu i obratno. Zato su sada važni opraštanje, suosjećanje, opustiti se i biti svjestan da stvari nikad neće biti savršene.

Pitanja novca

Još jedna strana Škorpiona je – novac. Sad bismo mogli imati problema s novcem te uvidjeti što nas doista motivira, što je naša najdublja motivacija. Ljušteći slojeve fasade, otkrit ćemo priče koje sami sebi pričamo kako bismo opravdali, racionalizirali, kako bismo sami sebe potapšali po ramenu da smo dobri jer radimo nešto dobro – a zapravo smo motivirani novcem.

"Novac je energija, nije ni dobar ni loš, baš kao nuklearna energija ili sunčeva svjetlost. Novac ne trebamo prosuđivati", kaže Kaypacha, jer on je sredstvo da dođemo do više zadovoljstva, moći, udobnosti, sigurnosti. Pitanje je koliko uistinu trebamo – da bismo se, primjerice, osjećali sigurnima? No nikad nećemo dobiti dovoljno da bismo bili sigurni jer sigurnost je iluzija, ističe astrolog. Zato odustanite, "sigurnost tražite u vječnom, a ne privremenom".

Vrijeme je da se podigne tepih pod koji smo pomeli stvari...

Razmislite o tome jer ovo je vrijeme kad vidimo sebe – i Škorpion, i Jupiter, i Venera, i naše veze, i naši intimni partneri pokazuju nam nas same i vode nas prema našoj nutrini. S Merkurom u opoziciji s Uranom, ništa nije onakvo kao što se čini, vrijeme je da se zaroni duboko, podigne tepih pod koji smo prije pomeli stvari, otvori ormar, otvori Pandorina kutija, i suoči sa svojim strahovima. Hrabrost za to dat će nam Mars u Vodenjaku i zato nas Kaypacha sad ohrabruje da se suočimo sa svojim strahovima:

"Nemojte se brinuti da ćete uprskati, nemojte biti strogi prema sebi, oprostite si što ste ljudsko biće", na što potiče utjecaj Neptuna i Kirona u Ribama koji naglašava suosjećanje i opraštanje od srca. Tako ćemo izaći iz hladnoće, situacije u kojoj nas, metaforički rečeno, ljudi gađaju noževima. Događa li nam se to, trebamo sagledati zašto se to događa, "zašto sam to stvorio, što trebam vidjeti, što trebam pogledati, kako mogu evoluirati da izađem iz toga".

Sebe ćete naći u nepoznatom. Idite tamo!

Ovo su intenzivna vremena kad su moguće neugodne situacije, strahovi, možda ćemo se naći u škripcu, pred nekim izazovom ili će biti nužno da mi izazovemo nekoga – a možda se upravo toga bojimo. Možda se bojimo konfrontacije, možda nas je strah reći da smo ljudska bića, da nešto trebamo, da se nečeg bojimo... ili da ne želimo biti napušteni, osjećati se osamljeno, ili se pak bojimo nekome vjerovati.

To bismo mogli otkriti upravo sada jer su, zbog već spomenute opozicije Merkura i Urana, sada moguća iznenadna, šokantna otkrića. No ona su vrijedna povratna informacija, od koje možemo imati velike koristi, kako psihički i intimno, tako i financijski.

"Uzmite u obzir da gdje god da idete, tu ste, što god da vidite, vidite sebe. Zato oprostite, opustite se, imajte suosjećanja, budite otvoreni i istražujte. Sebe ćete naći u nepoznatom. Idite tamo!" Na kraju krajeva, privlačimo ono čega se bojimo – da bi nam to pokazalo kako su naši strahovi neutemeljeni.

Izvor: newparadigmastrology.com

https://www.youtube.…­/watch?v=2yPaA_WI1Fg

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci